Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Zdravo na site.
Statusot mi e vaka :

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Dali nekoj znae priblizno kolku vreme se ceka za izdavanjeto na ukazot?

Zdravo na site.
Statusot mi e vaka :

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Jas 15 meseci cekam nema promena ...
Автоматски споено мислење:

Zdravo na site.
Statusot mi e vaka :

Od.9 do.meseci ko sho chitame.na forumov .....

Jas sum 20### 2018 seuste na zadolzitelna 19.10.2018 intervju
Od 6ti ete imase promena vcera da se nadevame deka ke ima i kaj site ostanati za brzo
Чул те бога

Zdravo drustvo. Od pred pola mesec sum na finalna, imam edno prasanje. Gi izvadov dodeka bev na zadolzitelna potrebnite dokumenti za da se dostavat preku posrednikot, ama sega sum vo dilema dali sigurno gi ima dostaveno. E sega dali moze dodeka sum na finalna da se dostavat uste ednas dokumentite, makar bilo i duplo ili da im pisam mail dali bi odgovorile vo Bugarija da go vidat dosieto i da mi kazat koi dokumenti se vo nego. Pozdrav

Zdravo drustvo. Od pred pola mesec sum na finalna, imam edno prasanje. Gi izvadov dodeka bev na zadolzitelna potrebnite dokumenti za da se dostavat preku posrednikot, ama sega sum vo dilema dali sigurno gi ima dostaveno. E sega dali moze dodeka sum na finalna da se dostavat uste ednas dokumentite, makar bilo i duplo ili da im pisam mail dali bi odgovorile vo Bugarija da go vidat dosieto i da mi kazat koi dokumenti se vo nego. Pozdrav
Odnesi si gi licno vo ministerstvoto na pravosudie izvodi i potvrda prevedeni se kako sto treba i pravo vo sofija verba vo nikoj

Odnesi si gi licno vo ministerstvoto na pravosudie izvodi i potvrda prevedeni se kako sto treba i pravo vo sofija verba vo nikoj
barselona, prasanjevo mi bese dali moze sega da se odnesat , dodeka sum na finalna? Prasuvam bidejki vcera procitav nekoj imase pisano dopolnitelni dokumenti moze da se odnesat dodeka prepiskata e na zadolzitelna.Ili da prasam Bugarija, ke mi odgovorat na ova ?
Pozdrav

barselona, prasanjevo mi bese dali moze sega da se odnesat , dodeka sum na finalna? Prasuvam bidejki vcera procitav nekoj imase pisano dopolnitelni dokumenti moze da se odnesat dodeka prepiskata e na zadolzitelna.Ili da prasam Bugarija, ke mi odgovorat na ova ?
Pozdrav
Moze, odi nosi dokumenti. Jas bev 3 nedelina finalna koga odnesov. Pobrzaj dur ne te razgledaat.

Pozdrav
Na salter ke ti gi primat dokumentite,problemot e sto treba da gi predades pred da donesat resenie inace e djabe,ti si na pocetok od finalna nosi sto pobrzo bi trebalo da ima vreme.

Zdr ,sakam da podnesam dopolnitelni dokumenti po linija na pradedeo roden 1903 godina ,a proizhod imam po pradedo roden 1890 god,prasanjeto mi e po ministerstvoto za pravosudie se nosat samo izvodite prevedeni ili pak treba da se vadi potvrda od drustvo ?

Zdr ,sakam da podnesam dopolnitelni dokumenti po linija na pradedeo roden 1903 godina ,a proizhod imam po pradedo roden 1890 god,prasanjeto mi e po ministerstvoto za pravosudie se nosat samo izvodite prevedeni ili pak treba da se vadi potvrda od drustvo ?
Pa bez potvrda od zdruzenie djabe se izvodite,normalno treba potvrda i izvodite.

Статистика за луѓе кои добија Указ за бугарско државјанство од 2012 до 2019 / по земја

Attachments

• Copy of 84959536_785053468656687_4097358775583768576_n.jpg
    Copy of 84959536_785053468656687_4097358775583768576_n.jpg
    107 KB · Прегледи: 130
Moze,a moze i po DHL da gi pratis tie se skapi no sigurni i sledniot den se predadeni dokumentite,vodi smetka treba da napises molba za dostava na dopolnitelni dokumenti,Pale ima primerok pobarajgo vo nejzinite poraki.

Moze,a moze i po DHL da gi pratis tie se skapi no sigurni i sledniot den se predadeni dokumentite,vodi smetka treba da napises molba za dostava na dopolnitelni dokumenti,Pale ima primerok pobarajgo vo nejzinite poraki.
[/QUOTE
Imam uste edno prasanje ,izvodite gi imam odneseno samo vo DABC onie po koi go dobiv proizhodot,prasanjeto mi e dali da gi odnesam vo ministerstvoto ili ce se vodi procedurata po dopolnitelnitelnite dokumentite koi sto ke gi nosam po druga linija pradedo roden 1903 dog

Imam uste edno prasanje ,izvodite gi imam odneseno samo vo DABC onie po koi go dobiv proizhodot,prasanjeto mi e dali da gi odnesam vo ministerstvoto ili ce se vodi procedurata po dopolnitelnitelnite dokumentite koi sto ke gi nosam po druga linija pradedo roden 1903 dog

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom