Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Deleted member 12196

Гостин
Конечно почна приведување на членови на навивачката група. Приведени се 13 лица.
Ама...
Изгледа дека не само што погрешиле кои лица да ги приведат, туку ја погрешиле навивачката група.:tapp:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.625
Поени од реакции
16.832
Конечно почна приведување на членови на навивачката група. Приведени се 13 лица.
Ама...
Изгледа дека не само што погрешиле кои лица да ги приведат, туку ја погрешиле навивачката група.:tapp:
Адеми: Се додека нема говор на омраза, ќе славиме како што сакаме

ова ме потсеќа на еден филм со тема од ВВ2...јапонски офицер егзекутира заробен американски офицер ЕДЕН ден пред Капитулацијата на Јапан... и тоа му било голема чест, лично да му ја отсече главата ,бидејќи го познавал со месеци и година, додека му бил заробеник... АМА немало никаков говор на омраза туку само традиција:cool:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Site ovie sportski navivacki grupacii bez razlika od koja nacionalnost i da se fakt e deka se huliganski i postojano pravat ispadi, haos i nered ... I Komiti ne se cvekinja, nitu pak svetci, razlikata e sto organite na redot gi mlatat Komiti kako magarinja i gi butaat u kombi i u stanica, a ovie Shvercerive I Balistive koga diveat dzandarskive stoki se trgaat nastrana, ne reagiraat, se pravat slepi, inaku vo osnova site ovie navivacki grupi se huliganski i sirat nacionalizam i govor na omraza kon drugite/razlicnite. Sto ima Shvercerite da navreduvaat na etnicka osnova i da vadat po stadioni karti na Golema Albanija, isto taka fakt e deka i komitite gi navreduvaat Albancite na etnicka osnova i vadat karti od Golema Makedonija ... pa sega sekoj neka oceni dali ima ili nema razlika pomegju ovie navivacki grupi. Ako kartite od Golema Albanija gi revoltira Srbite, Makedoncite, Grcite i.t.n. od druga strana pak kartata na Golema Makedonija gi revoltira Grcite i Bugarite. Kretenoidni se tie zamisli za nekakvi si golemi pa i etnicki cisti drzavi na Balkanot, a ovie navivacki grupi tokmu toj nacionalizam go pretstavuvaat i sirat na sportskite tereni kade sto najmalku e mestoto za politika.
Абе кога ке се спомне Заев одма кажуваш Грујо вака така,се спомнат ли Албанци одма кажуваш дека и меѓу Македонците имало такви,сега за овие гнасиве Шверцери пак спинуваш "без оглед на националност"
Да ти ибам тоа гнасата релативизаторска Васиљ

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Vo suština.....ova što go napravija huliganite vo MNT...ne e mnogu različno od ona što go pravea šarenite kurtoni za vreme na ,,ejakulacijata,,

Palenje na kancelarijata na pretsedatelot, kršenje na prozori na min.za kultura, Vladata, Sobranieto, spomenicite...obvinitelstvoto....

Se bunea protiv gradenjeto na objektite( spomenicite ne se tema).....a sega ne se protiv.na nivnoto rušenje

Talibanistan
Se soglasuvam so tebe. Demoliranjeto na MNT od strana na navivacka grupa Shverceri Shkupi, diveenjeto na sarenite revolucioneri i mavanjeto na instituciite so kondomi/ku*toni polni so boja, kako i ona diveenjeto na onie izmanipulirani praznoglavci kobajagi samonareceni "ustavobraniteli" koi vlegoa vo sobranieto pred dve i pol godini i koi vnatre krsea i tepaa pratenici od SDSM kako i pratenici od nekoi Albanski partii... Zosto vikam deka onie koi vlegoa nasilno na 27.04.2017 vo sobranieto se izmanipulirani glupaci, bidejki za tugji interesi na svoite partiski glavatari zaglavija vo zatvor pa uste i im sibnaa obvinenija za terorizam, iako nemase nikakov terorizam, tuku samo klasicno diveenje, gnev, huliganstvo i nasilstvo. Da navistina sme Republika Talibanistan vo koja ziveat razlicni pleminja/hordi/orki koi megjusebno ne se podnesuvaat !

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Без гајле арно си кажа...Тасески мислам беше, ЗЕМЕТЕ КАРТА И НОЖИЦИТЕ...
Па вака започна во Косово...
Е Мурто.... Сега бирајте жена или риба..

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.676
...читам тука некои спроредби и не ми се верува дека некој вака размислува, ова споредбата сигурно не е кажана со чист разум!? ти му кажуваш дека е црно, а нему му се гледа накај бело и што е трагикомично те убедува во белилото во темница!
Собранието не е на политичарите, собранието е на народот и народот ги избра, народот ќе ги избрка, оти политичарите не се родени во собрание да праваат што сакаат вон Уставните одредби филувано со туѓа химна од собраниска бина и сето тоа да се спореди со хулиганите во МНТ? :icon_lol:

или ...еден светски реномиран оперски пеач кој го боли за Македонија и влегува во Собрание се споредува со хулиган со парола (да не напишам каква) кој го демолира македонски театар? :pos:

1574784530071.png

..ако имаја добри намери и да си ја слават културно „азуката“ што значи писменост, а не рушење, оти не отидоа да си ја слават „азбуката“ во албанскиот театар, оти немаја ниту вечерна тоалета, онака со патики и знамиња, свирки и пароли во место каде има протокол на однесување во МНТ? и онака албанскиот театар нема никакви престави, празен, неактивен ? :toe:
сценарио како на филм, ама навивачката група и колку да се хулигани не се криви, треба да им заблагодариме што не подметнале оган, па да ја запалат цела сала и пак не ќе беа криви, туку тој пилешки мозок од директорка која не разликува сала на култура и спортска сала, а работа таму 20 години! :facepalm:

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
...читам тука некои спроредби и не ми се верува дека некој вака размислува, ова споредбата сигурно не е кажана со чист разум!? ти му кажуваш дека е црно, а нему му се гледа накај бело и што е трагикомично те убедува во белилото во темница!
Собранието не е на политичарите, собранието е на народот и народот ги избра, народот ќе ги избрка, оти политичарите не се родени во собрание да праваат што сакаат вон Уставните одредби филувано со туѓа химна од собраниска бина и сето тоа да се спореди со хулиганите во МНТ? :icon_lol:

или ...еден светски реномиран оперски пеач кој го боли за Македонија и влегува во Собрание се споредува со хулиган со парола (да не напишам каква) кој го демолира македонски театар? :pos:

Прегледај го приврзокот 223378

..ако имаја добри намери и да си ја слават културно „азуката“ што значи писменост, а не рушење, оти не отидоа да си ја слават „азбуката“ во албанскиот театар, оти немаја ниту вечерна тоалета, онака со патики и знамиња, свирки и пароли во место каде има протокол на однесување во МНТ? и онака албанскиот театар нема никакви престави, празен, неактивен ? :toe:
сценарио како на филм, ама навивачката група и колку да се хулигани не се криви, треба да им заблагодариме што не подметнале оган, па да ја запалат цела сала и пак не ќе беа криви, туку тој пилешки мозок од директорка која не разликува сала на култура и спортска сала, а работа таму 20 години! :facepalm:
дпмне не е народот, сите што упаднаа во собрание беа со партиски книшки

А албанците се испуштени, со години сите се им дозволуваат, па сега никој не може да се ги сопре
„патриоти“ имавме 10ина години ама на нив поважно им беше бизнис да си тераат со албанците, неголи да ги исправат работите.
Овие сега па бетер се. Дури и во нивната партија имаат голем број албанци.

На албанец не може ни казна да ми пишеш, ниту сметка да му наплатиш. Ни полиција смее да ги чепне. Секоја година само полошо може да биде.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ми се допаѓа грчкиот модел на формирање влада, каде на победникот му се доделува +20 пратеници, се со цел да не може да е уценувани, да има стабилна влада и да ја сноси целата одговорност...
Инаку да, до 20 години ќе има екстра промени, ова на Албанците им е последната шанса, ќе бидат пуштени низ вода како Курдите, а во тоа сценарио одат мноштво фактори.
- Инсталациите на Русија во Србија
- Договор од пред ден два помеѓу САД и Бугарија
- Кина во Грција
- Незаинтересираноста на вазалот ЕУ кон Албанија
Го наговестија Бојко, Вучиќ, Мицотакис и последно денес Ердоган. Изгледа се договорија зоните на влијание

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Ova so teatarov ne bi se iznenadil dokolku ne e smisleno od Dui....se so cel vrakanje na izgubenite glasovi vo korist na Sds.
Sds e staven vo pat pozicija....ako prevzemat merki prema huliganite-gubat albanski glasovi.....ako ne prevzemat - toa ke bidi uše edna šajka vo kovčegot kade veće lezi Zajko

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
дпмне не е народот, сите што упаднаа во собрание беа со партиски книшки

А албанците се испуштени, со години сите се им дозволуваат, па сега никој не може да се ги сопре
„патриоти“ имавме 10ина години ама на нив поважно им беше бизнис да си тераат со албанците, неголи да ги исправат работите.
Овие сега па бетер се. Дури и во нивната партија имаат голем број албанци.

На албанец не може ни казна да ми пишеш, ниту сметка да му наплатиш. Ни полиција смее да ги чепне. Секоја година само полошо може да биде.
Немој така ДПМНЕ е народот и спасот за Македоња, они се сите од прФ до последен патриоти и уставобранители ... вака барем размислуваат многу наши сограѓани за кои оние партиски полтрони/послушници/калаштури кои го нападнаа како тајфун собранието пред две и пол години со цел да спречат демократска промена на власта биле некакви си национални херои пази богати, а што тоа одбраниле и од кого овие велики народни херои, па уште тоа движењето што протестираа цели два-три месеци по Скопските улици како им се викаше четврти Илинден хаха :sekcza:

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Ova so teatarov ne bi se iznenadil dokolku ne e smisleno od Dui....se so cel vrakanje na izgubenite glasovi vo korist na Sds.
Sds e staven vo pat pozicija....ako prevzemat merki prema huliganite-gubat albanski glasovi.....ako ne prevzemat - toa ke bidi uše edna šajka vo kovčegot kade veće lezi Zajko
Зајко и така нема шанси следниве избори. Што сака нека прави, народот колку и да е наивен, сепак глупостите на Зајко не поминуваат.
И гласови ќе купуваат, и ќе заплашуваат, уценуваат, ама оние истите што на претходни избори гласаа за него само за неговиот претходник да го сменат, сега ќе гласаат за Зајко да го сменат. Доста беше.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Зајко и така нема шанси следниве избори. Што сака нека прави, народот колку и да е наивен, сепак глупостите на Зајко не поминуваат.
И гласови ќе купуваат, и ќе заплашуваат, уценуваат, ама оние истите што на претходни избори гласаа за него само за неговиот претходник да го сменат, сега ќе гласаат за Зајко да го сменат. Доста беше.
Заев е голем манипулатор и лажов кој често ги менува своите ставови, а и политики... но имаме еден голем проблем, а тоа е кој/кои би го замениле тој Зајко на владиното премиерско столче доколку како што викаш Зајковата приказна заврши и на 12ти април 2020 год. го очекува крах ... освен Жмицко и неговата партија, друга посериозна политичка закана за Зајкото не гледам, како и да вртиш 30 години едно те исто, Курто или Мурто, СДСМ или ДПМНЕ, трет пат, трета опција, трета алтернатива јок !

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Za tie što se kontraa so mene okolu procedurata za izdavanje na ličnite karti na ,,čovečinata,,......

ТИТАНИК“ ПPOПAДHA: Пoмoшник министерот во МВР појасни дека нeмa пpekpшyвање на зakoнот при издавање на лични карти во „Титаник“

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Беќири, истиот дрматор у време на Јанкуловска, помошник на министер кој раководел со оддел граѓански работи. Нормално дека ќе негира, башка Инфомакс? :confused: Башка сега судовите се ок, процедурите за лк биле "запазени"...

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
Site ovie sportski navivacki grupacii bez razlika od koja nacionalnost i da se fakt e deka se huliganski i postojano pravat ispadi, haos i nered ... I Komiti ne se cvekinja, nitu pak svetci, razlikata e sto organite na redot gi mlatat Komiti kako magarinja i gi butaat u kombi i u stanica, a ovie Shvercerive I Balistive koga diveat dzandarskive stoki se trgaat nastrana, ne reagiraat, se pravat slepi, inaku vo osnova site ovie navivacki grupi se huliganski i sirat nacionalizam i govor na omraza kon drugite/razlicnite. Sto ima Shvercerite da navreduvaat na etnicka osnova i da vadat po stadioni karti na Golema Albanija, isto taka fakt e deka i komitite gi navreduvaat Albancite na etnicka osnova i vadat karti od Golema Makedonija ... pa sega sekoj neka oceni dali ima ili nema razlika pomegju ovie navivacki grupi. Ako kartite od Golema Albanija gi revoltira Srbite, Makedoncite, Grcite i.t.n. od druga strana pak kartata na Golema Makedonija gi revoltira Grcite i Bugarite. Kretenoidni se tie zamisli za nekakvi si golemi pa i etnicki cisti drzavi na Balkanot, a ovie navivacki grupi tokmu toj nacionalizam go pretstavuvaat i sirat na sportskite tereni kade sto najmalku e mestoto za politika.
Имаше еден документ наречен Тиран-ска пљатформа, ако имаш време препрочитај го, таму ќе го најдеш одговорот на прашањето зошто има навреда на етничка основа и карта на...! (или најди документи на тнр Призренска лига што .....)

Може малку околу картата на “Голема Македонија“, кои се тоа простори-територии кои би влегле во состав на голема Македонија, а кои се населени со друга етничка структура односно имаат популација која нема мнозинство од Македонци??? (ако твојот сосед узурпирал, насилно окупирал твоја недвижност, дали враќањето на истата под твое владение за тебе е проект-процес на твој голем пиратски плен?)

Точно така , што мислиш зошто го укина РДТ?! Ај погоди
според тебе, зошто се укина РДТ и дали е тоа исправно?
(според мене, укинувањето на РДТ е исправно решение, затоа што таа РДТ се претвори во алатка-инструмент за притисок и други форми на волунтаризам и насилие врз и онака незаштитените! Тоа што квислинзиве ја укинаа РДТ можеби е единственото нешто што заслужува внимание и што кај некои создава лажна дилема дали се овие инсталација или се со IQ33!)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom