Baraj nekoj star ako najdes koncae ili iskra... smrt nemaatАпарати за заварување?
Брендови, типови, цени, everything...etc, etc, etc.
Ми треба за домашна употреба.
Од 07.02.2019 во Грчки Лидл 80eurЗнам дека ова не се огласи, ама барам столбна мала бушилица и никако да најдам освен оние кинеските со германски имиња што од продавница доаѓаат со луфта. Ако знае некој каде може да се најде, или ако некому му стои во подрум таква стара, нека пише пп.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Хаха, одамна е земена баш таква, не ја препорачувам ама касно видов дека за исти пари има тука и подобри. Во секој случај брка работа.
Wiha немам, изгор скапи се. Unior имам сосема солидни се за цената.
Од електричен алат по дома имаме све и од сите марки - Black and Decker, Bosch, Makita, Dewalt, Einhell, Iskra (олд скул и нова кинезарија).
Бест бај по мене е Макита.
Бест квалити - Dewalt. Сегде у Америка користат само Dewalt, а и роднини од УК што се у граџевина ги фалат ептен.
Milwakee незнам какви се, Ryobi исто (ги гледав на shipping wars), Hitachi исто неам појма.
У принцип (како и се друго) се купува алат за кој имаш одлична сервисна поддршка.
Едино од мерак што ми праи неам моторна пила, кога ќе имам ќе е Husqvarna.
Само компресор ми фали, али и тоа е во план, некој асален најслаб по јачина (предлози се добредојдени).
Е па тоа ти е Чешка фирма made in China, Што повеќе да се каже...Купив бормашина марка Extol,
при првото работење се расипа. Катастрофа е!!![DOUBLEPOST=1560978127][/DOUBLEPOST]
Купив бормашина марка Extol,
при првото работење се расипа. Катастрофа е!!!
Чесите се доктори за машинска индустрија и технологија иначе да си знаешЕ па тоа ти е Чешка фирма made in China, Што повеќе да се каже...
.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Јас знам,што те интересира?Да прашам знае ли некој шо е дребонг машина?
Aха добро фс те прашам може ли негде да се најде глава за дребонг нез глава ли е правилно име али на јт гледав на англиски е chuck ако незнаеш иди на ут пиши chuck wood turning ќе видеш.Јас знам,што те интересира?
Gedore има роба донесено во Хубо.Зависи,јас купив рачна фреза extol,ја убив од работа.Штрафилици комада 2 едната ingco кинеска исто ме служи одлично 2 години,другата makita најдобра у свет,3та година буквално везе,далеку подобра ама х3 поскупа од првата.Кога ке видиш....
Автоматски споено мислење:
Иначе знае ли некој gedore каде има у Скопјево да се најде?
Автоматски споено мислење:
Чесите се доктори за машинска индустрија и технологија иначе да си знаеш
Ако ти требаат спирални глодала, само тука имам најдено, чисто да си знаеш не се ефтини карбидните, 8мм спирално го платив 4000.Дали знае некој каде во Македонија би можел да набавам глодала за дрво?
Цените на konstrukcionsbiro.mk им се "Малце" претерани..... Ќе си ги нарачам од другар АЛИЕКСПРЕС си ги најдов за 500ден. 10ком. се надевам дека ќе му текне на некој да увезе нешто поефтино.... зошто имам нарачувано повеќе од 10 год. алати од Германија и од Кина (за на работа) али овие се најнапумпаните цени што ги имам видено во мојот живот.Ако ти требаат спирални глодала, само тука имам најдено, чисто да си знаеш не се ефтини карбидните, 8мм спирално го платив 4000.
ЦНЦ – Фрези – Конструкционс Биро
konstrukcionsbiro.mk
За стандардни глодала ако сакаш поквалитетни имаш бош во фамод, и макита во лотулс. Немаат баш некој лагер, ама фамод (имам нарачувано) ќе ти донесе што сакаш од палетата на бош, само прати им број на артикал.
За хоби левел, имаш во хубо од екстол.