Дали би можеле?

• Креатор на темата Креатор на темата vardarce
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би можеле да се откажете од интернетот?

• Вкупно гласачи
    110
Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Веб-сајт
www.kajgana.com
Замислете си ги овие ситуации. Ви кажуваат родителите дека немаат повеќе можност да го плаќаат 24 часовниот интернет, немате вие сами можност да си го плаќате интернетот поради финансиски причини, сакате да се откажете едноставно од виртуелниот свет од кој сте станале зависни, да прекинете секаква комуникација освен повремено проверување на е-маил... Прашањето е дали би се откажале така лесно од 24 часовниот интернетот, дали би рекле нема проблем исклучете го не ми смета, би можеле да преживеете без интернет дома?

Еве јас прв да си одговорам. Има моменти кога сакам скроз да се откажам од интернет кога се ми е скурчено и не сакам да мислам воопшто на тоа. Не сум сакал до толку многу да навлезам во виртуелната комуникација, не сум сакал да уклучам форум од кој сум зависен, да проверам е-маил... со еден збор ми идело да го џитнам компјутерот низ џам и да се откажам од се. Но сепак на крај покрај се се навраќам на интернетот и неможам да не го уклучам компјутерот барем еднаш во денот иако би сакал тоа да можам да го направам. Значи за крај неможам да се откажам од интернетот така лесно!

П.С. Секогаш викав и ќе викам животот ми беше поедноставен кога немав дома 24 часа интернет.

Потполно е точно, барем за мене. Има навистина моменти кога поради краток спој во главата ми иде да го наранам еднаш со некое зрно 9 мм:nerv: и да не проработи никогаш повеќе. Интернетот јас си го плаќам и навистина многу тешко би ми било кога не би го имала. Веројатно во ситуација кога не би можела да го плаќам би киснела по нет-кафеата. Не би се откажала во никој случај.
Имам луѓе кои премногу ги сакам,премногу се далеку од мене ( преку „брда и долини„ и по некој океан меѓу нив) и ова е единствениот начин за секојдневна комуникација со нив, за жал. Се гледаме си муабетиме и на тој начин помалку ми недостигаат:(

jas nemem pari za internet doma .. pa skapuvam kaj komsijata vo net kafe po cel den na kajgana ..pola dzeparlak mi ide na internet ne bi se otkazal u nikoj slucaj

Само да кажам дека во таа технолошка комуникација понекогаш ми иде не само да ги искинам каблите и го искршам рутерот за интернет туку сакам да ги џитнам и телефоните (мобилниот и фиксниот). Разликата е само во тоа што лесно би се откажал од мобилниот телефон за разлика од интернетот.

Јас ќе одговорам најискрено и ќе речам :
Да, можам да се откажам....се иам откажано од многу нешта па ако сакам дефинитивно можам и од ова

Не сум сигурна дека можам, додуша, не сум толку многу зависна..ама пак...

Да, не ми е проблем такво нешто.

Ќе се откажам. Нормално, во почетокот ќе ми биде тешко, но со текот на времето ќе се привикнам на промените. Верувајте, има многу други прекрасни нешта да се прават.

Кога веќе сум ставена на мисла,тешко некако ми надоаѓа одговор на прашањево.:)
Да. Можам да се откажам,ако е тоа вистинскиот збор,од интернетот.И ќе ми фали некое време, комуникацијата со луѓето со кои секојдневно се среќавам во овој простор,но ќе помине.
Малку невозможно е додуша, секојдневно да се слушам со Австралија, Америка, Канада, Хрватска, но ќе си пишуваме писма бе по гулаби. Па што??? :)
Жими мајка! ЛАЖАМ!
Не го давам интернетот за ништо на светов,мој си е и КРАЈ!!!:)
Зависник не сум, но потреба од интернет имам,секојдневна и од различна природа.Меѓу другото имам потреба и да ѕирнам секој ден на Кајгана,па нек пукну душмани! :)
Одговорив???а??аааа???:kez:

Мислам дека не би можел и најверојатно никогаш нема да се откачам од интернет. :wink:

Едноставно - ми се доапаѓа и стана дел од мојот живот.

da se otkazam hmmm ? kako da se otkazam koga intrenetot e del od sekojdnevnoto sovremeno ziveeenje .....
portebata za informacii ....posta...ova ona.....

Незнам дали ќе можам, само знам дека цела зима, пролет и есен ги посветив на интернетот....летотво планирам најмногу 1 сат во денот да сум на компјутер и ништо повеќе.

ne daj boze da dojde do toa....ako trea i ke prosam...samo net da iam....

Hmmmm.....skoro pred nekolku meseci ili vo 2005 godina nemozev da si go zamislam zivotot bez internet. Od Januari navamu oladiv malce, se poretko bev na net duri i sega idam na net samo da si proveram mail, ili za nekoja informacija koja mi e potrebna. V4era se prijaviv na forumov kolku da vidam so i kako e. Ina4e svativ deka ima i povazni raboti vo zivotot od internetot. Resiv da se posvetam na onie raboti za koi sto prethodno sum nemala vreme odnosno sum bila zaka4ena na net. Taka da mislam deka eden den na site ke ni skur4i netot, iako nikogas nema celosno da se otkazeme od nego.

Eee,ke mi ostanat trajni posledici od taa zavisnot,mnogu raboti mi se upropastija poradi Internetot,za nekoi od niv i se kaam sega,no kasno i. I da odgovoram na prasanjeto mislam deka NIKOGASH nema da se otkazam od Internet

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom