Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ти си другар легенда на тифо сценава :icon_mrgr: Не знаеш веќе што да кажеш за да ја оправиш оваа трагедија која ви се случи. До вчера им каравте се до стото колено на истиве играчи и управа,преку ноќ станаа ваши играчи, пеколна атмосфера ќе им правеле. Трагично,ќе ви склопам постови од годиниве колку гомна јадевте на оваа тема :D
Борба за независна Битола со Скопска адреса на живеење [emoji14]
За две генерации ќе ги носиш внуците на Вардар :D
Vardar nema da postoi ke si zamini rusinot a kolku ste vie zagreani za rakomet na site mu e jasno [emoji16]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Незнам кој ти кажа дека имам скопска адреса на живеење, ама грешно те инфоримирале. То шо моментално работам ск а парите ги трошам и вложвам во Битола ме прај само поголем локал патриот ништо друго.:kezec: :kezec::kezec:
Назад на темата, не примаме совети од селани од Миравци, имај прекрасен ден. :oleee:
Миравци за Битола е Белиот рај бе дечко :D

Ако ништо друго потребно ни е ривалство со вас. Се гледаме на трибините :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

Vardar nema da postoi ke si zamini rusinot a kolku ste vie zagreani za rakomet na site mu e jasno [emoji16]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Кој рече дека зборувам за ракомет? :icon_mrgr:

Мене не ми е јасно, шо не е јасно под КУПОПРОДАЖБА? Кој се сопственици на двата правни субјекти? Чиј амблем седи на градите на дресот? Чие име е на клубот, заедно со спонзорот? Чија боја на дрес ќе имаат во иднина? Која историја и традиција е во купопродажниот договор наведена да продолжи? Старите сопственици на Пелистер се враќаат во клубот преку Еурофарм. Ракометот е финансиски неисплатлив спорт, решението не е нај нај али е некакво решение за битолскиот ракомет. Со оглед на то шо 15 години мизерува Пелистер и на повидок немаше никалво друго решение, ова е прифатливо

Картите распродаени сите. Уште стотина места шо онлајн можи да се купат.
Ќе биди интересен меч, во преполна сала плус навивачи.
Ако дојдат во Битола без Јагањац и тој другиот бек шо му беше повреден, би требало да ги добиеме.
Само да не напрат некој циркуз и да излезат со плав дрес... То ќе предизвика голем револт и ќе избрка многу луѓе од трибина во иднина.
Се надевам дека не се толку драснати да напрат таков глуп потег.

Картите распродаени сите. Уште стотина места шо онлајн можи да се купат.
Ќе биди интересен меч, во преполна сала плус навивачи.
Ако дојдат во Битола без Јагањац и тој другиот бек шо му беше повреден, би требало да ги добиеме.
Само да не напрат некој циркуз и да излезат со плав дрес... То ќе предизвика голем револт и ќе избрка многу луѓе од трибина во иднина.
Се надевам дека не се толку драснати да напрат таков глуп потег.
До кога бе ќе се глупираш, одмори малку и онака имаш пишано дека ќе го бојкотираш овај клубот, па одмори малку остајги лугето да уживат во овај РК ПЕЛИСТЕР.

Ако не успеат да ги победат Нексе, кај ќе играат до Април? Суперлигата колку што знам тогаш почнува, а од ЛШ се веќе испаднати.

До кога бе ќе се глупираш, одмори малку и онака имаш пишано дека ќе го бојкотираш овај клубот, па одмори малку остајги лугето да уживат во овај РК ПЕЛИСТЕР.
Aj da se kladime deka samo zbora i sreda v sala ke bidi ni ke bojkotira ni nisto i so crn dres da izlezat pak slednata ke odi..

Aj da se kladime deka samo zbora i sreda v sala ke bidi ni ke bojkotira ni nisto i so crn dres da izlezat pak slednata ke odi..
Прошлата сезона не му сметаше зелено-црн дрес сега му смета плавиот, само нешто да се мрчело. Сите го сакаме РК ПЕЛИСТЕР - ЗЕЛЕНО БЕЛ и треба полека да се избориме за таа боја, со бојкот уцени и закани ништо не се постигнува.

Прошлата сезона не му сметаше зелено-црн дрес сега му смета плавиот, само нешто да се мрчело. Сите го сакаме РК ПЕЛИСТЕР - ЗЕЛЕНО БЕЛ и треба полека да се избориме за таа боја, со бојкот уцени и закани ништо не се постигнува.
Која е основната боја на клубот ? Која е бојата на амблемот ? Која е бојата на ударниот транспарент на Чкембарите ?

Ќе ти одговорам јас :
-ЗЕЛЕНА
Зошто тогаш би ми сметал дрес на кој основната боја му е зелена ?

Мене ми смета тоа насилно ребрендирање на името и симболот на ракометот во Битола -Пелистер .

Која е основната боја на клубот ? Која е бојата на амблемот ? Која е бојата на ударниот транспарент на Чкембарите ?

Ќе ти одговорам јас :
-ЗЕЛЕНА
Зошто тогаш би ми сметал дрес на кој основната боја му е зелена ?

Мене ми смета тоа насилно ребрендирање на името и симболот на ракометот во Битола -Пелистер .
Brat, ja tupime rabotata, a za isto zborame...
Soglasen sum za se so vikash...
Ama ne e do tolku strasno so plavata boja, eve ti primeri od najbitniot mec vo istorijata na rk Pelister, ovoj deckoto vo plavoto go poznavas?
20200210_191134.jpg20200210_191201.jpg

Plavata boja e del od nasata istorija, i fala bogu deka site sme za zelena boja....
Iako na videovo uste nemase uniformnost, koj dres naosol doma toa oblekol
Kenan na primer nasata ikona redovno idese vo dres na Zvezda...
Kako i da e sreda do eden site vo zeleno !!!
Toa e najgolem dokaz koj sme i sho sme ...

Се разбираме, ама не се разбираме изглеа... Незнам зошто ме напаѓате мене, небаре јас го нејќам клубот а овие шо скокат овде поќе го сакат од мене. Јас не зборам за инает, само ме нервира како некој овде пробва да ги релативизира работите.
Се прајме глуви и слепи на игрите кои ги игра во позадина големиот газда (бојаџијата од генимале) шо напрај империја на несреќите на битолчани.
Ништо не дава тој, само е принуден да глуми спонзор и голем газда а за возврат му се даени 400к евра на располагање а то се наши пари.
Ако ние граѓаните сме 25% сопственици на клубот, тогаш ќе мораат да ги слушнат нашите барања, пошо дебелио не е 100 проценти сопствњник на овој формат на клубот. А нашите барања се многу скромни и многу едноставни... Сакаме клуб кој ќе ги запази заштитните знаци на брендот Пелистер а тие се : амблемот, зелената боја и навивачката група Чкембари. То е една симбиоза и поим за спортот во Битола. Ако еден од овие три фактори недостасува, приказната нема да биди комплетна а уште помалце успешна.

Едно без друго нема да функционира. Или сите три фактори ќе се почитуваат и ќе разговраме за успеси или ќе продолжиме да замижваме пред задкулисните игри на "газдата" и ќе продолжиме со поделби и неуспеси

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom