Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.523
Поени од реакции
24.319
Цаноски е Македонец, сакале ти, ја или он, или не.
Без разлика на тоа што он можда мисли дека е Турчин.
Da mislese deka e Turcin mozi i nemase tolku da mi bodi oci ama za zal ne bi rekol deka se smeta za Turcin.
P. S ovie pobugarcenite tuka na forumot sto se ko taka? Znaeme deka se mislat za bugari no sto se stvarno? Zosto Canoski bi bil isklucok a ovie ne?
Автоматски споено мислење:

Не мисли дека е Турчин туку Шкон
I ti sega pogodi. Tuku koj da go znae, mozi smenal stav vo megjuvreme.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.850
Поени од реакции
17.084
Примислав Димовски е началник на новата Единица на интервентна полиција

овој е назначен од Техничкиот Министер Стојановски, па новиот технички министер прво што треба да напраави е да го ТРГНЕ...
и не само тоа, има овој мал милион дубари и злоупотреби напраено....
Ако опозицијскиот министер не го тргне, ЏАБЕ им е технички министер на МВР, одма плукниму се и на новите избори, ќе бидаат како циркусот наречен локални избори 2017...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.978
... ќе бидаат како циркусот наречен локални избори 2017...
Стварно беа цикуси тие избори. Јебеш избори у кои Миле не може да брца по вреќите.

P. S ovie pobugarcenite tuka na forumot sto se ko taka? Znaeme deka se mislat za bugari no sto se stvarno? Zosto
Едини на форумов кои се мислат за Бугари се Бугарите.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.978
E pa togas i Canoski e Turcin, skon, marsovec ili sto i da resil da bidi. Ne bi trebalo samo pobugarcenite da go imaat toj ekskluzivitet da bidat toa sto si mislat deka se.
Нема побугарчени Македонци на форумов.
Има само Бугари.

А Цаноски може што сака да се пише, али он генетски ќе си биде Македонец.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.850
Поени од реакции
17.084
Стварно беа цикуси тие избори. Ј..

Едини на форумов кои се мислат за Бугари се Бугарите.
ај не се праи паметен...Избори со блокаади на граѓани , Избори со ПУКАЊА и УБИСТВА...
а имаше и ептен интересни резултати и циркуси со броење на гласови, па во некој места опозицијата доби помалку гласови од бројот на активни членови..
Не само ДПМНЕ, туку и албанските опозициони партии беа револтирани..
посебно ќе биде запаметено што воочи овие избори МВР поднесе кривични на 50-на ех градоначалници од опозицијата за секакви глупости или длабоко застарени работи....
ех градоначалник на Прилеп доби затворска ПРЕСУДА без воопшто да биде викнат на суд, а причина била зошто не ја поправил фасадаата на некој општинска зграда во некое село а која ја разубавија шарените револуционери !!!!!!!!!!!!
Во време кога власта се уште не ја поправаше фасадата на министерството за кривосудство

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.978
ај не се праи паметен...Избори со блокаади на граѓани , Избори со ПУКАЊА и УБИСТВА...
а имаше и ептен интересни резултати и циркуси со броење на гласови, па во некој места опозицијата доби помалку гласови од бројот на активни членови..
Не само ДПМНЕ, туку и албанските опозициони партии беа револтирани..
посебно ќе биде запаметено што воочи овие избори МВР поднесе кривични на 50-на ех градоначалници од опозицијата за секакви глупости или длабоко застарени работи....
ех градоначалник на Прилеп доби затворска ПРЕСУДА без воопшто да биде викнат на суд, а причина била зошто не ја поправил фасадаата на некој општинска зграда во некое село а која ја разубавија шарените револуционери !!!!!!!!!!!!
Во време кога власта се уште не ја поправаше фасадата на министерството за кривосудство
Мал си ти, не ги памтиш изборите 94-та година. Овие избори 2017-та или било кои избори у кои Миле брцаше по вреќи, гаснеше лифтови или истураше гласачи од Пустец со камион, беа мачја кашлица за тие 94-та.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.850
Поени од реакции
17.084
имаше деновиве дека истражуваачки новинари добиле смртни закани, поради пишување за урбаната мафијаа во Тафталиџе ?...
ова е друго ама слично, всушност главна е спрегата на урбана мафијаа + градоначалници

ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА ЗА ПЕТ ГОДИНИ: ПРОМЕНА НА ИМОТНА СОСТОЈБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НИЗ ГОДИНИТЕ

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
За разлика од нашите, кои се најреномирани на свет, и произведуваат најквалитетен кадар. А за труд да се завршат, да не правиме муабет. Треба гениј да си.
Според мене, генерален е проблемот за девалвација на образованиот процес во западните земји (кај нас е само како и све карикиран)... И не само тоа, туку и воопшто самиот педагошки процес и дома и надвор од дома очигледно е полн со недостатоци. Тоа е веќе уочено во САД и го нарекуваат Millennial problems...

Имаме развиено генерација, која кога расте и се учи има све на дланка и така се учи на преголеми очекувања во животот. Тие се кршат како личности во оној момент кога ќе се соочат со суровата стварност. Нивото на депресија и анексиозност во западниот свет е на рекордно ниво кај младите луѓе.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Пушташ МТВ 1 оној шљунгана од Преспав го викнале да пее на .иптарски,пушташ МТВ 2 исто .иптараки песни,национална телевизија еееејјјјј...Оди објасни му на странец некој дека не е во Албанија.Само гасна комора за нас,ама не на најјако да биде пуштена,полека полека пења од уста да ни тече со саати

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom