Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Ne go rekov toa. Slobodno treskajte si gluposti.
Автоматски споено мислење:

Ne si ja stegaj dusata, slobodno spodeli nekoj tvoj post kade pogoduvas nesto sto ke se sluci godini godini podocna a jas na toj tvoj post ke ti spodelam deset drugi kade vaka zapoznaeni decki so situacijata a voedno i vrvni stratezi i analiticari tresat zeleni za site pari.

Епа ајде дај ти твоја прогноза и просветлине ако не, или јави се у америчка амбасада и дај им на нив инструкции шо да праат.
Дискусијава е шо ние знаеме од тоа што е пласирано за јавност, што мислиме за тоа и што би можело логички евентуално да се случи.

Назад на темава:
According to the statement, Tehran will avenge the death of the high-ranking military commander "at the right time and in the right place".

Ко што и спомавме ете и ние, јако свесни си се Иран дека под број еден добро им оди у мидл ист задњи години, а катастрофално на САД и Израел, т.е. само С.Арабија уште остана да им се клања другите држави една по една почнаа да мењаат страна. И ко второ дека се на супер готовс двеве држави и да сакаат нешто да напраат сега само ќе се поебат.
Ќе се олади ситуацијава, ќе пројде време па ќе ги посети некат у регионот трупите Помпео, тој на одбрана Еспер или некој појак генерал па нека си напраат складна вратка

Епа ајде дај ти твоја прогноза и просветлине ако не, или јави се у америчка амбасада и дај им на нив инструкции шо да праат.
Дискусијава е шо ние знаеме од тоа што е пласирано за јавност, што мислиме за тоа и што би можело логички евентуално да се случи.

Назад на темава:
According to the statement, Tehran will avenge the death of the high-ranking military commander "at the right time and in the right place".

Ко што и спомавме ете и ние, јако свесни си се Иран дека под број еден добро им оди у мидл ист задњи години, а катастрофално на САД и Израел, т.е. само С.Арабија уште остана да им се клања другите држави една по една почнаа да мењаат страна. И ко второ дека се на супер готовс двеве држави и да сакаат нешто да напраат сега само ќе се поебат.
Ќе се олади ситуацијава, ќе пројде време па ќе ги посети некат у регионот трупите Помпео, тој на одбрана Еспер или некој појак генерал па нека си напраат складна вратка
Ja znaes onaa narodnata deka podobro e da pokjutis i site da pretpostavuvaat deka si glup otkolku da tresnes nesto i da go otklonis sekoj somnez.
Ete i toa vi go razjasniv ;).

uzivaj stef, ne misli mnogu... da bese kako sto mislis odamna ke udrea na iran. na srbija koga udrija kolku dolgo razmisluvaa? u faca im kazaa deka ke gi bombardiraat i gi bombardiraa ama tuka malku taktiziraat neli? jas sfakam deka generalot ne bil cveke za mirisanje ama ova e ubistvo, prakticno teroristicki cin spozoriran od vujce sem. koj tuka panaci?
Незнам што мислат ама може што сакаат да им прават на Иранците.

Vo ovie momenti edinstveno sto mi e krivo e sto Iran nema nuklerano oruzje. Ako vo megjuvreme razvil ili nabavil se izvinuvam za neinformiranosta.

Ja znaes onaa narodnata deka podobro e da pokjutis i site da pretpostavuvaat deka si glup otkolku da tresnes nesto i da go otklonis sekoj somnez.
Ete i toa vi go razjasniv ;).

А затоа ли си ќутиш ти, убаво шо си се искажа :D

Тргни срамот сеа не ти судиме и пиши нешто, макар и да треснеш нешто

@StefusRefus

mozat... samo neka spremat nekolku iljadi kovcezi i znaminja isto posto toa ke e cenata.

a site nie drugite debelo ke platime na pumpite... 40% od naftata vo svetot proaga tokmu niz tie 22 kilometri tesnec preku koj ima samo dve linii za dvizenje koj iran bez problem moze da gi zatvori za nekolku saati pa sega vidi ti....

fun fact – rafineriite na hellenic petroleum vklucuvajki ja i skopskata se prilagodeni za iranska nafta. nemoj ti prv da places, ili ti e gajle mozes i peski?

Iran’s response may vary. However, it is unlikely that Iran would carry out an open strike on US military targets in the region. Thus, there are a number of options:

• Tehran may attempt to organize a reciprocal and symmetrical political assassination within the US.
  • Iran can block the Strait of Hormuz and limit shipping in the Persian Gulf, as it has repeatedly threatened to do so in case the US goes too far. The killing of Qassem Solemani led to a rise in oil prices, they will grow even further if Iran undertakes such actions.
  • Iran can employ proxy forces and its allies to strike American infrastructure, both in the Middle East and beyond. It can also involve its proxy forces, as well as allies to strike Saudi Arabian infrastructure.
  • At the same time, Tehran can take advantage of the situation within Iraq to make the US presence there impossible, or at least nearly so by way of ambushes of convoys, rocket attacks on military facilities, and shooting downs of US aircraft.

mozat... samo neka spremat nekolku iljadi kovcezi i znaminja isto posto toa ke e cenata.
Од прилика 10-50/1 ќе бидат воените жртви на Иран, 100-500/1 цивилни. Сооднос на популација е 5-10/1 така да ќе си јасно е кој ќе биде победник. Значењето на Иран е големо зошто тоа е последното домино на Блискиот Исток.
Иако немора ни воено решение режимот и самите Иран брзо срушат ќе се дигнат.

Од прилика 10-50/1 ќе бидат воените жртви на Иран, 100-500/1 цивилни. Сооднос на популација е 5-10/1 така да ќе си јасно е кој ќе биде победник. Значењето на Иран е големо зошто тоа е последното домино на Блискиот Исток.

ok... stom stignavme da se rasfrlame so cifri od rakav nekako nema smisla diskusijata. zivi bili pa videli

Јас мислам освен ситни напади од терористи Иран ништо не му може на САД. Повеќе може во Ирак Сирија и Јемен. Хилари да беше на власт досега ќе имаше воени бази окулу Техиран. Незнам точно како е политиката во САД но, ако сакаат може војна да водат со помалку жртви од Виетнам плус имаат моќни сојузници на Блискиот Исток.
Иран ќе направи нешто симболично сега и топката ќе биде пак кај Трамп. Факт е дека Иран ќе падне само кога и како ќе видиме.
Воено можат да го победат ама таа војна ќе трае повеќе од Авганистан и ќе имат поголеми загуби од Виетнам, Ирак и Авганистан заедно Х неколку пати.

Еве малку моја лична (за да не речете дека крадам).
Оваа убиство не е одговор на демострациите околу американската амбасада, туку повеќе ми се чини УСА сака да упати порака дека надвор од Иран било кој е небезбеден и кој сакаме можеме да го средиме.

По оваа убиство скоро сите амбасади (западните) ги инфармираа своите граѓани да го напуштат Ирак бидејќи ќе бидат легитимна цел.

Јас лично не очекувам дека Иран директно ќе нападне некоја воена база, туку индиректно преку своите паравојски ќе ренда било кој странски сили во Ирак, па и Сирија, досега слободно се шетаа во правецот Ирак-Сирија, ама одсега ќе бидат на нишан постојано.

Штеф, режимот во Техеран е поставен или у најмала рака подтурнат од америте, пишав погоре! Инаку да не беше тоа, кај ќе и беше крајот на Франција, со сето тоа влијание на Блискиот исток! Не верувам дека во следните 20 години ќе успеат да инсталираат успешна замена САД.
Плус ако пробаат да направат криза(контролиран хаос), кој му гарантира на вујко сем дека Русија и Кина нема да ја искористат приликата, да си поделат појаки карти?

Ти не сваќаш дека никој не ја спори победата, туку времето кое ќе биде потребно да ја добие и стотиците илјади жртви кој треба да ги оправда дома.

Ти не сваќаш дека никој не ја спори победата, туку времето кое ќе биде потребно да ја добие и стотиците илјади жртви кој треба да ги оправда дома.
Иран нема да биде нов Виетнам САД ги добиле сите војни во последните 50 години. Не е реално Иран да им е проблем. Наскоро целиот Блиски Исток ќе биде под нивна контрола.

Околу Иран ,у Авганистан, Ирак, Кувајт, С.Арабија, Сирија САД имаат преку 50.000 војска и уште х3 поврзани со нив невојници.
По твоево 1 према 50 значи евентуално би требале да убијат америве 7.5 милиони иранци :)
Масакр.
Не дека нема да ги срамнат со земја америве, ама коа ќе мавнат рачунка колку би ги коштала... сигурно им се врти у глава

Ne si ja stegaj dusata, slobodno spodeli nekoj tvoj post kade pogoduvas nesto sto ke se sluci godini godini podocna a jas na toj tvoj post ke ti spodelam deset drugi kade vaka zapoznaeni decki so situacijata a voedno i vrvni stratezi i analiticari tresat zeleni za site pari.

Јас си знам оти ја читав темата долго време, ти ако имаш потреба разгледај ја па спореди ја сегашната ситуација и ќе ти станат нештата појасни.

Iran’s response may vary. However, it is unlikely that Iran would carry out an open strike on US military targets in the region. Thus, there are a number of options:

• Tehran may attempt to organize a reciprocal and symmetrical political assassination within the US.
  • Iran can block the Strait of Hormuz and limit shipping in the Persian Gulf, as it has repeatedly threatened to do so in case the US goes too far. The killing of Qassem Solemani led to a rise in oil prices, they will grow even further if Iran undertakes such actions.
  • Iran can employ proxy forces and its allies to strike American infrastructure, both in the Middle East and beyond. It can also involve its proxy forces, as well as allies to strike Saudi Arabian infrastructure.
  • At the same time, Tehran can take advantage of the situation within Iraq to make the US presence there impossible, or at least nearly so by way of ambushes of convoys, rocket attacks on military facilities, and shooting downs of US aircraft.

Ќе лапа самоубиствен дрон Помпео при некоја негова посета, ете денеска објавија дека го откажал патувањето во Украина поради случките во Ирак

Реално времето во тој регион работи за Иран, свои војски свои милиции, кој знае колку складови за ракети а типувам за брзо време дека прво ќе ги исфрлат Американците комплетно од Сирија така што СДФ курдите ќе влезат во состав на регуларната Сиријската војска. Во Ирак со дешавкиве само ќе се зголеми анти-американизмот бидејки никој не сака на своја територија да му убиваат високи официјални лица од трети држави, така да интересен период следува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom