Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Ниту пишав некаде дека не треба да ги цениме (не знам зошто ова мене ми го одговори), ниту реков дека фен е first world problem, реков дека е потребен дури и во ваква ситуација.
Јас имам машинка за стрижење и нема да ти треба фен после :D
Мајтап ова, да не се навредиш:D

Малку се наивни ако мислат дека народот што се враќа ќе седи у самоизолација доволно е 10% да не почитуваат а има многу повеќе.
Како од сега ќе потпишуваат нели од пред некој ден е тоа?

Кои се тие арапски држави?
Сите од заливот ги проверив, Сауди Оман Емирати Кувајт Бахраин. Макар што го преброив бројот на случаи, околу 1000 досега. Пак не е малку, со 1% смртност требаше барем 10 да има.

Немаш гајле од Корона чим си на планина.
Да да исто ко Цаца...Severna Italija Dolomiti kaj ima tamu korona spremi skiite hihi i pobrzaj iam simpozium u petok pred 200 lugje ko kje se vratime od skijanje hihi

Иначе ако мислевте кај нас редициве дека се големи еве ви ја Бургерленд

Под стрес беше Венко не го разбрав за тој од Прилеп дали е позитивен.

ко шо ве читам 7 нови од кои 2 треба да се тестираат дополнително?

Како се сите граници отворени? Само 5 премини функционираја и од утре и тие ќе бидат затворени за сите возила освен за транспорт на производи. Колку шо разбрав и аеродромот во Скопје ќе биди затворен.
5 премини малце се? Скоро со никаква контрола, брошури им делеле на тие шо влеглвале :facepalm: . Две недели промаја се, еден куп народ слободно се претера во државата без НИКАКВА контрола. Фали уште еден оглас да дадат, ако немат некој каде, нека идат тука

Малку се наивни ако мислат дека народот што се враќа ќе седи у самоизолација доволно е 10% да не почитуваат а има многу повеќе.
Како од сега ќе потпишуваат нели од пред некој ден е тоа?

Само казни е решението за овој народ, 5000 евра казна за оној што се вратил од странство а не седи во карантин 14 дена
500 евра награда за оној што пријавил дека некој не ја почитува мерката за карантин, па бујрум да видиш како ќе седат сите дома..

5 премини малце се? Скоро со никаква контрола, брошури им делеле на тие шо влеглвале :facepalm: . Две недели промаја се, еден куп народ слободно се претера во државата без НИКАКВА контрола. Фали уште еден оглас да дадат, ако немат некој каде, нека идат тука
Па се потпреле малку на свеста на народот ама ете се заебале. Од утре сите граници ќе бидат затворени.

Па се потпреле малку на свеста на народот ама ете се заебале. Од утре сите граници ќе бидат затворени.
Хахаха дај не ме зезај, политичариве највеќе знаат дека овој народ нема свест.

Под стрес беше Венко не го разбрав за тој од Прилеп дали е позитивен.

ко шо ве читам 7 нови од кои 2 треба да се тестираат дополнително?
И јас ништо уствари не разбрав. Само плусови кажува. Конечна бројка досега?

За тој од Прилеп се збуни ваљда, или не сфативме ние. Од ЦЈЗ е, или некој друг јас то не го сфатив....

Мислам дека не рече за таксистот дека е позитивен. Рече само дека е контактиран.

Патничката од Холандија и 4 од Дебар се засега.

Не викам дека е позитивен но сепак бил со неа а потоа 4 дена слободен. 31 патник со нејзе у авион. Зборам чисто како инфо, голема маса на народ е ова ако веќе почне да се шири.

Али како што кажа, неизвесно е и нема правила.. Имало луѓе во близок контакт и со директорката повеќе од 14 дена, и со првата заболена во комбето повеќе од 20 саати па сеуште немало позитивни, така да..

И Италија се потпре на свеста па видовме шо се деси, и ние наместо да научиме нешто од нивната ситуација и реагираат соодветно и навремено, ние уште брошури делиме по граници. Море мрш у п.м.

И јас ништо уствари не разбрав. Само плусови кажува. Конечна бројка досега?

За тој од Прилеп се збуни ваљда, или не сфативме ние. Од ЦЈЗ е, или некој друг јас то не го сфатив....

Сите од заливот ги проверив, Сауди Оман Емирати Кувајт Бахраин. Макар што го преброив бројот на случаи, околу 1000 досега. Пак не е малку, со 1% смртност требаше барем 10 да има.
Тие се со младо население, плус жените и се нинџосани и не смеат да комуницираат со непознати, па добар дел ќе бидат заштитени.

Овие во Италија што умираат се имаат заразено пред неколку недели и додека не пројдат случаевите пред карантинот ќе има добра бројка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom