Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Настрана криминалот, гледам никого не го интересира ем џабе, никој никогаш не одговара за тоа. Со вакви ликови како овој сега, не националност, долни веш ќе ни сменат. Граѓанин на Северна Македонија, ашљак. Па каков кез има, ко да води локална пиљара, не влада...ај ќе има техничка па белким барем бруките у јавност ќе се намалат, ако стаат барем некој саглам да ја води не ми е познат составот на трансфери и селектор (ако некој знае, нека пише), а не ликови со ашљачки изјави и фацој. Само ме копка историјата сега кои политичари, така изјавија, ќе ни ја кројат. И што ќе испаднеме на крај, вонземјани, арапи, скоти...мме све најмило, само тоа знам.
Инаку негде прочитав ќе немало избори април. Некој не дупи? Пак?
п.с. би сакал премиер да стане некој ко Апасиев, ако не барам премногу

е така, одсабајлечки си се исповедав као у драга кајгана, да ми мине гнеов ем старос, рано станувам па да гњавам уште малце :)
За жал ќе имаме пак дибек премиер ако победат другиве, а Апасиев тешко дека со Левица ќе направи некаков посериозен импакт врз следните избори. Едноставно овие 2 партии плус уште 2те од Калимеровци си имаат обезбедено на различни начини по 300к гласачи нашиве, плус уште 150тина другиве и ни потоп не ги менува.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.795
Настрана криминалот, гледам никого не го интересира ем џабе, никој никогаш не одговара за тоа.
Koga ne moze narodot direktno da vlijae, obezoruzan e, i nikoj ne mu se plasi, ocekuvaj nikoj za nisto nikogas da ne odgovara.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
. Само ме копка историјата сега кои политичари, така изјавија, ќе ни ја кројат. И што ќе испаднеме на крај, вонземјани, арапи, скоти...мме све најмило, само тоа знам.
според она како јас ги читам работиве, можам со сигурност да тврдам дека ако по некоја случајност зајко ги добие изборите, сигурно ќе испаднеме бугари, затоа и се одложи работата на комисиите по историја. Досега слепциве одеа со план А и се одеше на некој помал отпор дека сме настанале некаде на крајот на 19 век, а пошто тоа не поминува кај татариве, ќе се оди со план Б, комисијата се стопира до Мај и се чека резултатот на изборите. Ако слепецов пак добие тогаш,ќе биде "добро бе ајде даш шта даш", до 1945 бевеме бугари, од 1945 бевме македонци а од сега понатака ќе бидеме како што не пишат холаѓаниве "бургери". Ако имаме среќа да добие некој друг, мислам малку ќе се искомплицираат работите.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Babata beše precizna!!! i vo pravo. Taa reče deka ulicite se kallivi i raskopani.....ne e bitno kako e pred nejzinata kuća
Ako popat za na pazar...školo....lugjeto gazata vo kal....što e bitno dali pred kuća nema kal....koga na 100 metrinpotaka mora da gaziš po virovi i dupki

PS.ovoj gradonačalnikov-kičeec....ni go srami gradot. Ovie drugive barem se pokažaa deka se maheri( reket..meket.....maheri se)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.837
Поени од реакции
12.342
Koga ne moze narodot direktno da vlijae, obezoruzan e, i nikoj ne mu se plasi, ocekuvaj nikoj za nisto nikogas da ne odgovara.
Bem mu srecu. Nikogas so sranci ne sum se dvoumel da kazam deka sum makedonec od makedonija, u 90ti na eden meggj sostanok im ja butnav kartickata firom. Sega so severna....i uste trreba da se gordeam? Neka e protivzakonnski, official i sega uvek se prretsstavuvam makedonec. Taka sum roden, za. Drugitte ne znam.
Lajna severna
Автоматски споено мислење:
baska ssea gi zgolemija sm za voda

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.309
Jako po fejzbukov pocnaa da go dupat Zoki deka mu pojde na Tramp i go cepna za da se podravi pa se falel so toa. Pa fanovite na Zaev go branat so toa sto Ivanov se falel deka mu namignal na Obama, Zaev barem se pozdravi. Puh be logika severdzanska NOMska. Ako so tolku vekje ste zadovolni aval da vi e. Mentalno utepani so sila se pravat budali.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
Никако да се совпадне мојот поглед на настаните со форумџииве, во поглед на релевантност!

Сакам да прашам, бидејќи сметам дека има подоста атлантисти-демонкртаи на сцена,
- која и колкава е разликата помеѓу рекетот на Ка*ица со рекетот од Отан?
Глеам има добри познавачи на работите па ме интересира нивното видување за разликата квалитетот и квантитетот на овој демократски институт, наречен рекет.
Автоматски споено мислење:

според она како јас ги читам работиве, можам со сигурност да тврдам дека ако по некоја случајност зајко ги добие изборите, сигурно ќе испаднеме бугари, затоа и се одложи работата на комисиите по историја. Досега слепциве одеа со план А и се одеше на некој помал отпор дека сме настанале некаде на крајот на 19 век, а пошто тоа не поминува кај татариве, ќе се оди со план Б, комисијата се стопира до Мај и се чека резултатот на изборите. Ако слепецов пак добие тогаш,ќе биде "добро бе ајде даш шта даш", до 1945 бевеме бугари, од 1945 бевме македонци а од сега понатака ќе бидеме како што не пишат холаѓаниве "бургери". Ако имаме среќа да добие некој друг, мислам малку ќе се искомплицираат работите.
Море Петре не ја бива работава, немој да храниш тролови, ќе се подзачисти воздухот!
Ако добро разбрав сакаш да речеш дека екипава имала план А и план Б.
-План А, бил преку велепредавство (така се кваливикува договорот со Грекија) да влезе НАТО во Северџистан - исполнето 50%!
-План Б, да ти бил внесување на Северџаните со се Северџистан во ЕУропска - исполнување во тек, а методологијата да ти била во прекрстување прво во Северџани а потоа во Болгари!
Хм, интересен е овој план Б, глеам дека веќе со години се работи на него, првата фаза е преку конвертитство со бугарске пасоше а втората, би рекол дека си во право, втората фаза од истиот план опфаќа прогласување на Македонците и Северџаните и официелно за Болгари (конвертитство во сиот свој раскош) со што преку ноќ сите заедно топ-тан ќе го влезат во ЕУропска.
За недостатоците на плановите ќе збориме или ќе почекаме прво да се налепат, па со еден удар да утепуеме повеќе ....?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
Никако да се совпадне мојот поглед на настаните со форумџииве, во поглед на релевантност!
И тоа е една од најдобрите работи. Замисли да имаше повеќемина ко тебе на форумов!

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.419
Поени од реакции
10.350
На овие избори би требало големиве партии да имаат рекордно мали бројки.
На овие избори нека им дојдат само докторите(кога ке си го видам тилот) и они нека гласаат бидејќи си добија 25 % покачување, а администрација и остала бедна раја, помошен технички персонал, е НИЕ ЗНАЧИ...НЕЈЌЕМЕ ДА ЧУЕМЕ ЗА НИКОЈ И НЕ МРДАМЕ ОД ДОМА, па дури ни телевизори нема да гледаме и слушаме....колку сме огорчени, понижени и дискриминирани....те така:uzi:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
На овие избори нека им дојдат само докторите(кога ке си го видам тилот) и они нека гласаат бидејќи си добија 25 % покачување, а администрација и остала бедна раја, помошен технички персонал, е НИЕ ЗНАЧИ...НЕЈЌЕМЕ ДА ЧУЕМЕ ЗА НИКОЈ И НЕ МРДАМЕ ОД ДОМА, па дури ни телевизори нема да гледаме и слушаме....колку сме огорчени, понижени и дискриминирани....те така:uzi:
Како бе дома......ќе гласате за ВМРО ДПМНЕ, имаме визија и знаеме како треба да ја дигнеме државава :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom