- Член од
- 19 декември 2017
- Мислења
- 258
- Поени од реакции
- 319
Има Stock to flow однос што кажува пример колку моментално се во циркулација и колку има инфлација. Второ се прави анализа на самиот blockchain колку капитал се влева од инвеститори и колку коини се складираат на чување на подолг период за да реално се утврди колку побарувачка има. Односно се следат тековите на самиот chain кој кажува кога инвеститорите на кои цени купуваат масовно и со тоа се намалува supply на Биткоин и ја бута цената нагоре. Ја никогаш не сум слепо Биткоин Булл секогаш ги следам тековите на големите играчи на која цена инвестираат и каде продаваат. Во последно време приметувам дел од мулти-милионерите во светот пласираат дел од своите пари во Биткоин како заштита во случај на финансиски колапс и смрзнување на финансиските пазари како во Кипар, Грција и за време на финансиската криза.Еве како на инвеститор објасни ми како можеш да процениш дали Биткоин е потценет или преценет? Како може да предвидиш како ќе се движи?
Инаку јас водам сметководство во Евра тоа ми е најзначајно како се движи во однос на цената на стоките и услугите.