- Член од
- 7 октомври 2018
- Мислења
- 201
- Поени од реакции
- 387
До сега нема никаква информација околу температурата, меѓутоа може да видиме дека и во топлите делови зима замав, така што и јас не верувам дека ќе исчезне. Единствено, ова е мое лаичко размислување така сабајлечки, да не се задржува толку време (колкава и да е проценката сега) на површина.Како тоа вирусот на високи температури не се ширел и нема моќ? Јас живеам долу на југ на Флорида и вчера бројката на заразени беше 105-106 ако не се лажам, а денеска е 154. Драстично зголемен број на заразени, а сега е сезона тука и преполни и ресторани и се уште ништо не е затворено иако очекувам за 2-3 дена да се затвори се. Ако не се затворат во наредни неколку дена бројката на заразени ќе е застрашувачка за многу кратко време. И јас самиот работам во таа сфера и уште доаѓаат многу стари луѓе размрсулавени, кашлаат, ќиваат за никаде се на температури од 30-32 степени. На овие температури и вакво време нека ми каже дека тоа е нормално па ако сака и 100 години нека е.
Инаку прочитав дека Њу Џерси е во (само)изолација, низ другите држави како е и општо луѓево како реагираат таму?