Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.306
@Таксист nekako si mi premnogu samouveren deka si posledniot branik na Makedonija i deka site ostanati sme severdzani.
Мислиш на форумов, па ако не сум последниот тогаш сум сигурно меѓу последните!
Зарем не читаш што се пишува, или не мора види ги резултатите од горната анкета, која не е релевнатна за сериозни анализи ама со сигурност го покажува квалитетот на пропагандата и каде треба понатаму да се работи за да биде цело.
На истата не учествувам меѓу другото и затоа што со неа се сака да се измери резулататот од пропагандните активности, а убо му предложив да стави анкета со прашање: кој е за Северџистан а кој за Македонија, но одби, што мислиш зошто?
Тики не одговори ништо на поставените тези-прашања ами се нафрли врз мене демек јас сум виновен зошто окупација претставена како реалност не ми е прифатлива и сум против, чудно.

И еден пријателски совет гледам си одговорила на бот (ја веднага го ставив на игнор) немам намера да се допишувам со ботови-машини, а се накотија нешто многу, кој ги пушта ...., еве нешто повеќе за нив,
Chatterbot Eliza-Nancy-Samanta.png

Ненси, Саманта, Елиза и оваа македонска верзија на Изгубен во времето и просторот (само што изгледа се работи за v1.0.2 застарена верзија).

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Гласај за Села исто како што @мкд владе гласа за ДУИ, баш ме интересира дали и на анкетава овде, пак си гласал за нив, од принцип де, не ради интерес или оти е глуп.

Мислам негов е вицот има право да го менува ако сака :D
како не гласал за ДУИ

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.491
Поени од реакции
18.517
Еден што мисли како @курајбер кога се мачи во 50 твита да објасни.

Еден кој мисли како мене само во еден твит

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
па што ќе ни фалеше ??
ФРОДЕМ бара конфедерација со Турција
ќе си бевме во НАТО како севернотурска провинција МАКЕДОНИЈА, во Турски КОМОНВЕЛТ, место кралица Султан...
Ама ако дојдеше Султан СИТЕ ќе плаќаа струја и се друго, и сечени и несечени.. нема да важеа привилегии од амбасада на брдото
тогаш више нема да има несечени
сите, од плакатолепачи, па све до горните ешалони сунет ќе напраите, по партиска директива, до еден
Автоматски споено мислење:

Еден што мисли како @курајбер кога се мачи во 50 твита да објасни.

Еден кој мисли како мене само во еден твит

а у ствари, едниот ќе гласа за СДСМ, а другиот за ВМРО

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ако не Ердоган да го вратиме и тоа како султан :D

@Beric Dondarrion :(

M

Macedon1um

Гостин
Груевски со градењето џамии по Македонијава, визионер испадна
знаеше народ шта воли
Таман сакаш да бидеш оптимист барем малку за иднината на државата, гледаш анкета каде што 60% од граѓаните гледаат благонаклонето кон Ердо. Инаку реално да се гледаа само Македонците веројатно Путин ќе беше на прво место, ама имаш Албанци/Турци итн кои го гледаат непријателски оти им ги убива терористите.

Испаѓа ЗЗ знаел многу добро со кој пари прави Боки телевизија, затоа му се брза со законов за ЈО

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Интересен беше вчерашниот ден, каде ПР на владата се дуеше како паун пред парење со влезот во НАТО по втор пат...А искрено после сите овие години, и под Груки и еве под Муртињо и сите нивни глупости, на народот не му е дојдено до мочаното НАТО, али оди објасни им го ова на партиските ПР испрдоци.
Вчера цел град беше блокиран, со полициско обезбедување ради едно гласање во Собрание :cuc: Замисли да дремеш 2 саати по сообраќајот вчера, стигаш дома отвараш нет и читаш некој партиски испрдок како свршува за влезот во НАТО. Овие изгубија секаков осет со народот, делуваат како да се во некоја роднинска врска со Марија Антоанета... народов моментално е толку разочаран и понижен, што ни директен влез во ЕУ не го орасположува.
Тажно...

Денес Милошовски извадил аудио на Заев со Боки како демант за вчерашната вест каде Муртињо се дистанцира од делувањата/криминалите на Тредичи... изгледа тоа им е стратегијата на ДПМНЕ, пред изборите да вадат аудио материјали.

П.С. Она со анкетата каде најпопуларни се Ердоган, Путин и Трамп не ме изненадува...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Осеќам дека пред секои избори, од сад, па надаље, ќе има вадење телефонски разговори.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.251
Е така де и шарените гласаа само да замини Груевски :)

Гласај за Села исто како што @мкд владе гласа за ДУИ, баш ме интересира дали и на анкетава овде, пак си гласал за нив, од принцип де, не ради интерес или оти е глуп.

Мислам негов е вицот има право да го менува ако сака :D
Vicot si drzi. I toa za koj glasav na poslednite lokalni i na slednite idni isto stoi. I kolku da ne ti e od misla imam interes od toa koj nekolku pati go imam napisano samo nekoj treba da procita. Nemam ni namera da glumam pisman adjija, ili deka sum imal najdobri nameri ili neznam so sto si se tesite vo posledno vreme.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Иако не зачудува, сепак поразително делува утепаноста и игнорантноста на каурите.

За другиве е јасно. АлКаеда секако ќе гласаат за него. Албанците можат до задутре да глумат проевропски и американски пријатели, нив курето увек ќе им се дига на ИСИС и сл.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ај ја примија Македонија во НАТО. Од сега броите колку платата или БДП кој како милува пораснала за да знаеме дали не излажале или не...како осоминчени се речиси 99% од македонските политичари и само прогласената група на странски политичари познати под називот „меѓународна заедница“.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Милошевски многу исфорсиран. Дали дпне го спрема за премиер или нешто друго е работава. Секаде го има човекот. Највеќе се буни. :D

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Милошевски многу исфорсиран. Дали дпне го спрема за премиер или нешто друго е работава. Секаде го има човекот. Највеќе се буни. :D
Oд мој сеирџиски аспект би било многу интересно да стане Милошевски премиер. Се сеќавам кога беше со Ф.Петровски во шатор. Се гледаше од тогаш дека е понадерен политичар од Филип. Баш би било интересно Филип во аут а Милошевски премиер. Од секогаш сум мислел дека ќе „успее“ во кариерата.
Нормално од тоа никој нема да има фајде освен неколку блиски на него и стандардните улижачи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom