kalimero456
Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
- Член од
- 7 ноември 2019
- Мислења
- 3.504
- Поени од реакции
- 3.727
zosto e srusen ,da nema besplatno,i TONGUSKA se smeta za negovo delo
stonhendz eve malta mala zemja a golema misterija malteski hipogeniumВикаф дека гранд арме на Наполеона сс топ гу гаѓале сфингу и ву га оштетиле нос.
Има почудни градбе од пирамиде.
Пума Пунку у Боливију на пример, М'најдра у Малту,Карнак камења у Бретању,Балбек у Либан, подводна карпа у Јапан, не ми текне како се викаше, нешто као Атлантида и Хипербореја. Гобекли е чудно место,ваљда и најстаро, Набта плаја у Египет, прф календар од камења,Солсбери у Енглеску, најголем мегалолитски круг и тн.
kontinentite druze neli evropa e najnapredna bar taka ne ucea ili lazea kolumbo koga ja otkril bile primitivci za evropjanite ako voopsto gi otkrivme nie tie kontinenti azija,amerika,Што е толку шоканто само не ми е јасно...
Какви катакомби рим и парис имаат, градби у карпа во етиопија и кина, да се чудите на најобична гробница...
apsolutno prifakam sekakvo mislenje znam za kolumbo za da moze da se replicira treba da se sogleda se pa na kraj zaklucok sekoj so svoite veri obicai ,gradbi i izumi dodeka evropejcite gradele katakombi egipkanite piramidi dodega evropejcite imale kuki jadele od cinii koristele sretstva za prevoz idele na ispituvanje moreblovenje vo potraga za zlato drugite setale goli jadele so stapcinja irace i veruvale i pisuvale nivna istorija denes ne preticaa bar kina i japan pa se exe pred nas so tehnikaЛеиф ериксен (викиншки морепловец) ја открил америка, а не колумбо
И колумбо завришил на остров , а не на копмо.
Во азија, под кина(долго време нај технолошки надразвиена) е најдено неконтактирано племе(сентинел остров).
И трето, пропаганда од страна на шпанска црква(ништо ново тука)...
Mасло, стебла, и палмини листови. Пробано е и докажано. По лоу-тек нема...Нема да тврдам дека пирамидите се изградени од вонземјани. Но размислете на кој начин можеле да ги изградат овоземјаните? Колку тежи еден блок вграден во пирамидите? На кој начин можеле да го кренат? Зарем не им требале огромни дигалки? Од што би биле направени тие дигалки кога за метали уште не се знаело?
Има тука многу аргументи кои укажуваат дека некогашната цивилизација не била во можност да изгради такво грандиозно дело. Освен ако пред тоа не постоела далеку поразвиена цивилизација која од непознати причини исчезнала.
korekni prasanja, za ston hendz e razotkriena misterijata gledav kako i so sto na edna emisija ali ston hendz e nula za piramidite sto se precizno seceni digani gradeni buseniНема да тврдам дека пирамидите се изградени од вонземјани. Но размислете на кој начин можеле да ги изградат овоземјаните? Колку тежи еден блок вграден во пирамидите? На кој начин можеле да го кренат? Зарем не им требале огромни дигалки? Од што би биле направени тие дигалки кога за метали уште не се знаело?
Има тука многу аргументи кои укажуваат дека некогашната цивилизација не била во можност да изгради такво грандиозно дело. Освен ако пред тоа не постоела далеку поразвиена цивилизација која од непознати причини исчезнала.
Не мора да значи дека тогашната цивилизација (вонземска или овоземска) знаела за бетон.Mасло, стебла, и палмини листови. Пробано е и докажано. По лоу-тек нема...
Ги премислувате овие ствари. Ако вонземјани сакале да изградат пирамида,ќе ја напревеле од бетон...
Немала да има толку дефекти и утки..
Варовникот е лесен за обработка инаку, овде кај овие фолијашите главна тема е како бил сечен гранитот.Не сум проучувал како се градени пирамидите, колкави се блоковите (по тежина), од кој материјал се (кој вид на камен), ама ќе прашам уште нешто: Со што се обработувани тие камени блокови ако тогаш не се знаело за метали (а претпоставувам дека е така)?
Автоматски споено мислење:
Не мора да значи дека тогашната цивилизација (вонземска или овоземска) знаела за бетон.