Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Z

zmej gorjanin

Гостин
Се знае како треба да се однесува десничарска партија - да руши џамии, да гради крстови и да препарира муслимани. :toe:
Тоа е за заостанати, небањати десничари. ДПМНЕ се авнтгарда, они се попознати како Халкидики десничари.

:cool:

M

Macedon1um

Гостин
Да ми кажуваше некој дека Заев ќе дали пари за закон во кој експлицитно ќе пишува дека нелегално прибавените снимки не може да бидат доказ, ќе го направев луд...
Pa i do sega samite snimki ne bea dokaz, tuku samo indicii vrz koi se pocnuvase istraga

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.491
Поени од реакции
24.259
Ти си најзагрижен за мене на форумов. Што зборам, што правам, како сум...
Не знаев дека толкави фрустрации сум ти напраил. Целата своја приземна селска малициозност ја истураш кога ќе напишам нешто. Ама, овака детски и наивно, што морам да признам, помалку ми ствара сожалување. Исползуваш од дупката и покушаваш отров да прскаш, а искача само воздух.
Колку ли време си потрошил барајќи информации за мене... Време е најбитна работа. Фала ти за тоа.

Не ми смета кога идиоти се антагонизираат со мене. Тоа значи дека сум на прав пат и навикнат сум. Не си ни првиот, ни последниот.
Sekogas se grizam za idioti koi imaat slaba memorija i glumat ludilo. A za vreme posto tolku mnogu imas treskano gluposti, vervaj mnogu malce.
I namesto da pisese referati vo koi sam si se tapsas po ramo i si se tesis kolku si pameten mozese da odgovoris dali uste ti se mota niz glavata Smilkovsko ili ti pomina.
Автоматски споено мислење:

Nema tuka glup pameten,se glasa zbog ubedjenje ,intereso sam ke dojdi
I ti dojde tebe interesot ili da se drzime do vicot.

Абе тоа важи и за тие што гласаат и за ДПМНЕ и за ДУИ
Oti za DUI? Tie se sto vetija si ispolnija. Ostaj go ti Puno sto glumi nezadovolen.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Власта обезбеди 2/3-тинско мнозинство за законот за Јавно обвинителство

Ајде со среќа Вилма Русковска. Останува да видиме уште кој утре ќе биде исклучен од ВМРО ДПМНЕ ако Канчевска не гласа како што се збори. Мој тип е Рангелова, ама можни се и изненадувања.

Интересна шарада ќе биде кога вмро од позиција на власт као ќе бара Заев да биде апсен. ама обвинителството нема да мрда.
Најдобро е да формираат ВМРО-предавничко имаат повеќе тастери и кодоши и предавници и забивачи на нож во грб од ВМРО во времето на Ванчо и Александов..
А народ свршава...ќе дојдат нови фаци во ВМРО ќе гласале за Левица. Море пола сањаат за Тито и Голи Оток. Ако едно е во право Тито е тоа што не даваше на народот да бира...од инат и за магаре ќе гласаат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Pa i do sega samite snimki ne bea dokaz, tuku samo indicii vrz koi se pocnuvase istraga
Не е точно. Снимките беа наведени како крунски, а во некои случаи и како единствени докази, во сите пресуди.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Доколку сдс го изгласа на ваков начин законот, ја потпишува и смртната пресуда на сдс, од политички аспект.
За да се спаси сам, цело членство го фрла во оган...
Го потценив... На здравје северџани

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Да ми кажуваше некој дека Заев ќе дали пари за закон во кој експлицитно ќе пишува дека нелегално прибавените снимки не може да бидат доказ, ќе го направев луд...
Договорена прикриена амнестија, за сите, враќање на услуги, се како што ќе каже шефот од горе.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Договорена прикриена амнестија, за сите, враќање на услуги, се како што ќе каже шефот од горе.
Да, ама не ми е јасно зошто на ВМРО-ДПМНЕ му дозволуваат да не учествува во играта.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Тоа е за заостанати, небањати десничари. ДПМНЕ се авнтгарда, они се попознати како Халкидики десничари.

:cool:
Види, ние може до утре вака да си се заебаваме со трачарски жаре-бербер муабети и клипчиња за Халкидики десничари, педери, кој кого го ебел и сл., али според актуелниве случувања во државава, испаѓа дека најјако го лапнаа курот тркалата кои им веруваа на Заев и компанија дека ќе донесле правда и ќе воспоставеле правна држава.

Не само што го лапнаа, туку и малку им се подмочна во уста нобеловецот, да има со што да направат гаргара откако ги изедоа сите гомна досега.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Прегледај го приврзокот 233054

Добро бе, женчево у винкла ли е со паметот. Тој сопругот дома и вика ли нешто кога добива вакви напади.
Ништо поарна не е ни Нина. Како си ги припишуваат туѓите успеси вакви мравојади од двете страни, секоја чест.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Алал да им е како и ова успеаа да го исполитизираат до максимум. (y) Мора да бидат омниприсутни, уште малку и од шоља у вц ќе ми излезат.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Прегледај го приврзокот 233054

Добро бе, женчево у винкла ли е со паметот. Тој сопругот дома и вика ли нешто кога добива вакви напади.
Така де, на фејсбук напред медени, успат џглааааап закон со кој се амнестира цел политички врв од режимот кој го срушија со пенкало. Мочај по сиротињи. :icon_lol:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
Види, ние може до утре вака да си се заебаваме со трачарски жаре-бербер муабети и клипчиња за Халкидики десничари, педери, кој кого го ебел и сл., али според актуелниве случувања во државава, испаѓа дека најјако го лапнаа курот тркалата кои им веруваа на Заев и компанија дека ќе донесле правда и ќе воспоставеле правна држава.

Не само што го лапнаа, туку и малку им се подмочна во уста нобеловецот, да има со што да направат гаргара откако ги изедоа сите гомна досега.
букаке...

Така де, на фејсбук напред медени, успат џглааааап закон со кој се амнестира цел политички врв од режимот кој го срушија со пенкало. Мочај по сиротињи. :icon_lol:
Мене само не ми е јасно, како со толку гомна у уста што им ги напикаа, можат уште да зборат за да ги бранат... Изгледа многу брзо голтаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom