Фан клуб - РК Вардар

Криштопанс не би можел да игра во ЛШ за ПСЖ. Малку нелогично да си оди сега. Доколку е стварно така, мора да е катастрофална состојбата во клубот.
Не ми се верува да оди во Псж од сега со оглед на тоа дека не ќе може да игра ЛШ. Но има доста клубови од Бундеслига кои и им треба ваков калибар во борба за првите две позиции а кој играч не би сакал да заигра во Бундес. Мене ова второво ми е повеќе вероватно.

Да, но со оглед на тоа што имаат само еден десен бек кој им е моментално повреден (Ремили) можеби сакаат да имаат леворак бек ако ништо друго барем за во првенството? Не знам, ни мене не ми е многу верно, но се плашам дека нема излез од ситуацијата во која се наоѓа клубот моментално и дека ќе оди само на полошо. :toe:
Доколку ова е вистина и се случи. Мислам дека неизбежно е да следи распад систем следниве месеци. Чим еден се реши на ваков потег, ќе се појачаат фрустрации и смелост кај други и тоа ќе биде тоа.

Не може да им се лути и човек. Не можеш да си играш со луѓе така без последици.
Автоматски споено мислење:

Не ми се верува да оди во Псж од сега со оглед на тоа дека не ќе може да игра ЛШ. Но има доста клубови од Бундеслига кои и им треба ваков калибар во борба за првите две позиции а кој играч не би сакал да заигра во Бундес. Мене ова второво ми е повеќе вероватно.

Последно уредено:
Во Вардар,почнал штрајк.Крис и Тим ме тренираат,нема ни да играат со Мотор.

Никад не сум мислел дека Тимур може да се сврти против Сергеј, со оглед на нивната блискост. Значи ситуацијата е катастрофална.
абе две години по 300,по 500 евра зимаат плата,па брат да ми е ќе му извадам очи

Нека си одат уште сега.
Овде нема иднина.
Сергеј останува само во ФК Вардар, до кога е ?

Ваучерите се парична инјекција ама некако во најава ќе му дојде. Сега клубовите треба да си најдат фирми кои покажале позитивно работење претходната година и парите кои треба да ги уплатат на државата како персоналец можат да го уплаќаат на клубовите кои имаат ваучер и тоа не повеќе од сумата која е одредена. Е сега прашањто е колку фирмите во Македонија покажуваат позитивно работење и дали воопшто парите за персоналец ќе ги уплатат во некој клуб со ваучер.
Знам за пример во Велес дека кога на газдата на Леов Компани му рекле да уплати пари за РК Борец не сакал да слушне и ги избркал емисарите
Инаку овакви средства не се нешто ново бидејќи и до сега можеле фирмите слободно во кој клуб сакаат да го сторат тоа без ограничување колку во еден клуб. Многумина тоа го злоупотребиле за да перат пари односно нати дај ми назад од парите па затоа и државата малку го видоизмени тоа со ограничување кој колку максимум пари може да добие
Ne ss personalec, tuku za danok da dobivka. Poentata e deka im priznavaat na firmite odbivka na danokot na dobivka na 2 nacini:
-ako donacijata e pomalku od 50% od danokot na dobivka, im se prifakja 100% od doniraniot iznos;
-ako donacijata e povekje od 50% od danokot, maksimumot e 50% od dankot na dobivka.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Кристопанс последните три ипол месеци од сезонава ќе ги мине во редовите на Фуксе Берлин, но прашање е дали во Германија ќе замине пред или по мечот со Мотор Запорожје, со оглед на тоа дека им е потребен на „црвено-црните“ за да обезбедат место во осминафиналето од Лигата на шампионите.

Бекот професионално си ги извршува задачите докрај, но вчера по тренингот и видео-анализата со тимот имал состанок со извршниот директор на клубот, Давор Стојаноски, од кој не излегол среќен.

„Сè уште преговараме со Вардар и во моментов не можам ништо конкретно да потврдам“ – изјави Даинис Кристопанс за СПОРТМЕДИА, кога го контактиравме утринава.

Како вардарци, така и комплетната македонска јавност е во исчекување на одговорот, кој се чини дека ќе зависи најмногу од трансфер-правилникот во Бундеслигата.

Ваков штрајк можеше да се деси и пред една година. Во било кој клуб во Европа играчите уште тогаш би престанале да играат. Секоја чест за играчите, стварно ги испочитуваа навивачите до крај. Ова е повеќе од потребно и се надевам дека сите играчи ќе го направат истото а не само Тимур и Криш.

Нема ни минимален простор да се дискутира дали ракометарите се криви или не? На некого вака од фотеља може изјавите на ракометарите му изгледаат во најмала рака иритантни, ама ова е најреалното сценарио, и као што веќе спомнаа тоа требаше и да се деси порано. Оваков циркус од почетокот на сезоната до сега воопшто не ни беше потребен. Едноставно ако Самс знаеше дека нема поддршка од овие на власт, и дека воопшто нема да ја добие мораше да се реши на ваков потег порано, и да се напраат некои комбинации со Михајло па во најмала рука да бидеме на нивото од претходно. Ова што го гледаме од почеток на сезона е криминал. Од дешавката со Писонеро благодарение на кого одржавме некои шанси за пласман у 1/8 финале, па се до сега кога сме клуб за штимање на гол разлика на противникот. Нека излесе Самсоненко како муж, исто како коа го презема клубот и нека пресече више. Да знаеме на што сме конечно, и да си тераме понатака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom