Мене браќата Војо и Владо Будисављевиќ ми ги претставија како речиси единствени македонски криминалци што стасале до ова посериозно ниво. А бројката, 700кг кокаин статистички е рекордна бројка поврзана со македонски имиња.
Текстовите се од Буревесник и кажано ми е дека се точни.
"ŠPANSKO KOKAINSKO ULEPŠAVANJE
Pritvoreniot VOJISLAV BUDISAVLJEVIĆ e vtor soprug na akterkata Silvija Stojanovska, denes apsena I smestena vo domašen pritvor, za šverc na 700 kg KOKAIN! Negoviot brat, so živealište vo Belgija e procesuiran vo Španija. Spored mojot izvor, STOJANOVSKA podnela baranje za razvod otkako navodno razbrala so što se zanimava VOJISLAV.
Od ova leto prekinale I da živeat zaedno, a dali procedurata za razvodot e završena mojot izvor ne znae. Denes STOJANOVSKA bila privedena kako svedok vo istragata I e smestena vo domašen pritvor od navodno preventivni pričini. Zatoa I izleze nasmeana od tamu, navodno I olesnilo, spored mojot izvor. Involvriana e vo istragata bidejki seušte bila zaedno so nego koga bila sprovedena akcijata vo Španija.
Ova se zborovite na mojot izvor:
,,Ona se posomneva letovo vo negovite somnitelni aktivnosti I podnese baranje za razvod. On ja ima namesteno. Taa e bukvalno glupava kokoška, veruvaj mi. Bea vo Španija na odmor, vo Grcija, na Jadran. Toj si rabotel so kokainot, kokoškata se sončala I se ulepšavala. Teško e namestena. Ne možam da ja čujam, jas sum vo SAD, koga ke imam točni informacii ke ti pišam.,,"
"KJE SE SETITE LI NA MADAM PEPI!?
Kaj MAdam PEPI dodeka da pojde vo pritvor pa zatvor se oblekuvaše i nabavuvaše droga makedonskiot politički establišment i kompletnata estrada. Pri nejzino apsenje beše PRONAJDEN SPISOK SO 500 TAKVI IDENTITETI, ama neli sve se zabošoti...
Drogata na MADAM PEPI za preprodažba ja prakjal denes uapseniot VOJISLAV BUDISAVLJEVIĆ od PERU. Ama, nikogaš ne beše uapsen. Ete, denes doznavame deka bil sloboden. Bil amnestiran lično od ČUDOVIŠTETO od PEŠTA!
ČITAJTE GO VNIMATELNO TEKSTOT OBJAVEN VO FEVRUARI 2010 VO SRPSKI ,,BLIC,,...."