Дуел: Апасиев vs. Богојески

Кој беше подобар говорник?

• Апасиев

Гласови: 110 90,2%
  • Богојески

Гласови: 12 9,8%

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 август 2014
Мислења
3.760
Поени од реакции
6.171
Сигурен сум дека сакаше да кажиш бр. 1 потплатен новинар...

Кога сме кај Ефтов, тоа ти е исто што и Латас на времето...
Латас пола живот кукаше сдс сдс сдс, после тоа ја смени плочата и кукаше вмро вмро вмро... од најголем комуњар стана најголем патриот, нормално за пари.

Кај Ефтов ти е нешто слично, со таа разлика што овај барем знаеше да направи интересни емисии кога не се занимаваше со дневнополитички настани од мкд, туку обработуваше теми од соседството или пак скроз 10 работа што не е врзана со мкд. Али... јебеш му матер, мора од нешто да се живее.
Od koj e potplaten?

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
И понатаму ме мачи ова имево "Левица". Тоа како синистер можда и дали они нешто тераат некоја забегана и "лева" идеологија?
Ваљда сакаат да кажат дека се леви и поразлични од сите други и досега. Иначе јас не сум го гледал дуелот ама некако пофраер ми личе Апасиев, ваљда ради рокерскио имиџ на дуга коса и бркова. Имам го слушано повеќе коа се појави за пред референдумо и мислам дека макеата му ја расплакал на опонентот. Ти шо мислеш Natan?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Васко пред скоро време напиша некој коментар дека Апасиев два пати одбил интервју со него, и дека немал намера по трет пат да испраќа покана.
Би било фер интервјуто да биде во живо, пошто Ефтов доста често знае да сече, лепи и да прикажува тоа што него му одговара. Исто кога идеш кај него во емисија ти си веќе негативецот, ликот ќе му даде вовед отприлика вака: "Димитар Апасиев беше соработник на СЈО и прв соработник на Катица Јанева, се шпекулира дека голем дел од парите земени од рекет од страна на специјалното јавно обвинителство завршиле во станот на Апасиев. Прашањето е кој од моменталната власт стои позади Апасиев и зошто тој не е приведен?". А и мислам дека еднаш Ефтов се појави на дебатна емисија во живо помеѓу новинари, на која учествуваа и Латас и покоен Никола Младенов, човекот мирен беше бубаче, се изгуби меѓу двајцава.

Мене посмешно би ми било Поликлинико да му праи интервју. :icon_lol:

Сигурен сум дека сакаше да кажиш бр. 1 потплатен новинар...

Кога сме кај Ефтов, тоа ти е исто што и Латас на времето...
Латас пола живот кукаше сдс сдс сдс, после тоа ја смени плочата и кукаше вмро вмро вмро... од најголем комуњар стана најголем патриот, нормално за пари.

Кај Ефтов ти е нешто слично, со таа разлика што овај барем знаеше да направи интересни емисии кога не се занимаваше со дневнополитички настани од мкд, туку обработуваше теми од соседството или пак скроз 10 работа што не е врзана со мкд. Али... јебеш му матер, мора од нешто да се живее.
Латас имаше доста добра емисија во 90 ти, Профил се викаше, тогаш си го напраи името. Он никогаш не криел дека е курва, ко што самиот си кажува - мене бар ме плаќаат, што во земја ко нашава е за почит.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Ваљда сакаат да кажат дека се леви и поразлични од сите други и досега. Иначе јас не сум го гледал дуелот ама некако пофраер ми личе Апасиев, ваљда ради рокерскио имиџ на дуга коса и бркова. Имам го слушано повеќе коа се појави за пред референдумо и мислам дека макеата му ја расплакал на опонентот. Ти шо мислеш Natan?
Мене ми е тапа фраер и (его)трипер. Мислам дека е прилично транспарентно за чии бои настапуваат и кон чија страна се приклонуваат, иако се претставуваат како "независни".

Последно уредено:
Член од
29 септември 2013
Мислења
902
Поени од реакции
1.994
Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
ДПМНЕ? Па појќе гомна за нив јајт него за СДСМ.
бранко/гвујо/зајко... а продава мадиња за бубрези и се прави као независен, уствари секогаш оди кај highest bidder.

Латас имаше доста добра емисија во 90 ти, Профил се викаше, тогаш си го напраи името. Он никогаш не криел дека е курва, ко што самиот си кажува - мене бар ме плаќаат, што во земја ко нашава е за почит.
И као демек тоа го правдува што се шлепа како селска дроља? Не знам како можи да „почитувате“ такви ликови. За мене е само еден обичен шарлатан, бил во тоа време и истото е и сега - впрочем како што е и Ефтов. Со таа разлика што вториот барем и имаше некои океј емисии, истражувачкото новинарство му е за нијанса подобра страна отколку на Латас кој само политички ставови застапувал во своите емисии откако излегол на тв па до денес.

btw. добро знам како му се викаше емисијата, одеше кај патронот му Ѕинго на тв (кој тоа време беше гаЗ и гаки со бранкота дури исцица милиони како претседател на ФФМ и од ред други места па така направи милиони - али не е тоа тема сега), па откако стариот го смена дресот и чика Латас започна да игра за другата екипа ;)

Јасни се во мкд многу работи, само се чудам како можи да ве восхитуваат вакви однародени македончиња кои газето си го имаат даено за париња и секогаш ќе бидат за страната која повеќе ќе плати - без грам достоинство, самопочит и конзистентност во своите ставови низ годините.

Z

zmej gorjanin

Гостин
бранко/гвујо/зајко... а продава мадиња за бубрези и се прави као независен, уствари секогаш оди кај highest bidder.

И као демек тоа го правдува што се шлепа како селска дроља? Не знам како можи да „почитувате“ такви ликови. За мене е само еден обичен шарлатан, бил во тоа време и истото е и сега - впрочем како што е и Ефтов. Со таа разлика што вториот барем и имаше некои океј емисии, истражувачкото новинарство му е за нијанса подобра страна отколку на Латас кој само политички ставови застапувал во своите емисии откако излегол на тв па до денес.

btw. добро знам како му се викаше емисијата, одеше кај патронот му Ѕинго на тв (кој тоа време беше гаЗ и гаки со бранкота дури исцица милиони како претседател на ФФМ и од ред други места па така направи милиони - али не е тоа тема сега), па откако стариот го смена дресот и чика Латас започна да игра за другата екипа ;)

Јасни се во мкд многу работи, само се чудам како можи да ве восхитуваат вакви однародени македончиња кои газето си го имаат даено за париња и секогаш ќе бидат за страната која повеќе ќе плати - без грам достоинство, самопочит и конзистентност во своите ставови низ годините.
Не се работи за никаква правда или праведност, едноставно се бориш за парче леб и се прилагодуваш на околината. Чим Латас, кој патем никогаш не се декларирал како македонче, е успешен новинар, веројатно знае како на јавноста да и го даде тоа што таа сака да го види и слушне. Е сега тоа што капацитетот на јавноста е тој, не е за тоа крив Латас.

Член од
5 февруари 2005
Мислења
100
Поени од реакции
121
Не сум запознаен, па затоа би ве замолил ако некој знае да ми одговори:

Како планира Петар Богојески (а.к.а Македонски Концепт) да излезе со пратенички листи (кандидати за пратеници) кога нема партија ниту пак собира потписи?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.433
Не сум запознаен, па затоа би ве замолил ако некој знае да ми одговори:

Како планира Петар Богојески (а.к.а Македонски Концепт) да излезе со пратенички листи (кандидати за пратеници) кога нема партија ниту пак собира потписи?
нема ни намера да излези, тој само онака јаде говна против ВМРО, пошто за тоа е платен.

Член од
5 февруари 2005
Мислења
100
Поени од реакции
121
нема ни намера да излези, тој само онака јаде говна против ВМРО, пошто за тоа е платен.
Парите за јадење на гомна против некого може и да се вложат на попаметен начин. А и ми делува дека стварно е убеден дека ќе излезе со пратенички кандидати. Во „Само вистина“ на Канал 5 има гостувано милион пати, за разлика од останатите помали партии кои собраа потписи за регистрација уште одамна.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.590
Поени од реакции
5.307
И понатаму ме мачи ова имево "Левица". Тоа како синистер можда и дали они нешто тераат некоја забегана и "лева" идеологија?
Аиииии како бре те мачи Левица со нејзината “лева“ идеологија?
Па тоа е салонска Левица која пред извесно време во свои настапи пропагираше влез во ЕУропска, не знам дали уште за тоа се залагаат ама така беше.
Автоматски споено мислење:

Od koj e potplaten?
Од Русите :yid:
Автоматски споено мислење:

Не планира копитото да излезе на избори туку Гувернерот на Калето преку него се обидува да сеее магла!

Kajgana Shop

На врв Bottom