Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Како да се забранат границите бе шо зборате глупости, да има зголемени контроли да ама таман работа да се затворат сите граници.
И шо да прават оние кои се нашле надвор од државата ? Кај да одат ?

Преку крвна слика можеш да видиш дали станува збор за бактериска или вирусна инфекција но не можеш да видиш дали еве на пример е корона или некој друг вирус, тоа се тестира преку PCR или пак преку серолошки тест.
наводно критериум за бактериска или вирусна инфекција се качени лимфоцитите или гранулоцити, ама мислам дека за возрасни лица не е така едноставно...
Има една друга работа што ме занима, за класичните Грипови кажуваа дека најсилни симптоми добиваат баш луѓе со силен имунитет на баналната настинка..
Прашање е дали се знае како е за Короина вирусот ??

Како да се забранат границите бе шо зборате глупости, да има зголемени контроли да ама таман работа да се затворат сите граници.
А за увоз - извоз па да не правиме муабет, втора работа, има мк фирми со клиенти од надвор и повремено се иде on site, ама јбг, како мали џокица замишља свет.

башка не дават Азил за баратели од Северџистан, било таму многу добро...

Ајде тогаш да ги затвориме границите. Ако некој отпатувал некаде да не може да се врати.
Да забраниме влегување и излегување од Скопје. Да не се рашири вирусот во остатокот од Македонија.
А во Скопје да забраниме излегување од домовите.
Животот продолжува понатаму, со или без вирусот.
Што филозофии тропате бе каков ум имате бе срам да ви е.
Не не. Дечко не можит како ти одговарат тебе така да толкуваш. Зборот ми беше забрана за оние од Италија каде што е најризично. Како онаа гуска вчера што дошла. Не затворање граници со сите.

Не не. Дечко не можит како ти одговарат тебе така да толкуваш. Зборот ми беше забрана за оние од Италија каде што е најризично. Како онаа гуска вчера што дошла. Не затворање граници со сите.
ЗначиТ кога ќе вреѓате вака најинтересни сте. Ај објасни леба ти зошто гуска? Што таа ти згреши тебе?
Дали ги имаш сите потребни информации ЗОШТО жената се вратила во мкд?
Дали е виновна за тоа што после граница се упатила директно на клиника?

Дали АКО таа не се вратеше во мкд вирусот никогаш немаше да стигне на овие простори?
Според тоа како резонираш, најверојатно не.

И после како со ова парче земја раководеле 30 години политичари како зајко, гвујо и слични... е ТАКА.

Ај објасни како можи да се спроведи тоа баш ме интересира

Жената доаѓа од област инфицирана со корона, на граница ги лаже дека нема ништо за на крај вие да ја браните? Ако ова ви е за заебанција вас не знам друго. Ама ич не ми е гајле зошто се враќала, како се враќала. БОЛНА Е ОД КОРОНА АЛОООО. Уште плус прашања поставуваат. Мрште бре

Зборот ти беше дека треба да се затворат границите за да не се разболите. Јас толкувам онака како си напишал. Меѓу редови не читам.
Не само авионските линии туку и автобуските линии и комбиња да се забранат. Ај сега ако нашинци има таму и ние да се заболеме???? Што филозофии тропате бе каков ум имате бе срам да ви е.
Ако ти си отишол до Италија ќе се согласиш ли да се затворат границите?

А од кај излегоја тие муабети дека лажела на граница, од рекла казала или ?

Зборот ти беше дека треба да се затворат границите за да не се разболите. Јас толкувам онака како си напишал. Меѓу редови не читам.

Зборот ми беше да се затворат границите (влез) за граѓани од Италија. Толку ли е тешко да разбериш? И Кина ќе ја додадам, за да нема забуни.

Osven na ovoj sajt nikade na drugo mesto ne procitav za ovaa vest.
Има, само што освен 1-2 веб страни кои даваат резултати базирани на извештаи од здравството, друго земам со резерва. Сепак го имам предвид.

Проблемот е што овие напади на овој вирус се преклопија со сезонскиот грип, некои си стомачни вирози и стотици други настинки па организмот може да ослабне до крајни граници, а со тоа и млад организам потешко ќе се бори. А симптомите не се специфични.
Друг проблем е што и грипот не го сфаќаме сериозно, посебно некои соеви кои удирале во блиско минато на разни внатрешни органи, вклучувајќи го и срцето. Треба да се намалат контакти и во вакви случаи, но колку граѓаните знаат како се изолира еден микроорганизам и како се намалуваат патиштата на пренос, освен со ракија и лук...

Ќе забраниш летови од Италија и после ќе ти се вратат преку Албанија.

Друг муабет е што има луѓе кои се инфицирани а како што читав немале никакви симптоми. Повеќе хигиена, не се фаќајте по автобуси и сегде, мијте раце, здрава храна, малку повеќе кардио и сон и немате гајле освен ако немате хроничен здравствен проблем. Старите е најважно да седат дома периодов, да не се мешаат по трговски, автобуси зошто се најранлива категорија.

Не е во ред, ама па кога некој е доволно покварен да лаже од кај доаѓа и плус со симптоми, што треба да се направи во тој случај? Или дај тие што се во критични подрачја и покажуваат некакви симптоми и сакаат да се вратат, да не го прават тоа по комбиња и авиони и се друго да испозаразат, сигурен сум дека може да се најде начин, ако се сака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom