Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Мене се тоа ми е јасно затоа што е послабата страна а ти си со кочници ама не е етички. Како јас сега утре тебе да ти се фрлам на хауба како во Русија. Пешаците треба да имаат во главата малце дека во конкретен случај возачот е блокиран и не гледа од автобусот и со 20 да вози пак ќе те крене. Затоа акал малце треба да се има а гледам куп пешаци искачаат пред автобус и одма на пешачки. Остај го нека замине па помини. Ова го прават кај Порта Влае и кај хотел Карпош.Може, од проста причина што по природа на ствари он е послабата страна и не може да ти нанесе посериозна штета на тебе кој си со возило!
Второ, баш ти како шетан човек ме зачудуваш со твојата констатација! Сама знаеш каков е односот кон пешакот на запад, особено Германија, Франција....
Мене мнооогу години наназад, ме изненади што рецимо во Тирол имало немало пешачки, ако ти како пешак тргнеш да поминуваш улица, возачите веднаш те пропуштаат.
Кај нас овде, ако пропуштиш(на пешачки) пешак од постарата генерација, трипати ќе ти се поклони, па као демек фала, да си жив и здрав, а цела таа историја оти ти како посилен, си му го овозможил неговото законско право да помине преку улица безбедно!
Германија да, Франција е станата слично Македонија со пешаци и пешачки и незастанување