Коронавирус (COVID-19)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.170
Поени од реакции
13.780
За Итаљаниве неам коментар, стварно. Сите од ј Италија киднаа дома и така фино лепо сега можеме да ичекуваме дека и таму кај и да е ќе почне хаосот.
во врскасо црвена зона, се согласувам дека требаше порано да не изолираат. Само рачунајте дека северна Италија е таашто функционира и ја движи цела земја,можда се надеваа дека ќе пројдат без комплетен блок. Рачунај дека за две недели хаос, јас, од денес најверојатно и маж ми, сме без работа! Мене ми е повеќе паника како ќе се справуваме со сета оваа криза откако ќе пројде вирус срањево :( освен ние, знам уште 5-6 души кои останаа без работа. Разбирам дека сега прво и најважно е да се среди оваа состојба, ама кој знае што не чека после. Се уште нема ни инфо дали ќе дозволат покасно плаќање на придонеси и даноци зашто ако не.. уште поише ќе ме фати паника :(

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.953
Поени од реакции
45.115
Потврдено

Директорка на една од скопските клиники е позитивна на коронавирусот, дознава А1он од официјални извори на клиниката.

Не пишува каде поточно, aли ја би посочил, ако некој бил на дерматологија периодов, инстантно нека иде да се тестира за вирусов. :popce:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Следнава недела ќе имаме сериозно покачување на болните, а недела после тоа најверојатно мртви.

Оваа недела бајги носители на вирусот ќе се шетаат без да знаат, јавен транспорт, пошта и банки, се најкритични ми се чини.

Така да време е да се превземат мерки кај сите изложени, банкиве, маркетите мора да му обезбедат на вработените маски и нараквици.

Има дезинформации дека маските не заштитуваат, тоа е делумно точно, маските ја намалуваат опасноста од зараза барем 5 пати.

Сите болници треба да се дезинфицираат од бактерии отпорни на антибиотици, затоа што тие убиваат во конкретниов случај.

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Чим директорката на клиника вака се понашала да очекуваме епидемија овде.
Јас не очекувам дека Македонија ќе биде исклучок. Ако мечката заигра во комшискиот двор, утре е кај нас. А во Италија има многу Македонци, па епидемијата е неизбежна.

B

Beginner

Гостин
Ако стварно 10 дена си работела со вирусот тогаш нема да ме чуди и цело Скопје да има :D па и цела Македонија. Овде во Гевгелија имаш доктор што ти вели оди помоли се во црквата побожен бил ( а си отишол за сериозен проблем) и си работи така долго време. И како јас да очекувам сега дека побожниов доктор ќе излечи некој или му доаѓа некој со корона овој му вели оди во црквата помоли се Германија 1100 заразени колку и да се нема еден умрено за пример. Ќе видеме деновиве колку стварно е способно нашето здравство ама кога ќе му ја видиш фацата на Филпче ти се губи надежта.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Z

zmej gorjanin

Гостин
Јас не очекувам дека Македонија ќе биде исклучок. Ако мечката заигра во комшискиот двор, утре е кај нас. А во Италија има многу Македонци, па епидемијата е неизбежна.
Не може тоа работеле/шетале по Италија изговор да биде да се понашаш неодговорно.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Од медицинско лице ваква несериозност е за кревање на клоци, побогу со ранливи луѓе работиш, со стари и изнемоштени, со деца, ова е се да земеш да натепаш додека те држат рацете
Автоматски споено мислење:

Која директорка била? Знаете ли ?
Па нема многу женски директорки на клиникиве во моментов, колку што знам на Пластика, Дерматологија и може на Неврологија се жени. Ако има некој на медицина од форумов 100% знае која каде е, ќе направиме листа :D

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.953
Поени од реакции
45.115
Многу лесно ќе се открие која е јебига, јака функција има.
Претпоставувам дека ја тестирале, проблем е што првиот тест може да не дава знаци дека има корона а пак да е болна, не знам колку пратевте у хрватска како идеше и започна истото али првите двајца што беа официјално потврдени дека се болни, кај едниот тек третиот тест покажал дека има корона, првите 2 не. Овде не знам како оди тестирањето и процедурите, ама очигледно еден тест не значи дека со сигурност може да потврди дека некој е заразен со вирусот што е дополнителен проблем у битката против ширењето така да секој што доаѓа од кртични подрачја под дифолт неколку дена треба да се изолира од остатокот од светот, и у меѓувреме да се тестираат повеќе пати.

Знам дека скоро и невозможно е да се спречи ова да се прошири и кај нас, нарочито што секој ебан систем ни е дефектен али srsly, директорка на клиника ... whole new level на дефектност.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Знам дека скоро и невозможно е да се спречи ова да се прошири и кај нас, нарочито што секој ебан систем ни е дефектен али srsly, директорка на клиника ... whole new level на дефектност.
Ваква почетничка медицинска грешка е за одземање на лиценца за работа

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Тоа е тој моронизам бе све да ѝ изнаебам.
Сигурно било „да бе баш јас ќе го фатам вирусот“ е со тој менталитет светот си трпи се и свашта.
ЌЕ СЕ РАЗОЧАРАШ ФИЛИПЧЕ ЌЕ СЕ РАЗОЧАРАШ

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.953
Поени од реакции
45.115
Бреј каков тројанец испаднала оваа, директорка на клиника, не почитувала мерки за автоизолација, филипче е ко посран се глеа дека не му е сеедно, и кога кажа дека 5 дена идела на работа и дека не го почитувала протоколот, негов човек му го надена сеа. Добро е што немала контакт со пациенти али идела на работа, се глеала со колеги, правела и други секојдневни работи ваљда, пазарење и слично, истото важи и за сите со кои имала контакт на работа кои пак можеби си имале и пациенти.

Kajgana Shop

На врв Bottom