Веганизам/Вегетаријанизам

*Orce*

*ORCE*
Член од
14 мај 2009
Мислења
19
Поени од реакции
18
За друго дојдов на темава за вегетаријанци а не да водам дебата со оние што не се вегетаријанци.
Па затоа САМО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦИ прашања:
- Дали се чуствувате подобро одкога престанавте да јадете месо?
- Како гледате на месото, дали сте паднале во искушение да пробате месо?
- Дали се покачи вашето ниво на свесност?
- Би одбрале ли партнер кој јаде месо ( ако веќе немате )?
- Ваше омилено јадење? :)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Секој нормален човек што бил у кланица да види каков хорор се дешава таму,у најмала би требало да подразмисли за јадење месо.Тие што ги остава тоа рамнодушни правец болница Бардовци.Кои ги ебе веганите,ама тие што размислуваат што јаделе баба ми и дедо ми се дното,шупакот на светот.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Се поретко јадам месо а одбивноста кон месо ми се зголемува посебно кога ќе пројдам у маркетиве кај делот што се продава месо буквално се чувствува реа на лешeви. :sick:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
За друго дојдов на темава за вегетаријанци а не да водам дебата со оние што не се вегетаријанци.
Па затоа САМО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦИ прашања:
- Дали се чуствувате подобро одкога престанавте да јадете месо?
- Како гледате на месото, дали сте паднале во искушение да пробате месо?
- Дали се покачи вашето ниво на свесност?
- Ваше омилено јадење? :)
Абсолутли се чуствувам подобро. Додека јадев тоа беше у форма у на сувомесно и скари сендвичи и такви срања. После неколку месеци откако прекинав веќе сетилото за мирис почна да реагира одбивно. Шо се вика на километар осеќам кај се готве месо и мирисо, поточно смрдеата е буквално ОДВРАТНА. Кога поминувам покрај сендвичара пред тоа зимам длабоко ваздух и го задрзувам додека ја минам зоната на смрдеата :D
На месото гледам само како на она што е. Лешеви, смрт. Искушение да ставеш у уста леш? :eek:
Нивото на свеста уствари ме натера да прекинам да си правам гробишта од стомао.
Партнерка би одбрал ако видам дека има веќе пробудена свест за одвратноста. Иначе коа се лапаш со месождерка препорачливо е да и дадеш да жвака орбит пошто се осеќа вкусо на нејзинио месен јазик и после тоа цел ден ти стое тај стран вкус у уста дури и после убаво миење на заби. Уствари у психата ти стое укусо пошто си ја попримал месната енергија. Дакле лапање со месождерка е исто као јадење месо.
Откако пробав интегрален ориз веќе белиот ориз ми нема вкус. Додека се пече у тафка добро е да има ленено семе кое му дава додатен драж на укусо. Буковка печурка пржена со лук, кромид, морков. А нарочито пица со буковка ох ох :ljubove: , наместо кечап премачкана со љутица.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836
Izlagash na dejt so picheto sho ti se svigja. Pocnuva dejtot se top, ja obozavas, pametna, kulturna so maniri.
Starter naracuva salata. Ti uste tolku se vljubuvash...
Ama ete za belja, main course i e pileshko vo sos od pechurki. Ludilo, te fakja panika i zaminuvash ja ostavash ona da plati smetkata, a ona nema ni pojma zasto...

Mislam seriozno prashanjevo?
Sega vegani/vegetarijanci kje razmisluvaat samo za partneri koi ne jadat meso?

Kje bide ova beter od pederite, siguren sum.
Nikoj ne ti brani da ne jadesh meso...ama da razmisluvas i partnerot da ti e vegan/vegetarijanec, epa zemi udavi se vo juvata.

*Orce*

*ORCE*
Член од
14 мај 2009
Мислења
19
Поени од реакции
18
Pocnuva dejtot se top, ja obozavas, pametna, kulturna so maniri.
Тука ти фали она СВЕСНА и тоа СВЕСНА за она што го јаде. Што е она што го јадеш уствари и зошто го јадеш и тоа што го јадеш е во тебе, твојот организам се храни со тоа и тоа станува дел од тебе просто кажано. Ако толку ми значи таа особа нема да го направам она што ти кажа дека ке го направиш туку ке го сменам нејиниот начин на размислување со текот на времето.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.277
Поени од реакции
43.041
Тука ти фали она СВЕСНА и тоа СВЕСНА за она што го јаде. Што е она што го јадеш уствари и зошто го јадеш и тоа што го јадеш е во тебе, твојот организам се храни со тоа и тоа станува дел од тебе просто кажано. Ако толку ми значи таа особа нема да го направам она што ти кажа дека ке го направиш туку ке го сменам нејиниот начин на размислување со текот на времето.
Ти ако сакаш некого го прифаќаш таков каков што е, не се трудиш да го смениш.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Тако је. Јас само да ти го поправам кажаното малце. Ти нема и неможеш да и го сменеш начино на разлислувањето туку можеш да пробаш да ја испририраш да се освести малце повеќе.
А у врска со кажаното на @SK-92 , и @Ron Burgundy значи ако особата има таква ограничена свест тука не е битно јадењето, туку просто со ограничена особа нема да бидеме компатибилни у ништо. Два различита света. Ја прифаќам особата таква каква што е и ја оставам. Неможам да ја сакам. Идемо даље.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836
Аха.
Епа еве, од утре некој геј, засакува некој стрејт...и он треба да го промени мислењето на овој стрејтов за да може да го освои.

Значи уопште никогаш, ама баш никогаш не сум имал ништо против вегани и вегетаријанци. Имам и другар вегетаријанец...
Ама сериозно замарате со вашите теории и тоа кој што и како јаде.
Па една колешка, најверојатно веганка...ми врти очи кога ја ќе стоплам тоа месото во микробранова. А она јаде лосос еднаш месечно, тоа како чит деј и било. :facepalm:

Уште една случка. Еден познаник живееше со веганка...таа жили и се познаваа од дерење кога овој ќе си спржеше некое мевце во тавчето.
Значи до толку сте откачиле со веганството, а очекувам и повеќе од ова. Или...допрва следи најлошото.

Едноставно искулирајте си, остајте другите да јадат што им душа сака...вие истотака, и сите среќни.

Член од
19 април 2014
Мислења
430
Поени од реакции
1.248
Човекот денес е сештојад е само твое мислење али во она сештојад има и огромен број на луѓе што не спагаат. Она што можам да ти го кажам е дека со она што јас го јадам одморен сум само со 3-4 часа спиење и полн сум со енергија. Одамна не јадам други суштества кој имаат душа, чуства и емоции а ги гледаме како храна како да нема што да јадеме... зар мора сето тоа да се јаде размисли малце... Мене ми е многу подобро одкога не конзумирам месо и немам потреба за тоа али нели секој си има право на свој избор.
Не е само мое мислење тоа е факт.
Тоа што се чувствуваш подобро е затоа што мислиш дека си подобар од оние што јадат месо грубо кажано, ако ја тргнеш настрана филозофијата со која се идентификуваш (патем и јас ја обожавам источната филозофија) нема да осетиш никаква разлика во расположението. Секој си има право на избор и да не мора да јадеме месо ако не сакаме, ама не значи дека месото е штетно и дека луѓето што јадат месо се глупи, агресивни, болни,психопати, убијци затоа продолжете да си споделувате рецепти и слично ама факти не извртувајте.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Аха.
Епа еве, од утре некој геј, засакува некој стрејт...и он треба да го промени мислењето на овој стрејтов за да може да го освои.

Значи уопште никогаш, ама баш никогаш не сум имал ништо против вегани и вегетаријанци. Имам и другар вегетаријанец...
Па една колешка, најверојатно веганка...ми врти очи кога ја ќе стоплам тоа месото во микробранова. А она јаде лосос еднаш месечно, тоа како чит деј и било. :facepalm:

Уште една случка. Еден познаник живееше со веганка...таа жили и се познаваа од дерење кога овој ќе си спржеше некое мевце во тавчето.
Значи до толку сте откачиле со веганството, а очекувам и повеќе од ова. Или...допрва следи најлошото.

Едноставно искулирајте си, остајте другите да јадат што им душа сака...вие истотака, и сите среќни.
Не се сите вегани/вегетаријанци такви какви што ги опиша.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Како се се шират канцерите по темава,ова е класичен пример канцер како метастазира.Ова треба како пракса да ги тераат да го читаат идните лекари.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
@Govinda кога лапа некоја што јаде месо после устата со солна киселина гаргара прави да исчисти тоа месото :pos:
Абре каква солна киселина, нишо не помага. И телото да го сменам у наредните 24 саата најмалку па ќе го осеќам укусот у психа :D
Смешно али истинито.
Аха.

Значи човече, како бе можеш да не сфаќаш тоуку проста ствар, чудам ти се на акло? :facepalm:
Замисли како да си заедно со некој шо не се бања никогаш и нон стоп б'зда на радиус од 6 метра. Е исто му доаѓа. На крај краишта ми задрмал на мене кој шо јаде и како размислува. Иначе да, тоа немора да е правило за да бидеш со некој, ама и те како смета и е секојдневна препрека у разните секојдневни банални случувања.

Kajgana Shop

На врв Bottom