- Член од
- 23 мај 2019
- Мислења
- 4.536
- Поени од реакции
- 5.267
Отварање на тема со таква тематика е што?Во суштина све те разбрав, освен од каде тоа јас да наметнувам мислења и агенди, од каде тоа јас да сум одговорен за промената на името (не гласав на референдумот).
И уште 2 работи: во 2006 го гласав Грујо а сега на последните избори гласав за Заев (после све со бомбите што се случи).
На крајот знаеш што испадна? И СДСМ и ВМРО го донесоа СЈО и заедно го изгласаа новото име.
Тоа е во врска со политичката турлитава.
Во врска со темава, ако добро ме прочита ќе сватеше дека се сомневам во тоа што добро ќе видиме ние од членството во НАТО.
Тоа се моите лични мислења.
А од аспект на одговорно лице на форумов, морам да создадам и оставам простор за секој да си го каже своето мислење, и ги почитувам различностите. Тоа е мојот демократски дух.
Друго немам што да додадам, се надевам ме разбра дека апсолутно немам никаква агенда, ниту пак (после све) верувам дека државава има здрав кадар што може да ја извади од дупката каде што е потоната.
Не знам каде виде дека те обвинувам дека си гласал на референдумот и ако си гласал како си гласал, или дека си ти виновен за името?
Можеби имаш таков впечаток затоа што реагирам што користиш таков вокабулар па се стекнува впечаток дека ги прифаќаш таквите политики, а се гледа во тоа што користиш 'тоа е реалност', реалност не може да биде нешто што е со сила наметнато (тоа е насилство, и ако се сака да се користи таква реторика треба да биде прецизна насилна реалност=окупација) и тоа секогаш има краток рок.
Таквата реалност постои и е само за тие што истата ја креираат за другите е окупација!
Гласај за кого сакаш, само некои не сакаат да ги сносат последиците од своите постапки, па така гласаат за Црпе и после велат немале одговорност во тоа што овој насилно го сменил името!
И онаа што е најважно избегна да одговориш, добро не мора, никој не е должен да дава одговор ако не сака.
А се однесува на референдумот и односот кон истиот, и дали треба референдум за влез во НАТО, ако треба зошто не се почека 2 години и да се распише, затоа што еден веќе имаше и според устав потребно е да поминат 2 години за нов референдум.
Последно уредено: