И така велиш
кој ги бира психопатите?
Со ова претпоставувам не сакаш да речеш дека овие што “бираат“, самите, со слободна волја одлучиле да бидат мазохисти, уште помалку дека некој не ги програмирал така да бираат туку дека сакаат такви “паметни“ да ги управуваат! Многу интересно видување, се надевам нема да се повикаш на еугеника.
Велиш дека
Целиот систем е базиран на "паметните", па да, само што темелите и механизмите на таквиот систем некој ги поставил, а тоа сигурно не се оние кои гласаат (и додека тоа го прават се убедени дека за нешто одлучуваат) туку тие што никогаш не излегуваат на избори или пак оние кои излегуваат ама во својтво на “
избрани паметни“. И така “паметните“ си создале систем во кој оние кои не се паметни ќе им бидат слуги, фантастично, невиден цивилизациски бум - всушноста таква е целата човечка историја се бум до бум.
Ова за претстојните избори, ако би сакал подетално, сепак е актуелно и би било од интерес.
Велиш, излезноста би била помеѓу 800-900.000, ако нема политички субјект кој ќе понуди поништување на досегашната политика (посоодветно би било велепредавство) на Црпе а со асистенција на ДПсНЕ, сематм дека таа бројка е недостижна, многумина предвидуваат до сега најмала излезност, го делам истото мислење.
Интересно е да се слушне, колку пратенички мандати би освоил Црпе и неговата СДСс?
Според мене се повеќе од 20 е невиден успех, а воедно и причина за загриженост дека и понатаму ќе биде тешко за оваа држава Македонија.
П.С.
Коментарите се според видувањата на членовите, за некои оваа е забава, за некои место за размена на мислења, за некои место каде ќе пласираат некаква си агенда се зависи од тоа кој плаќа, мене никој не ме плаќа па затоа што на ум тоа на друм