- Член од
- 9 мај 2018
- Мислења
- 1.628
- Поени од реакции
- 2.168
Непочитта кон родителите на сопругот произлегува од лошото воспитување на нејзините родители. Почитта на свекорот/свекрвата произлегува од почитта која сопругата го има кон сопругот.
Неможам помина времето кога можев да го бришам единствено можеш да ме пријавиш што мислам дека веќе го имаш напраено.Бриши го ова жити бога..кај ти дојде ваква грозна мисла
Ресет мојт да и напрајт само ако ја вратит кај мајка и сам немојт да ја вратит на фабричко.Мавни и еден ресет, врати ја на фабричко подесување
Metla drugar metla.Како прво не сум таков по природа. Друго, нејзините се стално фини, префини со мене. И како трето, не сум бил никогаш така воспитан.
Може бетер ќе најдеMetla drugar metla.
Друже, таа тебе не те поштува! Преку мајка ти само ти прави третман. Ќе се свестиш накај пееската и ќе видиш дека си е**л поголем дел од животот, за бадијала!Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
Она ако била кадарна да разбере дијалог, не би правела такви скандали. Само подалеку од таква, нек си тера животот!Да не ми замерат другите и ти ама има грешка и во тебе, седни да разговараш со невестата,
ако не може да се реши проблемот сам иди си кај твоите,
има многу такви примери
А што и ако ја чуеш приказната? Ќе оправи нешто? Јас ти викам дека нема ништо да се смени, штом некој не собрал ум и култура до 20, после тоа жари го печи го таков ќе си остане. Не помага ни ресет ни п*зде материне, само ќе се навикне на почесто ресетирање а пак ќе си го тера филмот.А да ја зачлениш и невестата на форумов, па да ја чуеме и нејзината страна од приказната? Некако ми нема логика да ги навредува толку многу без причина.
Со кого разговор, мори?Мора разговор,бе.Нека ја натера отворено да му каже зошто така прави.
@Анонимен1512 Ако увидиш дека нема валидна причина,тргни се од неа.
Злобна жена не ти треба.
Од која причина невестата твоја би била љубоморна на мајка ти? Нон -сенсе...Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
Ти читаш на што одговараш? Ај со мајка му, ама вика дека и свекорот го прави лом! А он што е крив, што е воопшто жив?Од која причина невестата твоја би била љубоморна на мајка ти? Нон -сенсе...
Ти изгледа поврзан некој со мајка ти, тешко на таа што те зела...
Плот твист невестата била даена на посвојување ко мала,до ден денес не се знаело кој и се родителите дур не ја сретнала свекрвата која дала ќерка на посвојување пред 30 години колку што има години невестата,затоа толку лошо невестата се однесува со свекрвата,уствари свекрвата и е мајка,а мажот и е полубрат.Од која причина невестата твоја би била љубоморна на мајка ти? Нон -сенсе...
Ти изгледа поврзан некој со мајка ти, тешко на таа што те зела...
Абе ќе ги извадиш од памет сите со ова инцестовПлот твист невестата била даена на посвојување ко мала,до ден денес не се знаело кој и се родителите дур не ја сретнала свекрвата која дала ќерка на посвојување пред 30 години колку што има години невестата,затоа толку лошо невестата се однесува со свекрвата,уствари свекрвата и е мајка,а мажот и е полубрат.