nemaНема
nemaНема
Da jas bev 18 juli 2018 na intervju, od 22 avgust 2019 na finalna, 20 dekemvri 2019 polozitelno.Nekoj da ima od finalma na polozitelno sto bil na intervju vo juli 2018?
Brat vo dabc me odbijaDali te odbija prezidenta ili sveto po grazdanstvo? Aj ako sakas pisi pp kako ja zapocna procedurata so kakvi dokumenti?
Ne se ceka icSega proveriv smene staust intervju 20.09.2018 vo sof.dokumneti od cicko a vo sptemvri2019 dostavuv plus potvrda i dokum.od parababa do 1918 kolku se ceka posle ovoj statusПрегледај го приврзокот 229729
https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.htmlSega proveriv smene staust intervju 20.09.2018 vo sof.dokumneti od cicko a vo sptemvri2019 dostavuv plus potvrda i dokum.od parababa do 1918 kolku se ceka posle ovoj statusПрегледај го приврзокот 229729
Blagodaramhttps://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html
Најгоре стои линк за детален опис на статуси и нивно времетраење, сега се чека плус два месеци. Има членови што чекаат со тој статус од август, и сеуште не им е сменето, можеш и во списокот на членоци кои се на финална да си споредиш.
Znaci vaka: Dokumenti poddadovme vo Juni 2016 godina, jas, majka mi i sestra mi. Dokumenti peku tetka so BG drzavjanstvo. Znaci majka mi vadi preku sestra, a procedurata mozelo nie da ja vodime istovremeno kako nejzini deca. Znaci kopija od pasos i licna karta od tetka i tamu nasi mk dokumenti koi sto gi baraat tamu. Vo Dekemvri koga izleze Proishodot podaddovme za intevju vo Sofija i ni zakazaa po edna godina i polovina vo Maj 2018. Od intervjuto promena od zadolezitelna se napravi vo Juli 2019 godina. E posle toa na 25 Oktomvri koga proverivme vidovme deka sestra mi e odbiena, a kaj mene i kaj majka mi seuste stoi finalniot eksperten pregled. Na 28 Oktomvri otidovme vo Sofija za da odneseme dopolnitelni dokumenti so nadez deka mozi da se izdejstvuva za sestra mi ama posrednikot ni kaza deka taa e odbiena, a za nas deka ke podnesat dopolnitelni dokumenti koi sto mu gi ostavivme. No koga se vrativme vo Makedonija proveriv i vidov deka i kaj dvajcata e promenet statusot i deka se ceka potpis od Viceprezidenta. Mu se javiv na posrednikot i mu kazav i toj mi rece deka sega nema potreba da gi podnesuva dopolnitelnite dokumenti za nas. I eve veke tri meseci sme za potpis kaj Viceprezidenta. Pa so Gospod napred sega.Da li mozes da napises sa kojim dokumentima si prosao na polozitelno, hvala unapred
Исто е и кај мене на 22.01 почнува 6 месец во финалнаDa kazi nekoj do Kaj e rabotata status posledno smenet 15.08.19 vo proverka od sovet po gragjanstvo Nervi se iskinaja skoro 5 meseci.....
Несакам да те плашам,но искрено јас не би била мирна баш во твојот случај, не зборам за мајка ти,зошто во последно време има многу примери кај оние што поминале положително а биле со документи тетка,вујко,чичко и не доставиле потврда и изводи,добија отказ од Вицепрезидентот.Znaci vaka: Dokumenti poddadovme vo Juni 2016 godina, jas, majka mi i sestra mi. Dokumenti peku tetka so BG drzavjanstvo. Znaci majka mi vadi preku sestra, a procedurata mozelo nie da ja vodime istovremeno kako nejzini deca. Znaci kopija od pasos i licna karta od tetka i tamu nasi mk dokumenti koi sto gi baraat tamu. Vo Dekemvri koga izleze Proishodot podaddovme za intevju vo Sofija i ni zakazaa po edna godina i polovina vo Maj 2018. Od intervjuto promena od zadolezitelna se napravi vo Juli 2019 godina. E posle toa na 25 Oktomvri koga proverivme vidovme deka sestra mi e odbiena, a kaj mene i kaj majka mi seuste stoi finalniot eksperten pregled. Na 28 Oktomvri otidovme vo Sofija za da odneseme dopolnitelni dokumenti so nadez deka mozi da se izdejstvuva za sestra mi ama posrednikot ni kaza deka taa e odbiena, a za nas deka ke podnesat dopolnitelni dokumenti koi sto mu gi ostavivme. No koga se vrativme vo Makedonija proveriv i vidov deka i kaj dvajcata e promenet statusot i deka se ceka potpis od Viceprezidenta. Mu se javiv na posrednikot i mu kazav i toj mi rece deka sega nema potreba da gi podnesuva dopolnitelnite dokumenti za nas. I eve veke tri meseci sme za potpis kaj Viceprezidenta. Pa so Gospod napred sega.
Несакам да те плашам,но искрено јас не би била мирна баш во твојот случај, не зборам за мајка ти,зошто во последно време има многу примери кај оние што поминале положително а биле со документи тетка,вујко,чичко и не доставиле потврда и изводи,добија отказ од Вицепрезидентот.
Дај боже да поминеш без проблем,само криви се посреднициве, кога си тепал пат до БГ и си му ги однел документите,што го коштало ,и покрај тоа што ви се сменил статусот да ги достави документите.
Доколку се случи непосакуван исход кој ќе одговара за изгубеното време ,пари,нервози и сл........
Дај боже да грешам незнам веќе што да кажам.......
Jas bev odbiena so dokument od tetka. Taka da moj sovet e da dostavis sve sto imas dopolnitelni dokumenti.Несакам да те плашам,но искрено јас не би била мирна баш во твојот случај, не зборам за мајка ти,зошто во последно време има многу примери кај оние што поминале положително а биле со документи тетка,вујко,чичко и не доставиле потврда и изводи,добија отказ од Вицепрезидентот.
Дај боже да поминеш без проблем,само криви се посреднициве, кога си тепал пат до БГ и си му ги однел документите,што го коштало ,и покрај тоа што ви се сменил статусот да ги достави документите.
Доколку се случи непосакуван исход кој ќе одговара за изгубеното време ,пари,нервози и сл........
Дај боже да грешам незнам веќе што да кажам.......
Od 15-08-2019Од кога си на финална
E super jas 11juli intervju,15 avgust finalna i tuka zastanav do sega nema nisto. Isto so predok i potvrda od drustvoto.Da jas bev 18 juli 2018 na intervju, od 22 avgust 2019 na finalna, 20 dekemvri 2019 polozitelno.
Dokumenti predok pred 1918g.