- Член од
- 23 мај 2019
- Мислења
- 4.592
- Поени од реакции
- 5.309
Претпоставувам не си Македонец штом вака жестоко го браниш етноцидот. Ако нема ништо лошо во тоа ние сме навикнати на таков однос, ако изостане понекогаш создава немир и прашање што се случува со нашите сограѓани. (пријателите се чуваат блиску, непријателите уште поблиску, тие никогаш нема да те изневерат!)Воздржување од гласење значи индиферентност, не значи против, како што не значи ни за! Ако си бил против, има опција - Против пишува на ливчето. Е сега лицемерието тука е во тоа што оние кои не гласаа, не беа индифетентни во однос на референдумот, отворено кажуваа дека се против, но знаеја дека оние што се за, преовладуваат, па решија на подол начин да ја згазат нивната одлука и волја, прикажувајќи го нивното ,,против" како ,,сеедно ми е" со умисла, со намера да го нападнат цензусот и на тој начин да ја направат ништожна волјата на над пола милион луѓе. Истите тие, после урлаа како волјата на народот била погазена. Лицемерие на нивоу.
Добро значи биле индиферентни што пак значи дека не биле “за“, затоа што ако биле “за“ сигурно ќе излезеле и ќе гласале, се согласуваш?
Јас бев против, сега сум против а и додека постои Северџистан ќе бидам против, инаку бев меѓу набљудувачите и бојкотирав. Прашањето беше недостоинствео и навредливо па единствен рационален а достоинствен одговор беше бојкот!
Нема никакво лицемерие има само елементарна математика.
Беше познато дека СДСс а и голем дел од ДПсНЕ подготвуваа измама (им беше потребен цензус), полнење на кутии (што и се случи), присилно гласање, уцени кон вработени во админисрација и којзнае какви се недозволени активности од криминалциве и квислинзиве на власт. Посочив само некои на кои самиот бев сведок.
Бидејќи на сите им стана јасно дека е подготвен инжењеринг единственото рационално и успешно решение беше бојкотот (да бидам јасен и да немаше обиди за измами и инжењеринг јас никогаш не би излегол на референдум со прашање дали сте Македонци повеќе да не постојат и од утре да бидете Северџгани, ни за 500 ниту за 5 милијарди евра).
Овие од ДПсНЕ, раководството откако им стана јасно дека нивното членство, симпатизери и голем број на Македонци бојкотираат и никаков повик нема да послушат во доцните часови излегоа дека тобоже биле за бојкот, само за да ја спасат ДПсНЕ од расцеп.
Ти над 75% Македонци ги навредуваш дека биле лицемери затоа што не ни помислиле да бидат спотери на миленимско велепредавство, јас велам дека ви го набутавме на сите вас Северџгани до балчак и зошто мислам дека не си Македонец. Не може еден Македонец (под услов да е ментално здрав) да има толку отров и омраза кон својот род. kalimero456 убаво ти одговори и твоите тези ги сруши како кула од карти. Настојуваш да докажеш дека 29% од севкупното население треба насилно да ја наметне својата волја и интереси на останатите 71%, претпоставувам на овој начин на луѓето им утеруваш демократија.