Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.407
- Поени од реакции
- 30.851
Pa e.Човекот е надвор од синџирот на исхрана. Ако е внатре и самио треба да биде храна.
Pa e.Човекот е надвор од синџирот на исхрана. Ако е внатре и самио треба да биде храна.
Darling душо, јест да сум јоги и медитирам, ама никогаш неусум се пофалил дека сум видовит и читам мисли.Pa e.
као титови пионир Че ти се обратам соDarling душо, јест да сум јоги и медитирам, ама никогаш неусум се пофалил дека сум видовит и читам мисли.
...Ипак сум бил по малце. Таман да стиснам "испрати" мислење, ми светна дека ти пишуваш на латиница.
Не е. Тоа шо се дешаваат случки во африка кај шо луѓе бидуваат убиени од зверки се изолирани случаи.
Туку тоа го очекував од месождерите да го пишат, а не од тебе! Ц ц ц...
Човекот треба да е чувар на оваа планета, и како таков ако е потребно треба да трпи за планетава. Посебно кога станува збор за мода и вкусови на јадења. Алтернативи има, само треба волја односно љубов.као титови пионир Че ти се обратам со
друже Говинда, човекот и сичко шо е у природата, органско, живо биќе е во сингјирот на исхрана. Свеетот е малечок а во него сме сите, и бате Јане и бате Мите...пошто нема живот афтерлифе
Сашнос, синџирот е магичен круг
можи и за животните има живот и пред и после. КизнајЧовекот треба да е чувар на оваа планета, и како таков ако е потребно треба да трпи за планетава. Посебно кога станува збор за мода и вкусови на јадења. Алтернативи има, само треба волја односно љубов.
П.С. Има живот и пред овој живот и после![]()
... ова е твоја идеја? ги жалиш животните, а имаш идеи за стерилизација на човечкиот род и контролирано размножување? сакаш да глумиш „природа“, (оти таа тоа си го прави на свој начин), баш ме интересира по кој терк ќе се направи таква стерилизација на човекот и кој човек ќе биде стерилизиран? и дали ќе се сложиш да се стори тоа ако ете според инерција на нештата токму тебе ти паѓа да бидеш стерилизирана и нема да имаш потомок во име на заштита на „животните“ - потенцираме по кој знае кој пат, зборуваме за хранителни- ДОМАШНИ ЖИВОТНИ, оти темата е вегетаријанство и веганство, а не заштита на сите животни, домашните животни ни се извор на храна, не зборуваме за ловокрадци и уништувачи на животнискиот свет како трофеј во својата канцеларија што е друга темаcoveckiot rod e biten samo na choveckiot rod.za coveckiot rod da opstoi potrebno e da se zastiti ekosistemot na planetata.edno od tie resenija e selektivna sterilizacija na coveckiot rod ili kontrolirano razmnozuvanje, zatoa sto ne postojat dovolno resursi za da se zadovolat potrebite na site luge na svetov, a poradi toj nedostatok, imas stradanje.
... па како да го оставиме здравствениот момент на страна кога тоа е најважен момент во постоење на индивидуата и борба во животот да опстане здрава и права колку може подолго отколку и „пишува“ во ДНКато?Да го оставиме на страна здравствениот елемент за момент.
... споредбата на составот во цигарата со составот на месото каде има нешто што во друга растителна исхрана нема, а е неопходно за континуирано здравје?Постојат некои здравствени придобивки, ете никотинот бил добар за конвертирање на тестостерон во DHT, добар е и за нервен систем како стимулатор и да измислиме уште неколку за да стане сличен примерот како со месото![]()
Тетке @bijons. Ти лично ги имаш ли направено сите тие тестови и испитувања во лабораторија? Разбира се , НЕ!... ова е твоја идеја? ги жалиш животните, а имаш идеи за стерилизација на човечкиот род и контролирано размножување? сакаш да глумиш „природа“, (оти таа тоа си го прави на свој начин), баш ме интересира по кој терк ќе се направи таква стерилизација на човекот и кој човек ќе биде стерилизиран? и дали ќе се сложиш да се стори тоа ако ете според инерција на нештата токму тебе ти паѓа да бидеш стерилизирана и нема да имаш потомок во име на заштита на „животните“ - потенцираме по кој знае кој пат, зборуваме за хранителни- ДОМАШНИ ЖИВОТНИ, оти темата е вегетаријанство и веганство, а не заштита на сите животни, домашните животни ни се извор на храна, не зборуваме за ловокрадци и уништувачи на животнискиот свет како трофеј во својата канцеларија што е друга тема
... па како да го оставиме здравствениот момент на страна кога тоа е најважен момент во постоење на индивидуата и борба во животот да опстане здрава и права колку може подолго отколку и „пишува“ во ДНКато?
... споредбата на составот во цигарата со составот на месото каде има нешто што во друга растителна исхрана нема, а е неопходно за континуирано здравје?![]()
,,,,mene me fakja sramot od tvoive nelogichnosti,,,Тетке @bijons. Ти лично ги имаш ли направено сите тие тестови и испитувања во лабораторија? Разбира се , НЕ!
Батали тоа шо си ја напунила главата со информации и сеуште ја пунеш. Као прво научнитеците шо октриваат тоа се дели у јавноста селективно, половично, се даваат потпуно лажни информации, некои несвесно од делимични заклучоци, повеќето свесно се ради манипулација на луѓето која за жал е успешна овие 100на години.
И ќе пофторам пак, на крај краишта суштината на вегетарјанството не е ради здравје, туку свесност, сочуство, обзир према се шо е живо. Јебе ми се на мене за тоа дали ке му бил слабокрвен или шо и да ми биде рецимо, па и да умрам.
Тоа нема врска со вегетарјанската храна. Тоа се веќе вродени слабости на телото, генетски предодредени да имаат и леукемија и ракови и триста чуда. Плус има и ногу други фактори од денешното превише стресно време у кое живееме. Тоа нема врска со вегетарјанската храна и прекините веке да ја тровете темата со истите реатрдирања срања за кои имате други теми кои милион пати ги пофторувате како да сте програмирани.
Неќете го вегетарјството, не ги читајте овие теми како шо ние не ги читаме некои други теми. Или и да пишеме едно мислење, две и толку се повелкуваме. Ама вие сте отровни и неразумни и без осет. Тачка.
Тоа е работата, што не знаешможи и за животните има живот и пред и после. Кизнај
За чувар, љубав и трпение, наназад е зборено. Лаги, лицемерие и заблуди
Не вади од контекст...... па како да го оставиме здравствениот момент на страна кога тоа е најважен момент во постоење на индивидуата и борба во животот да опстане здрава и права колку може подолго отколку и „пишува“ во ДНКато?
... споредбата на составот во цигарата со составот на месото каде има нешто што во друга растителна исхрана нема, а е неопходно за континуирано здравје?![]()
... тинејЏере Говинда, се опитвам каде „ја полниш“ ти главата, оти другите ништо не знаат, ама ти како што гледам си свезнајуЧи, ама на жалост темата не екслузивитет твој ниту пак има забрана да се пишува, како некој споделува мислење за веганство / вегетаријанство и пишува на сите членови - Зашто!Тетке @bijons. Ти лично ги имаш ли направено сите тие тестови и испитувања во лабораторија? Разбира се , НЕ!
Батали тоа шо си ја напунила главата со информации и сеуште ја пунеш. Као прво научнитеците шо октриваат тоа се дели у јавноста селективно, половично, се даваат потпуно лажни информации, некои несвесно од делимични заклучоци, повеќето свесно се ради манипулација на луѓето која за жал е успешна овие 100на години.
И ќе пофторам пак, на крај краишта суштината на вегетарјанството не е ради здравје, туку свесност, сочуство, обзир према се шо е живо. Јебе ми се на мене за тоа дали ке му бил слабокрвен или шо и да ми биде рецимо, па и да умрам.
Тоа нема врска со вегетарјанската храна. Тоа се веќе вродени слабости на телото, генетски предодредени да имаат и леукемија и ракови и триста чуда. Плус има и ногу други фактори од денешното превише стресно време у кое живееме. Тоа нема врска со вегетарјанската храна и прекините веке да ја тровете темата со истите реатрдирања срања за кои имате други теми кои милион пати ги пофторувате како да сте програмирани.
Неќете го вегетарјството, не ги читајте овие теми како шо ние не ги читаме некои други теми. Или и да пишеме едно мислење, две и толку се повелкуваме. Ама вие сте отровни и неразумни и без осет. Тачка.
... така ли? оф не сум знаела дека „свесноста“ и „сочуството“ доаѓа толку касно во текот на животот?И ќе пофторам пак, на крај краишта суштината на вегетарјанството не е ради здравје, туку свесност, сочуство, обзир према се шо е живо.
а што пред тие 25 години ,толку години несвесен, без обзир за се што е живо? цц ццц еден семинар во Унагрија е заслужна за твоја „свесност“ и „сочуство“ и обзир према све шо е живо?Уффф, мачно ми е веќе да ги читам овие глупости околу вегетарјанството, али ај па да се умешам пошто живеам вегетарјански повеќе од 25 години. Воа тоа време самиот поим вегетарјанство беше шпанско село, а зборо веган прв пат го чув на еден јога семинар у маџарска 95та негде.
ете нека каже дарлинг, како основач на темава на форумов, што ја натерала да не јаде месо т.е. да стане вегетаријанка како рече самата пред 4 години (оти за Говинда јасно ни е, пресудно си беше семинарот во Унгарија) ? што до тогаш? несвесни сте биле, нечуствителни? сте немале обзир према све што е живо? според ваша теорија нели за нејадење месо и производи од месо поради сожалување? јас сожалувам и го љубам ближниот свој, па и животните, од кога памтам за себе со две годинки да речеме, ама пак месо си јадам по едно парче секој втор ден, оти е здраво !Лично јас сум вегетаријанец веќе 4 години, меѓутоа во последно време полека ги исклучувам млечните производи и јајца.
... што? од колку години почнавте да знаете што е љубов? кој период е пред тоа кога не бевте вегетаријанци или вегани не сте знаеле што љубов?Ја откри АмерикаЉубов е во прашање овде, ништо друго.
да додадам и уште едно размислување ,,..za coveckiot rod da opstoi potrebno e da se zastiti ekosistemot na planetata...,,Човекот треба да е чувар на оваа планета, и како таков ако е потребно треба да трпи за планетава. Посебно кога станува збор за мода и вкусови на јадења. Алтернативи има, само треба волја односно љубов.
Овој ги има дебанкирано тие идиотките по јутубда додадам и уште едно размислување ,,..za coveckiot rod da opstoi potrebno e da se zastiti ekosistemot na planetata...,,
...по логиката на нештата, би требало да се осудат сите тие кои јадат исклучиво растителна храна дека не се чувари на планетата и воопшто се кривци на пореметениот екоситемот на планетава!
Прегледај го приврзокот 223847
... вегетаријанците и веганите, јадејќи САМО растителна храна поради високиот процент на „совесност и „свесност“ појавен малку касно кон домашните животни, нешто после 25 години од животот, го уништуваат најважниот извор на кислород на планетава!... еве едно искуство после 18 години вегетаријанство!