Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Не мислев на невиност во смисла дали имала секс , затоа ти напоменав во заграда ама не ме разбра....моја кривица, не објаснив добро. Невиност во смисла да се чува....да бира партнери мудро, во смисла на тоа да не биде лесна ај да кажам.....ваљда ме разбра.И демек сакаш да кажиш мажите полоши се и да чуваме невоност на жени? Дај ти се молам. Општествена еднаквост не е биолошка еднаквост. Никој не бара биолошки да се жените еднакви на мажите туку општествено. Ако за нешто се фрли камен по маж, да се фрли за исто камен и кон жена. Ако за нешто се оправда маж, за исто да се оправда жена. И обратно. Па после кој каква индивидуа ќе биди - останва на него. Ама пред очи на општеството да нема вакви рчки.
Ќе замижам на овај дел пошто ми се слоши од многу причини. Би те прашала дали исто гнасно ќе збораш за син, ама ете јасно си кажа. Не би сакал ќерката како кучка да се понаша.
Можам да ти образложам скриншотови од луѓе кои буквално ги обвинуваат само жените, а ако ги спомнат мажјаците кои ги ликнаа сликите би било супер оти во многу ситуации не се ни спомнати. Ама чинам нема потреба зошто можиш да отвориш соодветна тема и ќе најдиш членови од тука со исти размислувања али ете темата ќе ти остам ти сам да ја пречиташ, подолу ќе ставам скриншотови јас.
Дали некоја пушта голи слики или не, во моментов е нерелевантно од причини - тие слики не беа наменети за пошироката јавност. А не можам да ти опишам колку чувство на вина се набива на жртвите. Не можам.
Прегледај го приврзокот 231387
Прегледај го приврзокот 231388
Прегледај го приврзокот 231389
Прегледај го приврзокот 231390
Прегледај го приврзокот 231391
Прегледај го приврзокот 231392
Прегледај го приврзокот 231393
Прегледај го приврзокот 231395
Прегледај го приврзокот 231396
Прегледај го приврзокот 231397
Е ок ко ме оставаш вака во темница. Ќе си „чекам“ да видам „кај сум“.
Во таа смисла не може да има еднаквост..... а тоа дека требало да се фрлаат камења по некого.....кој што сака нека си прави, не треба никој да се замара со никој друг. Јас сум против било каква осуда во однос на тоа што прави во рамките на неговите горе доле дефинирани граници преку закони и некои јасни општествени норми....кои и мало дете ги знае.
Кучка е симбол за нешто што се ебе и не знае кај тера....ако имаш приметено што прави кога ќе и дојде нагон за парење јасно ќе ти стане во која конотација го користам зборот...иако ми е гадно да го сврзам во иста реченица со ќерка
Иначе син е друго...точно знам како треба да се кондиционира, жена нема две чисти околу таа работа....никако не смее да се дозволи жена да воспитува машко дете. Иначе би сакал син ми да биде како куче ама без господар....како и да е.
За скриншотовите нема што да разговараме.....надвор од памет е.....идиотска работа. Пак ќе речам....кој каков сака нека е, се додека не прави зло на другите не треба никој да се замара со него.
Селски муабети
Па еве.... нека е курва по сите прифатени норми на неиживејаните......може си има маж што си ја сака таква........што те боли кур каква е....терај си работа и не се замарај.
Знам за чувството на вина.....може и фатално да заврши, тоа се кревки души, затоа спомнав да им се јача карактерот и само со љубов по дома....можеби и професионална помош.