Коронавирус (COVID-19)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Малце е комплицирано што сега е и сезона на настинка и сезонски грип, па така со секој симптом ќе има паника.

Matthias

A Statute Snob
Член од
2 март 2020
Мислења
380
Поени од реакции
2.305
Избањата изјава од таборот на бањатите граџани.
Загарите пуштени на најјако да се одбрани директорката.
taa shto komentira sigurno ima IQ na intelegincija -300. Po moe gledishte ona e tazna licnost i bara malku vnimanie, no nejziniot komentar virusot odi samo kaj vmrovcite e stvarno za :pos::pos::pos: LMAO
Zarem virusot prashuva od koja nacionalnost ili partija doagash?

Член од
29 септември 2013
Мислења
850
Поени од реакции
1.808
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Се е џабе кога живееш опкружен со амеби. И јас имав планови пред две недели, али нигде не бев. За во мај месеци уназад планирав нешто, сега не сум сигурна дали ќе биде безбедно да се оди, значи 2 месеца унапред размислувам.
Некни еден ни се пофали дека купил во мај авионски карти за Шведска, пошто евтини биле, друг за Германија, ете и Грција веќе се спомнува ко критичка, вчера еден од фб пријателите маратон трчал таму, пола клас на внука ми во Истанбул некни, кој чисто се сомневам дека нема заразени кога сите подалечни летови од таму ги фаќаш, и луѓево мене ми изгледа дека се скоро сите ко докторкава, никој не се замара за ништо, никаква одговорност, никој нејќе план да си заебе.
Јасно е дека граници нема да се затворат, тоа ќе биде колапс пред се од економски причини, али пак секој може малце прстот на глава да си го стави и да одмори од одмори. Ајде, и онака сум се сметала за будала кога сум гледала како другите кур ги заболе за правила и малце понеограничено размислување, па истото и за ова важи.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Со нетрпение сакам да ги слушнам оние коронаши кои викаа да сме се запрашале како се чувствувала гускана која дојде од Италија кај нас. Фала курцу им текна на визејрон да ги стопира летовите од таму.
Абе ти уште не си покоен? Паничар, кога ќе ти јадеме пченица?
Барем биди маж, цитирај друг пат кога ќе вреѓаш за да може соодветно да ти реплицираме. Хипохондрик левел МИЛИОН.
p.s. Таа што ја нарекуваш гуска постапи донекаде најправилно. Дојде и се упати директива во болница, за разлика од некои други.

Добро ама нема потреба од погрдни зборови.
Баш ме занима некој близок твој да беше таму дали ќе го имаше истото мислење :)
Остави го, само такви безгрешни има на ова парче земја. Гарант во животот на мравка нема стапнато. Лепотан. :)

Секоја чест за тебе, ова е исто како во војна кога полицајци и војници вадат боловања за да избегнат ангажирање
НЕ и суди. Со кое право? Кој си ТИ за да одредуваш кој, кога и зошто? Тебе треба да ти се правда?

Ве изеде паниката, па ќе се изедете едни со други. Смирено малку брат. Не кревајте паники, полесно ќе се справите со било што. Барем таа која ја цитира е една од најодговорните во своите пишувања тука на темата (плус медицинско лице, можеш нешто да научиш. сите можеме.), а сигурно и во приватниот живот не е нешто различна. Така да не им судите на луѓето и гледајте да сте во океј односи бидејќи ако сите шириме паника и хистерија побрзо ќе ни пресуди нешто друго отколку корона.

Он топик.
Филипче не е за осуда. Партизирана ни е цела држава па докторки т.е. директорки како онаа будалата што не се стегнаа во самоизолација имаш на секој чекор. Менталитет е во прашање, а не партија, министер или не знам што. ЈАС барем од ова до сега што го гледам од човекот навистина сум позитивно изненаден. Прави човекот колку можи, со инка не се тура тоа.

Пазете повеќе на лична хигиена, тоа е единственото што можи да го правите во ваква ситуација. Паниката нема да ви помогне во никој случај.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Нц, реагенси имаат само по клиникиве. Единствено со јавување на броевите што веќе ги постираа и да кажеш дека мислиш си заразен :)
Ја ко шо разбрав , незнам дали е точно , можело кај Жан Митрев , 1500 денари било .
Ова разбрав , незнам дали е точно ...

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Ја ко шо разбрав , незнам дали е точно , можело кај Жан Митрев , 1500 денари било .
Ова разбрав , незнам дали е точно ...
Точно е, 1500 денари и до крај на денот добиваш резултат.

B

Beginner

Гостин
Ако не ја прекинат наставата и се друго тогаш може само полошо да биде и од сега. А видете паметни гомна за да не го зголемат бројот на заразени не ги тестираат овие што имале директен контакт со директорката. Гниди дно дна од Филпче па до сите таму идиоти.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Ако не ја прекинат наставата и се друго тогаш може само полошо да биде и од сега. А видете паметни гомна за да не го зголемат бројот на заразени не ги тестираат овие што имале директен контакт со директорката. Гниди дно дна од Филпче па до сите таму идиоти.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Јас го разбрав дека ќе ги тестираат само домашните на глупачава, а овие другиве демек си се во самоизолација.
Што стана со таа што пошла од дерматологија на децата да им предава за корона? Иронијата е јака овде.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
@Ireal еве што стварно викаат руски доктори, не она глупостине од српски и хрватски сајтови.

Она што го прави коронавирусот опасен е дека ако едно заразено лице развие акутна пневмонија, може да биде доста тешко да се лекува. „Болеста има четири фази“, објаснува Александар Чучалин, врвен руски пулмолог и член на Руската академија на науките.

„Првата фаза изгледа како релативно безопасна настинка и трае помеѓу седум и девет дена“, вели тој за РТ. За многу луѓе, инфекцијата со коронавирус може да се сведе само на овие лесни симптоми, но други би можеле да развијат вирусна и бактериска пневмонија ако болеста ги наруши имунитетните бариери и се пробие во една претходно стерилна средина како што се белите дробови.

Доколку медицинските лица не успеат да ја спречат болеста во оваа втора фаза, таа може дополнително да развие акутен респираторен синдром - состојба опасна по живот, која може да се лекува само со помош на апарат за вештачко дишење. Дури и ако пациентите ја преживеат оваа фаза, тие може да завршат со до толку уништен имунолошки систем што може да ги убие некоја друга болест на белите дробови.

„Половина од фаталните случаи на коронавирус се луѓе што долго биле на вештачко дишење и нивните алвеоли на крај се заразиле со габички“, рече Чучалин. Пулмологот исто така предупреди дека сè уште нема ефикасен третман против самиот коронавирус, додека стандардниот антимикробен третман може да биде неефикасен во случај на пневмонија предизвикана од овој вирус.

„Исто така, ќе бидат потребни имунолошки стимуланси. Сепак, сè уште е нејасно кои точно треба да ги користиме“, рече тој.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Јас го разбрав дека ќе ги тестираат само домашните на глупачава, а овие другиве демек си се во самоизолација.
Што стана со таа што пошла од дерматологија на децата да им предава за корона? Иронијата е јака овде.
За неа општински комитет Карпош на СДСМ веќе имаше апдејт дека предавала на 3ти март и немала контакт со докторката. Не дека не користеле исти простории при амбулантно прегледување и слично ама сепак ОК СДСМ Карпош знаат доста, можеш кај мене на фб да ги видиш активни за демант вчера. Солзи ми течеа од смеење.

Kajgana Shop

На врв Bottom