Посочи што е точно контрадикторно, не тврди нешто без аргументи.
Еве ги цитирам твоите зборови.
НЕ можи еден министер (макар и Филипче да е) да ја оправи работата со апелирање. Човекот е присебен и одговара смирено, не шири хистерија, советува што да се превземи. НАРОДОТ, го прави сосема спротивното.
И колку треба да си опериран од мозокот за да оставиш на народ? Се виде од народот.
- Маркетите фул полни.
- Кафани и кафичи фул полни.
- Болни луѓе одат на работа. (еве кај мене семинари се држеа во полна сала и тоа замисли просветни работници ги држеа - па сега види им го ти паметот)
- Екскурзии за 8 март колку сакаш
- Кладилници, казина, шопинг центри отворени.
Министерот упати апел, НАРОДОТ НЕ ПОСЛУША. Значи, ДО НАРОДОТ Е.
Министерот забрани градинки, училишта, факултети. Народот во природа, значи ДО НАРОДОТ Е.
Министерот ги ослободи родителите на деца до 10 години, родителите ги шетаат децата по парковите, значи ДО НАРОДОТ Е.
Министерот превзема уште порадикални мерки. МИНИСТЕРОТ работи за доброто на државата, по сите правила и прописи сега за сега, НАРОДОТ е тој кој што не ги следи препораките на министерот. Народот е тој кој што треба да ги следи препораките на министерот, треба да се однесува согласно пропишаните мерки и закони, за доброто на државата. Секој еден поединец треба да биде свесен и општествено одговорен, самодисциплиниран, за да не биде како држава. Ете, тоа е разликата меѓу Кина и Република Македонија.
Тебе ти е грижа да се реши проблемот најбрзо можно? Или ти е грижа за нешто трето?
АКО се развлекува работата со месеци ќе имаш ДАЛЕКУСЕЖНО поголеми последици врз здравјето на народот и врз економијата на глобално ниво. АМА изгледа тоа е целта, ретко кој ја сфаќа - за жал
Мене ми е грижа да се реши проблемот, со што е можно помалку човечки жртви, а дали тоа ќе биде за пократко или подолго време, не ми е важно. Важно ми е да има помалку жртви кои што ќе одат јабана, како ти што претпочиташ да кажеш. Одговор на прашањето мое не ми даде.
Ми ги извртуваш зборовите или?
Никако. Како тоа ти ги извртувам зборовите? Анализирам тоа што го пишуваш.
ДА, ќе отидат јабана хронично болните, тие се таргет групата на овој вирус. Нешто нејасно?
Мајка ти со висок притисок и мајка ми и сите постари кои си имаат хронична болест поврзана со респираторниот систем првенствено има ГОЛЕМА шанса да го наебат.
Ако тоа што го читаш не ти се допаѓа, тогаш ИЗВИНИ.
Не, не ми се допаѓа тоа што го читам.
Воопшто немам намера да навлегувам во твоите релации со мајка ти, но и мајка ти и мајка ми и сите други хронично болни се луѓе од крв и месо имаат право да живеат. Зарем мислиш дека не им е мил животот? Немаат свои желби, мечти, цели, бидејќи се стари? Немаат право да се радуваат и да бидат среќни на нивните успеси и успесите на нивните деца/внуци? Дури и да не се болни, лицата над 70 години уште сакаат да живеат. Никој не сака да умре и да на*бе како ти што викаш заради некој друг.
АМА пред да ми ги извртиш зборовите или да ме протолкуваш погрешно (сеедно), дозволи уште еднаш да ти потенцирам зошто е тоа така.
Тоа е така пошто без разлика јас и ти колку ќе бидиме одговорни и без разлика колку и јас и ти и домашните наши ќе одржуваме лична хигиена, ќе се појави некое копиле кое шета по кафичи и ќе ни пренеси од вирусот мене или тебе, а ние истиот ќе го пренесиме дома. ТОЛКУ е едноставно.
ЗАТОА и треба да се прогласи 5 недели карантин на светско ниво, ама тој филм тешко ќе го видиме.
Значи до НАРОДОТ Е!!!!!!!!
Не ја ни познавам.
Не знам ни дали е докторка или не.
Ќе мора да те разочарам, не сум нејзин портпарол.
Ти смета што ти ја спомнав и моето мислење?
Воопшто не ми засмета твоето мислење, како што веќе кажав почитувам секое мислење кое што е различно од моето. Ми засмета тоа што ти "ничим изазван" ме пецна за неа, нели како јас што правам.