Феминизам!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Основна вреност да му е чест на дете можиш да го напрајш на многу начини. Особено ако едно дете не го влечат боречки вештини. Крај краева не те прашав како да воспитам машко дете, те прашав шо е то „ѕвер“ шо можи само татко да пренеси.
Немој тоа не го влечат боречки вештини......ќе си биде лигле ако е таков...........чувај си го дома таков. :LOL:
Ѕвер....се е тоа врзано со тестостерон, со неговото влијание на телото и умот и умеењето да се контролира таа енергија. Додека е мало детето треба да се спрема на трансформацијата.....не волеј да го фати пубертетот. После 16 год. веќе да го остаавиш сам на улица да не ти е страв.
Од жена сељак не излегва. Додуша ко ќе размислам подобро и во какви услови живееме во моментов, има шанси, да, жена произлезена од сељак, да воспита сељак. Срединските фактори се стварно зафркнати.
:LOL:Многу ги величиш жените......а исти лигли се како и мажите.....тоа е апсолвирано....да не губиме време

Ах. Влезе и во родови карактеристики. Редно беше. :giggle:
Апсолутно се согласуваме за штипкањето, бакнувањето и гушкањето НА КОЕ БИЛО ДЕТЕ, ОД КОЈ БИЛО ПОЛ без детето да сака - е лошо. Учи дека нема право на телото и то е лошо. Треба да се почитува „не“ на детето за прегратки и се тоа.
Ама, мачкање кармин? Сериозен си? :ROFLMAO: Фрли камен по детето дека е дете и дека шаренилото му е интересно.
Што ти значи ова родови карактеристики?
Како и да е....мачкање кармин :LOL:
Го земав симболично и малку хумористично, да те насмејам малку....добро што за една работа се сложивме :LOL:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
@Bodhidharma абе сакам да те земам сериозно ама збораш за лиглиња и мажиња. Не можам. :ROFLMAO: Растење на дете е многу поќе од то, иако мислам дека ептен избегавме од тема, има посоодветна? Сепак тестостерон постои, ама не треба ти да седниш и да учиш да се тепа некој. Одбрана е едно и зато делот кај шо спомна боречки вештини замижав, ама веќе кај бокс не можев. Карате пример ти е одбранбена вештина, ама не и бокс. Од тука, не мислам дека боречките вештини, особено самоодбрана се само за машки деца само јер тестостерон. Радо ќерка ми би ја пуштила да можи да се заштити од просечен маж колку- толку.

Не ги величам жените, напротив. Едноставно ги бранам тие кои не можат да се заштитат. А не можат да се заштитат од просечен маж.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
@Bodhidharma абе сакам да те земам сериозно ама збораш за лиглиња и мажиња. Не можам. :ROFLMAO: Растење на дете е многу поќе од то, иако мислам дека ептен избегавме од тема, има посоодветна? Сепак тестостерон постои, ама не треба ти да седниш и да учиш да се тепа некој. Одбрана е едно и зато делот кај шо спомна боречки вештини замижав, ама веќе кај бокс не можев. Карате пример ти е одбранбена вештина, ама не и бокс. Од тука, не мислам дека боречките вештини, особено самоодбрана се само за машки деца само јер тестостерон. Радо ќерка ми би ја пуштила да можи да се заштити од просечен маж колку- толку.

Не ги величам жените, напротив. Едноставно ги бранам тие кои не можат да се заштитат. А не можат да се заштитат од просечен маж.
Гледаш како не знаеш.....карате :facepalm:
Треба да знае ако треба за две секунди му ископа очи и да му извади грклан на некого. Каква црна самоодбрана...тоа се приказни за мали деца.
Пружи му љубов и дај му правец.....обучи го да се справи со секоја ситуација. Дете кое нема комплекси не се замара со голи слики на тинејџерки со жути гакичиња.
П.С. Тие генерации на мажи би ви ги дале правата и почитувањето.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.126
Поени од реакции
30.219
Од жена сељак не излегва. Додуша ко ќе размислам подобро и во какви услови живееме во моментов, има шанси, да, жена произлезена од сељак, да воспита сељак. Срединските фактори се стварно зафркнати.
Nemoj molim te.
Od ubav na majka so edipov kompleks 50 alarmi ukluciam.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.770
Поени од реакции
12.233
Жртва е жртва, и не смеј да се набива вина.
Кога некој сам дозволува да биде жртва, тоа не е жртва него немање грам памет.
Дали некој смеј да пушта нудс и дали е морално и општествено прифатено е нерелевантно.
и те како е релевантно. Резултатите ги читаме секојдневно. Освен оваа група, има миљон примери како момчето "злоупотребило" голи фотки од девојката. Кога е беспамет, нека продужи да се слика. Не ми збори за жртви, ги гледам малолетнички од кола у кола влагаат и кога ќе налетаат на кол, веднаш испаѓаат жртви.

Жртва, тјах...влези у кафез на лав и изигравај жртва. Кардашијан синдром

Последно уредено:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Пружи му љубов и дај му правец.....обучи го да се справи со секоја ситуација. Дете кое нема комплекси не се замара со голи слики на тинејџерки со жути гакичиња.
Не збораме многу различно, ете и убо знајш да кажиш. :giggle:

Od ubav na majka so edipov kompleks 50 alarmi ukluciam.
Разгледај околу тебе.

Кога некој сам дозволува да биде жртва, тоа не е жртва него немање грам памет.
Ајде сега речи дека ако некоја носи кратко заслужва да е силована и да комплетираме приказната.
и те како е релевантно. Резултатите ги читаме секојдневно. Освен оваа група, има миљон примери како момчето "злоупотребило" голи фотки од девојката. Кога е беспамет, нека продужи да се слика. Не ми збори за жртви, ги гледам малолетнички од кола у кола влагаат и кога ќе налетаат на кол, веднаш испаѓаат жртви.
Воопшто не е релевантно. Исто е како некој да те истепа оти си глуп и си го бараш. Шо бараш да си глуп? Зато те тепа. Исто е и ова шо го пишиш.

И последното мислење кое пробвам да го цитирам ама излгеда е избришано: @Ron Burgundy скроз вервам дека е алфа. :ROFLMAO: Само не знам како овие бетата место да го остат да збора поќе и поќе ме цитираат, ова изгледа да го оцрните во мои очи. :D :giggle: Неубо.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не збораме многу различно, ете и убо знајш да кажиш. :giggle:

И последното мислење кое пробвам да го цитирам ама излгеда е избришано: @Ron Burgundy скроз вервам дека е алфа. :ROFLMAO: Само не знам како овие бетата место да го остат да збора поќе и поќе ме цитираат, ова изгледа да го оцрните во мои очи. :D :giggle: Неубо.
Лингурска работа.....ете затоа ќе имаме теми како оваа и таа нјудес. :facepalm:

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.770
Поени од реакции
12.233
Ајде сега речи дека ако некоја носи кратко заслужва да е силована и да комплетираме приказната.
тоа не сум го рекол, нема врска со ова што ти сакаш сите тие да ги претставиш како жртви.
Воопшто не е релевантно. Исто е како некој да те истепа оти си глуп и си го бараш. Шо бараш да си глуп? Зато те тепа. Исто е и ова шо го пишиш.
исто, не е релевантно за приказната за жртвите. Многу да не кажам каква споредба. Као ти си плавуша со црни корени па некоја колешка да ти ја искорне косата, глупи споредби. Збориме за девојки и жени кои се експонираат, ја експонираат својата задница, напрчени ботокс бузи и голотија, а потоа испаѓаат жртви. Убаво ги рендаше Сергеј таквите. Не е секоја од нив Лила.
Она за што жените се борат да го изградат, самите го рушат.

На страна потребата од себесликање секс, :confused: .
Реков, психолог им е потребен и на манијаците и на добар дел од т.н. жртви. На првиве веројатно психијатар според она што го читам по медиумите.

И какви се тие нудс договори не знам ама после онаквење нема каење.
Автоматски споено мислење:

Патем, зашто и во земјите со најголеми женски права се јавуваат вакви групи каде најголем број т.н. "жртви" се жени? Освен пари и слава/самореклама, не гледам друга причина да позираат голи или да снимаат такви видеа кои најголем дел потоа се шират по нет или во вакви затворени групи.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Апсолутно НЕ! Феминизмот постои зошто во прво место жената е подредена на мажот. Собата е доказ дека одредени мажи и покрај модерен сетинг и постоење на феминизам се сеуште тоа шо се - идиоти. Феминизам не постои за да се контра на мажот, туку за жената да се истакни до ниво каде општествено е еднаква на маж. Е сега шо некои мажи феминизмот го земаат лично, како атак на нивна машкост и мислат дека е предизвик, пак ќе речам, се идиоти. Оти феминизмот не е за мажите. Не го земајте и него.

И вистина е, има многу подкатегории на феминизам и сите за малку поразлични работи се концентрираат ама пред се гледаат да ја истакнат жената. И навидум сме еднакви ама ете видовме со јавна соба како е. Реченица за криминалот од ликнување и споделвање слики. Параграф за како жртвата згрешила. Жртвата никогаш не е крива макар и ситуацијата во која се нашла да не е општествено морална. Ама никој нема муда против "фраеро" да плука оти е маж. Полесно е по жртвата оти е жена.
Си ја најдов темата :smirce:

Ами шо прајме со "Ева ја создаде од реброто на Адам", видиш колку одамна е поставен шовинизмот.

Митот за Лилит исто, бог ја создал заедно со Адам равноправна во исто време, од кал еден до друг.

Адам и побарал да му го почеше грбот, она одбила, овој се пожалил кај господ дека Лилит не го слуша, не му удоволува, господ кажал... Така ли? Е сега ќе види она.... и ја пропади демон да биде.... а на Адам му направил втора, од реброто сега, за да го слуша, да му биде потчинета.

Пошто и господ е машко, он навивал за Адам!

Лилит по легендата нели имала црвена коса и будалите ги палеле таквите дека останало оти тоа се демони.... вештерки.

До кога вие жените ќе ја толерирате црквата мене ме интересира?

Феминизмот е Океј, и живееме веќе во време кај што жената има еднакви можности и права... и тие мали нееднаквости кои останале полека се гланцаат.

Неофеминизмот е одење во крајност, он вика... жената ја силува маж, значи секој маж е потенцијален силувач... и е реакција на векови потчинетост, тепање и лутина.

Ако на црнец во Америка му кажете... Кај си бе Блеки?... он нема да ви врати со... Еве сум бе Вајти!... туку веднаш ќе се наљути, ќе помисли дека сте расист и ќе изреагира така, пошто болката и фрустрацијата се пренесува со генерации... робови, па седеле назад во автобус... напатени од Вајтис...

Па сега одиме во другата крајност, за да ја еманципираме жената, во популарната култура она толку се осамостои од мажот, што и во последниот терминатор имате женско иден лидер на отпорот, женско дефендер нејзин од иднината и Сара Конор, трите заедно тепаат терминатор кој што е машко.... па сублиминално на девојчињата што им кажуваме?

Зверот за кој шо прај муабет @Bodhidharma кај мажот денес го потискаме, а го будиме кај жената повеќе... дисбаланс?

И двајцата треба да знаат да тепаат, само мажот малку повеќе, додека жената го дои бебето, он ги штити од зверовите... пошто она не може и двете... нели така природата сакала?

Викинзите имале по мене скоро добар баланс, ако го убијат мажот пред куќата додека го брани семејството, жената ги сокрива децата под креветот, го зема мачот од мртвото тело на мажот, не губи време во кубење коси... леле мажот ми љубовта моја го отепаа, шо ќе праам сега без таткото на мојте деца... туку продолжува да ги брани децата.... пошто мажот ја спремил и неа да тепа, а ја спремил за ова додуше и татко и.
Преведи го ова во современото опшевство, колку го нема.

Кога Русо ни кажува назад кон природата, можеби мисли назад кон принципите на природата, не кон шумата без струја и интернет, а принципите најлесно се уочуваат со чиста перцепција.... почнуваш од телата... кој има повеќе мускули, кој дојка за доење.... и никој не е побитен туку целта е конечно јунити, комплементарност... двајцата заедно прават една целина... јинг јанг...

Љубоффф

Последно уредено:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Имаш премногу претпоставки, а уствари на "иста" страна сме.

До кога вие жените ќе ја толерирате црквата мене ме интересира?
Не ја толерирам организираната религија. Мојот Бог е поинаков. :LOL: За други жени, имам со голем дел зборано за ова шо збораш, ама во корен на мое верување е дека секој можи да верува во шо сака и то е океј. Ама прашањево го имам поставено од радозналост пошто према мене, религијата ја клава жената во потчинета состојба, Христијанство, Ислам.

Неофеминизмот е одење во крајност, он вика... жената ја силува маж, значи секој маж е потенцијален силувач... и е реакција на векови потчинетост, тепање и лутина.
Уф кој ми кажваше пред некој ден ... Чинам твит беше. "Шо би напрајл прво ако од маж, следен ден се разбудиш како жена? Ќе доприш гради? Ќе заведиш маж? Пробај прошетај во сумлива уличка на вечер, сама". Пошто во тој момент ко ќе сетиш дека некој забрзва како ти шо забрзваш крвта замрзнува. Прегнасно е чувство да ти е страв дома да си бегаш, а сакаш нозе да истегниш си седел цел ден. Во тие моменти тој зад тебе е маж и секој кој ќе видиш во таа уличка ти е потенцијален силувач. Дали сите мажи се потенцијални силувачи? God forbid. Не. Дали кога одам сама по уличка и некој иди по мене памет прво таму ќе ми замини? Без двоумење.

Па сега одиме во другата крајност, за да ја еманципираме жената, во популарната култура она толку се осамостои од мажот, што и во последниот терминатор имате женско иден лидер на отпорот, женско дефендер нејзин од иднината и Сара Конор, трите заедно тепаат терминатор кој што е машко.... па сублиминално
За ова. Не е "финтата" жена да стани маж. Туку жените кои не се женствени да видат дека е океј да е поинаку. Еве сама ќе се клам во spotlight. Ако јас пример сакам стрелаштво, и се пријавам на натпревар и ми речат дека е машки спорт и јас како женско не треба да имам интерес за ова, како ќе се чувствувам јас? Како помалку од жена, поинаку. Прашања ќе си поставувам, оти не ме интересираат женски работи? Една жена треба да знај дека не е помалку жена ако не е женствена. Напротив.

И ваквите gender roles се причина зошто има толку тригернати кои транзиционираат, за после 3-4 години после стерилизација да детранзиционираат. Тие уствари не биле општествено прифатена жена или маж, па имале потреба да си сменат тело за да одговара на тоа што го чувствуваат. Океј е маж да има "женски" интереси. Океј е жена да има "машки" интереси. И сосем океј е едно дете да знај дека не е ненормално оти како девојче ептен сака да игра со војници место со барбики и најголема желба ѝ е да стани војник. Океј е. Пошто такви жени низ историјата постоеле само ради општествени правила морале да водат несреќен живот и то е поразително. Сега сме доволно "напред" за да остајме секој да си живеј живот по свое. Крај краева не допира до нас.

Кога Русо ни кажува назад кон природата, можеби мисли назад кон принципите на природата, не кон шумата без струја и интернет, а принципите најлесно се уочуваат со чиста перцепција.... почнуваш од телата... кој има повеќе мускули, кој дојка за доење.... и никој не е побитен туку целта е конечно јунити, комплементарност... двајцата заедно прават една целина... јинг јанг..
Природата е океј за примитивни суштества кои се обидуваат да се парат за да им преживее родот. Ние, како свесни суштества, имаме елемент на свесност кој ги заебава сите работи. И сега, пошто постои да сме свесни и да имаме интереси и други афинитети, мора да се почитуваат пошто личноста ќе се фрустрира. Чудо некое за кои ситници се фрустрираат луѓето, не па за нешто посериозно.

Генерално се согласувам со тоа шо си го пишал. Ама подетално да речам, среќата на секој поединец иди од непреченоста да си исполнува желбите и целите. Иако не се кријам која сум од други места, тука зборам со резерва, ама ќе го кажам ова. Имам праено истражување за фрустрации, омилена тема ми е. Еден испитаник, само што ограничив време на вежбата, ми се пожали дека го боли глава. Баш запамтив кој број е и од смирена индивидуиа на првичните тестови, на вторите имаше скроз спротивни резултати. Значи еден човек можи да се фрустрира ако на вежба шо се решава во минута, ти скратиш 20 секунди, а не па да му ограничиш слобода на движење и изразување зошто не му одговара на полот.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
...... "Шо би напрајл прво ако од маж, следен ден се разбудиш како жена? Ќе доприш гради? Ќе заведиш маж? Пробај прошетај во сумлива уличка на вечер, сама"......
Одлилно прашање, да се разбудам ко жена, одма станувам Шерон, и почнувам да владеам со светот.
Страв во уличката нема да имам, пошто напаѓачот ќе го претепам, пошто татко ми ме научил кик бокс!

Една познаничка, кик боксерка, маж и у расправија и залепил шамар, ај претпостави што она му направи?

Кога го остави, му го остави и скршениот плакар од кој она го тресна.

Се разбираме, ама и ја не претпоставувам, истражување ми е исто...

И треба жената да учи кик бокс стрелаштво, но и да не заборави да биде нежна!

Viking-Web-2.jpg

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Мажите се во суштина жени со рудиментирани млечни жлезди и „хипертрофиран“ клиторис. Како ембриони до cca. шестата недела од развитокот сите ние сме женски т.е. технички - сите мажи се во суштина 3,14-чки.

Сликава подолу е дело на Гистав Курбе и е именувана „Потеклото на светот“.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Мажите се во суштина жени со рудиментирани млечни жлезди и „хипертрофиран“ клиторис. Како ембриони до cca. шестата недела од развитокот сите ние сме женски т.е. технички - сите мажи се во суштина 3,14-чки.

Сликава подолу е дело на Гистав Курбе и е именувана „Потеклото на светот“.
Како тело да, но постои и машки и женски принцип во природата, сеприсутен, ... машкиот акцијата, храброста.... женскиот грижата, нежноста....

Секој и маж и жена ги има, но кој ни е балансот .... двете хемисфери... холистички поглед на свет... баланс...

.... Имам праено истражување за фрустрации, омилена тема ми е. Еден испитаник, само што ограничив време на вежбата, ми се пожали дека го боли глава. Баш запамтив кој број е и од смирена индивидуиа на првичните тестови, на вторите имаше скроз спротивни резултати. Значи еден човек можи да се фрустрира ако на вежба шо се решава во минута, ти скратиш 20 секунди, а не па да му ограничиш слобода на движење и изразување зошто не му одговара на полот.
Секој носи фрустрации, додека не ги исчисти... Јунг за тоа прави муабет... да си ја инкорпорираш сенката... тоа е трансформацијата...

п.с. супер канал за философија и психологија он д гоу!

Kajgana Shop

На врв Bottom