Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Формат не е страшно, 3-5 саати со се драјвери и сите програми.
Гледај купи си ссд и ако имаш пари уште една плочка од 4гб рам (ако имаш слот). 4-5000денари ќе си направиш лаптоп кој ќе те служи уште неколку години. Ако имаш цд ром што не го користиш на негово место намести го ссдто, ако не направи си го екстерен хард дискот што го имаш сега, а ссдто вгради го на негово место.

Ма знам дека не е страшно, али кога треба ќе те послушам, ќе го носам негде за викенд да го средат.
Фала за совет.

Не мора формат, само ссд и клонирај го оперативниот на ссд
Се ќе ти стои како што си било, а нема ич да кочи
и уште 4гб рам нема да бидат на одмет. денеска и веб броузерите трошат по 2гб ако имаше неколку страни отворени, а плус и еден куп други програми во позадина. 4гб денеска не стига

Ќе го носам негде за викенд па ќе видам што ќе ми кажат.
Уште 4гб рам ќе ставам сигурно, зашто 2 веб броузери со по 6,7 таба ми се отворени нон стоп, најверојатно и тоа е проблемот.

На еден другар сакам да го форматирам лаптопот 7 ца да му ставам ама оваа се покажува. IMG_20191223_162939.jpg

Wundows XP го има. Влегува и доага пак на тој екран. Сакам да му ставам постар оперативен систем оти и лаптопот му е стар.

Wundows XP го има. Влегува и доага пак на тој екран. Сакам да му ставам постар оперативен систем оти и лаптопот му е стар.
значи и на xp прави плав екран? проверија ја меморија со memtest, напрај буталбилно усб, а и хард дискот за расипани сектори провери го
hirens boot симни таму има алатки за се

значи и на xp прави плав екран? проверија ја меморија со memtest, напрај буталбилно усб, а и хард дискот за расипани сектори провери го
hirens boot симни таму има алатки за се
Направив бутабилно усб со 7 ца таман ке пише windows ready и ке ме донесе на плавиот екран

Направив бутабилно усб со 7 ца таман ке пише windows ready и ке ме донесе на плавиот екран

Чекај значи стартува виндовсот нов и подсле ти паѓа? Ако е до тоа барај друга верзија

Значи таман да почне да форматира се појавува плавиот екран.
значи тргнува до некаде инсталација и кога треба да одбереш на која партиција да се форматира и инсталира паѓа?
можно е да треба sata драјвери за инсталација, ако немал никакви проблеми досега на xp. Ако и на xp му паѓал системот тогаш рам и хард диск тестирај.

значи тргнува до некаде инсталација и кога треба да одбереш на која партиција да се форматира и инсталира паѓа?
можно е да треба sata драјвери за инсталација, ако немал никакви проблеми досега на xp. Ако и на xp му паѓал системот тогаш рам и хард диск тестирај.
Како од биосот ли?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom