- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.954
- Поени од реакции
- 11.950
А мора да се дише длабоко???pogledni se vo ogledalo,zemi vozduh disi dlaboko i ke znaes koj si

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А мора да се дише длабоко???pogledni se vo ogledalo,zemi vozduh disi dlaboko i ke znaes koj si
Haha probaj ke ti bide polesno jas stalno se gledam vo ogledalo i disam dlabokoА мора да се дише длабоко???
![]()
Jas sum budna od 12:00 denes go prespav denov a za zabluda jbg treba da se proba ne baraat pari za proba neli?@Bodhidharma Брате, са каквим бичима ми то причамо? Урониту тако дубоко у незнању и заблуди они немају ни трунку самосвести и памети. Али и ми смо будале који се трудимо да их мало пробудимо.![]()
Ти си драга физички будна, ал у свести си у дубоком сну. У вееееома дубоком сну. У коми!Jas sum budna od 12:00 denes go prespav denov a za zabluda jbg treba da se proba ne baraat pari za proba neli?
Od kaj znaes pa ti kakva sum jasТи си драга физички будна, ал у свести си у дубоком сну. У вееееома дубоком сну. У коми!
Пишува ти не челотоOd kaj znaes pa ti kakva sum jas
Јесте, али не иде то тако лако драга моја. Ево ја веч 25 год медитирам и мало се пробудим па опет заспим, па после се опет мало више пробудим, па опет заспим. Ти фрагменти буџења долазе као оно што се зове "луцидан сан".Aha a da se razbudam treba so meditacija hahaha
Хехе, а свесна ли си коуку ствари секојдневно постојано ги користеме и никако да видеме фајде?E zatoa ne ja sakam meditacijata treba postojano da se koristi
Многу од тие (болни во умот, психијатриски случаи... итн ) знаат кој се. Моја последна средба со еден таков случај пред два месеци... Го прашувам "Што работиш" ми рече: "Eве стржар сум во болницава "Demir Hisar". Потоа го прашав: "Што работиш" ми одговори: "Пациент сум тука и си работам со години како стражар". Потоа ми кажа дека таму е добро дека има за јадење, за пиење и сите услови.Според Бодихарма и Говинда они не знаат да медитираат и да се самоанализираат добро.
И ти му поверува дека му е супер во лудница?Многу од тие (болни во умот, психијатриски случаи... итн ) знаат кој се. Моја последна средба со еден таков случај пред два месеци... Го прашувам "Што работиш" ми рече: "Eве стржар сум во болницава "Demir Hisar". Потоа го прашав: "Што работиш" ми одговори: "Пациент сум тука и си работам со години како стражар". Потоа ми кажа дека таму е добро дека има за јадење, за пиење и сите услови.
Тој се чуствува таму добро, нема никаква потреба за пари затоа што не му требаат, си живее онака како што сака и штом му е таму супер си избира и си останува таму да си седи.
А веке кога сме кај она Кој сум јас... можам да ви кажам дека ЈАС СУМ СИ ЈАС и само ЈАС... имам право на избор она што сакам го правам и правам онака како што јас мислам... не постои ум, минато, емоции и чуства туку постоиме само ние... тука и сега
Некој работи се чуствуваат... тоа со она што тој е задоволен го има. Зар мислиш ли дека му треба нешто повеќе? Тој не чуствува потреба за нешто повеќе и задоволен е со тоа што го има. Ајде кажи ми што мислиш дека му фали и зошто би му фалело тоа? ( не нагласувај работи што ги имаш или ти фалат затоа што тие ТИ ги имаш или тебе ти фалат а не него)... па сега пробај одоговори миИ ти му поверува дека му е супер во лудница?
Да се надоврзам на темаваХехе, а свесна ли си коуку ствари секојдневно постојано ги користеме и никако да видеме фајде?Мал милион ствари. Као на пример секој ден јадеме и пак сме гладни. А јадејки све и свашта само си го разболуваме телото. И уште еден куп други ствари кои и самата ги знаеш
![]()