Интервју 24.09.2018, денес промена на статус од задолжителна на финална ..
Attachments
-
915,5 KB Прегледи: 79
Ova se dokumentite so go nosev pri zakazuvanje na intervju. Posle toa ne nosev nisto..OOva se dokumentite sto prvenstveno site gi noseme vo pravosudie koga ni zakazuvaa intervju, e Sega prasanje e dali gi nosese posle ova nanovo site dokumenti t.e potvrdata i izvodite
Dali mozis da ni kazis preku roditel ili preku potekloИнтервју 24.09.2018, денес промена на статус од задолжителна на финална ..
Dali potvrdata od zdruzenie so izvodite ja imas dostaveno vo ministerstvoto ili ne,ako si ja odnesol samo vo DABC no ne i vo ministerstvoto togas poradi toa i si odbien.Ova se dokumentite so go nosev pri zakazuvanje na intervju. Posle toa ne nosev nisto..
A nemam ni zabrana no crn pecat
Mene me imas citirano mesto drugiot clen valda e odbien od sovet najverojatno sto ne odnesol povtorno potvrda vo ministerstvo od kako napravil intervju. Ovde koga se zboruva deka treba da se nosat dokument povtorno nikoj ne slusa i druga rabota e sto sovetot ne dava vtora sansa izgleda nema poveke dopolnitelna proverka kako stoe trgrnata rabotava direkno odbiva.Osuduvan da ne si da ne imas crn pecat vo nekoja eu drzava da ne se vodi postapka krivicna
Sakas da kazes deka toa so gi podnesov site dokumenti za da zakazam intervju posle intervjuto pak trebalo da go nisam uste ednas??OOva se dokumentite sto prvenstveno site gi noseme vo pravosudie koga ni zakazuvaa intervju, e Sega prasanje e dali gi nosese posle ova nanovo site dokumenti t.e potvrdata i izvodite
Da. Dolgo vreme ovde se zboruva toa......Sakas da kazes deka toa so gi podnesov site dokumenti za da zakazam intervju posle intervjuto pak trebalo da go nisam uste ednas??
Преку 2ца родители.Dali mozis da ni kazis preku roditel ili preku poteklo
Pa ti ni sam ne znaes dali potvrdata od zdruzenie e dostavena do Ministerstvoto ili ne,siguren sum ne e dostavena te zaebal posrednikot.Sakas da kazes deka toa so gi podnesov site dokumenti za da zakazam intervju posle intervjuto pak trebalo da go nisam uste ednas??
Potvrdata od klub e odnesena zaedno so izvodite I proishodot na zakazuvanje. No posle intervjuto nemam odneseno nikakvi drugi dokumenti. Site komentari tuka so gi citav mislev se odesuvaat za onie koi voopsto gi nemale dostaveno takivite izvodi I potvrdi na pocetokot, a ne deka po vtor pat treba da se nosi nesto so veke e odneseno... Ali moja greska so ne sum razbral dobro...Pa ti ni sam ne znaes dali potvrdata od zdruzenie e dostavena do Ministerstvoto ili ne,siguren sum ne e dostavena te zaebal posrednikot.
Ako mene me prasuvas - Mite od StrumicaКој ти е посредник?
Жалам, но одбиен си од совет поради тоа што ги немаш однесено повторно сите изводи од тебе до предокот преведени и заверени и дупликат од потврдата.Sakas da kazes deka toa so gi podnesov site dokumenti za da zakazam intervju posle intervjuto pak trebalo da go nisam uste ednas??
Во поднесени документи тоа не го пишува, стои дека имаш дадено происход и твој извод, но не пишува дека си предал изводи и умреници од твоите предци. Исто така не пишува дека си ја однел потврдата.Potvrdata od klub e odnesena zaedno so izvodite I proishodot na zakazuvanje. No posle intervjuto nemam odneseno nikakvi drugi dokumenti. Site komentari tuka so gi citav mislev se odesuvaat za onie koi voopsto gi nemale dostaveno takivite izvodi I potvrdi na pocetokot, a ne deka po vtor pat treba da se nosi nesto so veke e odneseno... Ali moja greska so ne sum razbral dobro...
Автоматски споено мислење:
Ako mene me prasuvas - Mite od Strumica
Pale uste edno prasanje. Sestra mi imase intervju po novata postapka koga direkt odese na podnesuvanje dokumenti I intervju vo ist den (Maj 2019). Togas gi podnese site potrebni dokumenti. Dali za nea pak treba da se dostavuvaat uste ednas?Жалам, но одбиен си од совет поради тоа што ги немаш однесено повторно сите изводи од тебе до предокот преведени и заверени и дупликат од потврдата.
ВАЖНО до сите членови!!!!!
Сите оние кои се на задолжителна проверка а ги немаат однесено при интервју сите изводи /умреници во Министерството за Правосудие преведени и заверени, и плус оригинал потврда од БККС, задолжително да ги однесат. Проверете си, консултирајте се со посредниците, преслушајте се дали два пати вадевте изводи или умреници или потврда, нека не ве убедува никој дека нетребало, дека ако требало да доставите дека ќе ви побарале. Изгледа дека повеќе нема да има статус дополнителна проверка туку веднаш одбивање од совет!!! Така е договорено и со посредниците, деновиве имало средба во Правосудие и кажано е дека нема во иднина, за новите апликанти, ни да се дозволува да се носат дополнителни документи, туку при самото аплицирање документите да се прегледуваат и да се според происходот!!!
Затоа дур е време носете, оние шро немаат однесено, за да нема вакви несакани последици, време изгубено за глупост, од незнаење, неинформираност и сл.
Автоматски споено мислење:
Во поднесени документи тоа не го пишува, стои дека имаш дадено происход и твој извод, но не пишува дека си предал изводи и умреници од твоите предци. Исто така не пишува дека си ја однел потврдата.
Не ги мешајте ДАБЧ, каде што се носеа изводите и потврдата за происход, со Министерство за правосудие, каде продолжува постапката!
Не е твоја грешка, грешка е на посредникот зошто тоа е негова работа, затоа бил платен, но за жал кога ќе се случи вакво нешто криви им се властите во Бугарија, а не они самите што не си ја вршат добро работата, и што секој втрор ден се таму, не сносат никаква одговорност.....
Како што реков, нека и текне дали вадевте по два пати сите изводи и умреници од предците и оригинал потврда?Pale uste edno prasanje. Sestra mi imase intervju po novata postapka koga direkt odese na podnesuvanje dokumenti I intervju vo ist den (Maj 2019). Togas gi podnese site potrebni dokumenti. Dali za nea pak treba da se dostavuvaat uste ednas?