Посесивност во врска

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Mandrak напиша:
Па што ако шмека? Не значи дека ќе легне со нејзе. Шмекањето други, на страна понекогаш може само стимулативно да делува. Најпосле покажи му дека си подобра од таа што ја шмека!:) Биди најдобрата што ја познава и да видиш дали ќе шмека некоја друга.:)
Ме нарани постов браво ... сум за тоа дека најчесто ако некој во врската шмека, тоа е затоа што другиот е нешто помалку интересен ... не дека е страшно (иако може да премине во тоа), но грешките не се секогаш кај шмекачот:star:
 
Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Целиот проблем ка ј „шмекањето” е во другата страна на која тоа и пречи. Тое е веќе знак на посесивност, желба целосно да биде некој поседуван, да не смее ни да погледне на страна. -Па како ќе знае дека си ти најдобрата за него ако не погледне и некоја друга па да си направи споредба од време на време? На луѓето постојано им трбаат потврди и докази.
 

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Pa jas sum rekla: Gospod zatoa dal ochi, da se gleda i da se izbere najdobroto. Ako mojot partner najde neshto podobro od mene (se razbira po negovite standardi), normalno e da si odi...
Mrazam lugje shto mrchat i se zhalat i pak ostanuvaat so istata osoba. Mnogu povekje cenam koga nekoj odluchno znae shto bara i shto saka- samo taka vrskata kje bide postavena na zdravi temeli.
Ne zhiveeme vo stakleno zvono ili na pust ostrov. Posesivnosta e samo strav da ne izgubish nekogo, a fala bogu so sila ne sakam nikoj da sedi so mene, sam si znae najdobro shto da izbere.
 
Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Iris, има и друг проблем, не е само шмекањето и слични глупости. Мене баш заради огромна посесивност од другата страна една врска ми се уништи. Се беше ок, убаво, прекрасно, ама посесивна беше до немајкаде! Луѓето се луѓе, живи суштества и никој неможе да ги поседува само за себе, невозможно е. Ако си го сакаш дечкото тој ќе е твој на начин и онака како што единствено може да биде твој, но не и на начин на кој е во релација со своите другарки на пример. Ако те сака тебе тогаш те сака на начин на кој се сака некој во кого си вљубен, некој по кого срцето ти трепери, но неможеш да се лутиш ако на пример си ги сака и своите другарки на сосема поинаков начин, нели?
 
M

MIL

Гостин
Посесивен сум да,мислам дека сум во нормала,не сум имал прочина барем за сега да сум вон нормала премногу ја сакам,спремен сум на се за неа не сакам да ја изгубам некогаш кога помислувам на тоа и тогаш станувам посесивен највеќе ама затајувам исто така знам девојка ми која појава е и тоа некад ме води во посесивност ама се трудам да не покажам мада ме приметува веќе ме научи :nesum: :uvo:
 

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
da,posesivnosta e mnogu losa rabota i definitivno me zamsluva do maksimum,ponekogas i mene mi se slucuva da dobijam nekoj povik od decko mi i da se iznerviram do maksimum zasto ke me prasuva kaj sum pa ke osetam deka e nesto lut i tn/neznam koj e lekot iako so se sum probala,retko se slucuva ama sepak postoi,:nesum:
 

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Of. Do skoro bevme dvajcata takvi. Posesivni. A sega on nekako si bara poveke sloboda a jas sum uste posesivna. I toa mnogu. Ima nekoj lek? Stvarno mi e strav deka ova moze da unisti se.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Досега јас лично не сум се сретнала со посесивноста во врска. Моите врски биле прилично “лабави“, немало испитувања, стегнатост, посесивност, испади на љубомора. Ни од моја, ни од негова страна. И сакам тоа да си остане и во наредните врски. Мислам дека зависи и како ќе се постави човек во врската. Ако на почеток човек даде на знаење дека нема да толерира некој кон него да се однесува болно посесивно како предмет да е, ондак и целата врска ќе тече така.
 

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Морам да кажам дека сум помалку посесивен. Меѓутоа не до таа граница до која не би дозволил на партнерката да се поздравува со другари или сл. . Имаше една случка каде што еден другар идеше со типката 7-8 месеци меѓутоа стана посесивен до тој степен што дури и забрануваше да носи деколтиња и сл. Исходот од тоа беше фатален , и раскинаа поради тие причини.
Затоа не ја оправдувам посесивноста до тој степен , и не сум почувствувал на моја кожа како е партнерот да е посесивен.
 

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Посесивноста и љубомората воопшто не се доказ на љубов. Се вика посесивност затоа што едниот сака да го поседува другиот, а никој не е сопственост на некој друг.
 
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Sum posesivna i ljubomorna ponekogas mislam deka i premnogu i ne veruvam deka mu smeta :back:
 

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Te podrzuvam,definitivno e taka ic ne bi mi smetalo i na mene toa znaci postoi ljubov :back:
Ве поддржувам и јас, па ако нема љубомора значи нема ни љубов. Така не ти е гајле што прави тој а за да не ти е гајле треба и да не го сакаш.
Ама сепак треба малку да се контролира таа љубомора односно посесивност. Зашто неконтролирана посесивност никогаш не дала позитивни резултати.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom