Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.363
Поени од реакции
21.810
За два месеци 4131 партиски овци на државна цицка.

И после се чудите како, покрај сите глупости, криминали и понижувања изминативе 3 години, се уште постојат дваесетина куртони на анкетата кои повторно ќе гласаат за СДС на следните избори.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
A Micko i raspasana komanda nema nisto da smenat za toa.
Мислам дека Апасиев (да знам дека тука доста го хејтаат сите) е единствениот што јавно на тв изјави дека е против преспански, бугарски,тиранска платформа итн... (Не ми текнува на кој тв дуел) Значи не е дека нема нели трета опција што е против се ова.
А за тоа дали го бива за да биде политичар, не би навлагал во тоа. :)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Како убаво си пукаш сам во нога , во лево е ФК Македонија

не бе, не беа бугарите со Германците... они на сила ги натераа да војуваат со нив.
Автоматски споено мислење:

Мислам дека Апасиев (да знам дека тука доста го хејтаат сите) е единствениот што јавно на тв изјави дека е против преспански, бугарски,тиранска платформа итн... (Не ми текнува на кој тв дуел) Значи не е дека нема нели трета опција што е против се ова.
А за тоа дали го бива за да биде политичар, не би навлагал во тоа. :)
абе сега многу луѓе се против преспански зошто видоа дека го јадевме немиен....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.514
Поени од реакции
85.016
Член од
12 март 2009
Мислења
20.867
Поени од реакции
17.104
Чекај, 0:2 беше резултатот ?? Во филмот 3-то полувреме мислам нашите победија, а можеби имало повеќе утакмици ??

Груби: Враќање назад од Охрискиот и Преспанскиот договор нема
јавохл...може само да има Пљус Дебарски договор, задолжителен су/нет за машките и шамија за жените

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.497
Како убаво си пукаш сам во нога , во лево е ФК Македонија

Ne bi rekol....sekade na internet tie levo gi pisuvaat Levski. Ostaj go rezultatot...tamu prvo domakinot se pišuva
Nema logika našite da salutiraat.....a bugarite da stojat kako zdrveni

74604763_3191698774180457_2837169943068278784_n.jpg

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Чекај, 0:2 беше резултатот ?? Во филмот 3-то полувреме мислам нашите победија, а можеби имало повеќе утакмици ??
има многу утакмици , и победи и порази Фк Македонија е дел от Б'лгарското п'рвенство дури е допуснат без квалификации да учества достигнува мисла 3-то место во БГ првенство .Последно има играно после војната во 46г со Левски заваршуват 2:2
Бил е добар тим , а филмот нема врска со реалноста и се користи за пропаганда.

Ne bi rekol....sekade na internet tie levo gi pisuvaat Levski. Ostaj go rezultatot...tamu prvo domakinot se pišuva
Nema logika našite da salutiraat.....a bugarite da stojat kako zdrveni
на сликата јасно се гледа буквата М на тимот, дури можам да ти кажам и некои од имињата на играчите на сликата

Стојан Богоев-Гајда

територијата на денешна Македонија за време на Втората светска војна беше окупирана од Германија.Бугарските трупи и полицијата влегуваат по две недели, но сепак нејзината територија останува германска (со ветување дека ќе стане Бугарска по војната). Като германска териториа секој натпревар започнува со салутиране во чест на Хитлер, бугарскиот тим не знае дека е должен и за тоа не салјутира(парично е казнет) Во Бугарија ниту едните, ниту другите не со должни и не салјутират

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Види ги бе како од петни жили пробуваат да скријат дека биле фашисти. Жал да го фати човек. Среќа фотошоп немаше тој период па сликиве колку толку потешко ги демантираат

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.283
Поени од реакции
13.263
Види ги бе како од петни жили пробуваат да скријат дека биле фашисти. Жал да го фати човек. Среќа фотошоп немаше тој период па сликиве колку толку потешко ги демантираат
Пробуваат сами себе да се убедат во тоа.Не би ме чудело за некои 20тина години да пробаат да се самоубедат дека жените/сестрите/девојките не им се ебеа за 2 червени и дека грото не научивме да ебеме на бугарското приморје.
Времето чуда прави...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.712
Ако ништо друго, барем се покажаа во вистинско светло progresifnoto graGjanstFo со последниве навреди кон Музрахи само затоа што била Еврејка... чим се влажнат на ставовите на таа Видана и Мерсиха вехабијата, значи далеку догурале од пред 3 години.

saMo lJuboF lugjentsa <3:backa:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ако ништо друго, барем се покажаа во вистинско светло progresifnoto graGjanstFo со последниве навреди кон Музрахи само затоа што била Еврејка... чим се влажнат на ставовите на таа Видана и Мерсиха вехабијата, значи далеку догурале од пред 3 години.

saMo lJuboF lugjentsa <3:backa:
Абе муж и на оваа Мерсиха бил уапсен во Израел за планирање терористички напад... имало историја ова...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.712
Абе муж и на оваа Мерсиха бил уапсен во Израел за планирање терористички напад... имало историја ова...
Не терористички напад, да не претеруваме... сакал да влезе во појасот Газа демек носел хуманитарна помош, и израелциве го избркале од државата, богзнаел што носел со себе :icon_mrgr:

А и оваа Мерсиха, прво беше невладина која се залагаше за рефјуџис велком, беше за соживот во државава, за да сега ја пикнат во СДС и хистериша по Евреи на социјалните мрежи.

Бедно

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Не терористички напад, да не претеруваме... сакал да влезе во појасот Газа демек носел хуманитарна помош, и израелциве го избркале од државата, богзнаел што носел со себе :icon_mrgr:

А и оваа Мерсиха, прво беше невладина која се залагаше за рефјуџис велком, беше за соживот во државава, за да сега ја пикнат во СДС и хистериша по Евреи на социјалните мрежи.

Бедно
а оние што галамеа за говор на омраза...некако ги нема

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Бедно
Нека иде во Јордан нека хистериша по Евреи, што тука замара кога немаме директен контакт со нив, само се фаќаат за некакви борби со ветерници.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom