Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.926
Поени од реакции
40.930
У каков црни ризик влагале,Буда ти :busi:
Зборејќи општо за луѓето подржувачи на партијата, не самата партија, е во право.

Од друга страна имаш 2001ва, симпатизери на сдсм кои блокираа касарни за да не можат тазе регрутираните војници да бидат испратени каде што треба.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
Секогаш подобра опција било ВМРО од СДСМ, заради менталниот склоп највеќе. Во ВМРО имаш луѓе што влегувале во ризик заради некои националистички побуди и лично знам многу од тие луѓе, додека другото ти е само за пари....шарена револуција пример. СДСМ ти е се што е останато од таа бирократија од СФРЈ, се она со врски што гурало напред, се она што е одвратно од тој комунистички режим.....додека на другата страна е спротивното. Генерално земено тоа е тоа, колку и да се буни некој.
Не викам не, од 2006 до 2015 усраа многу....требаше да се дојде до 700 евра просечна плата. Може и требаше да се случи се ова, затоа што немаа абер да покачат стаандард. Сега ќе тапкаме во место 4 год. за да наредните надокнадиме за се....тоа е тоа.
Али струмичкиве директорчиња дефинитивно треба да се избркаат од канцеларии.
Без навреда ама со вакво мислење има од двата табора луѓе/подржувачи и од вакви мислења ни се еба мамата. Нема тие да научат друже ние требаше да научиме досега тие убо си ја имат научено а и скроено работата.

Исто лајно се... Џабе е објаснување.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
А ако народот го изгласа Мицко наеднаш ќе биди паметен?
не, истиот ќе биде, затоа и тој на таков глуп начин сака да ги придобие, не може со глуп народ да игра паметен, знаеш како беше она народната, "меѓу 100 будали ти си будалата"

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
У каков црни ризик влагале,Буда ти :busi:,знаш ти да СДСМ су море крви полили за бртство једанство наших народа:)
Тие што се бореле у други светски рат се пак тие вмровци и дедовци на овие денешни деца, во глобала земено....тоа е факт. :) Дедо ми имал 100 офци, 10 крави, 2 ѕевгари волови, коњ, свињи незнам колку, земја преку 20 хектари, продавница тоа време и воденица за брашно во време на колективизација 50 и некоја.....се му земале. Морал од Србија пченка да купува и да ја крие под земја за да се прехранат.
Да не зборам 80 ти со експропријација што пак му имаат земено уште земја....остај. Иста група на педерана ни ја ебе државава во континуитет.
Автоматски споено мислење:

Без навреда ама со вакво мислење има од двата табора луѓе/подржувачи и од вакви мислења ни се еба мамата. Нема тие да научат друже ние требаше да научиме досега тие убо си ја имат научено а и скроено работата.

Исто лајно се... Џабе е објаснување.

Станува збор за математика, да оставиме еве и емоции на страна. Удри есап и одлучи,некој мора да е подобар :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.310
Ako vi treba dokaz deka Micko ne go biva, ete. Snimano i vecno ke bide izvadeno toa video za diskreditacija i vo pravo ke bidat. Ko ucenice e prema Borisov.

Cekaj malku, zosto Micko da igra na patriotizam koga narodot go boil uvo za patriotizam,narodot saka da seta I pari da ima, cumu patriotizam ako ne mozes do Tirana da prosetas? Ako na narodot mu bese do patriotizam ne go nosea na vlast onaj ciganot od Murtino da ne prodava za tri para gasti na pazar ko stoka.
Ako si patriot ne mozes da setas i da bides situiran? Ili treba ko Zajko da se nudis ko prostitutka za na kraj uste kloca da ti udrat? Taka li ke setame?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ako vi treba dokaz deka Micko ne go biva, ete. Snimano i vecno ke bide izvadeno toa video za diskreditacija i vo pravo ke bidat. Ko ucenice e prema Borisov.
Паметен човек што ќе заклучи?
Дека Борисов е со Заев другарче, и сака да го намести Мицко а со тоа да му помогне на Заев да победи на сл. избори :)
Друга работа е што политички му одговори Мицко со тоа што ги спомна интересите на Македонија.....како и да е, Мицко е за Заев Ајнштајн.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
Тие што се бореле у други светски рат се пак тие вмровци и дедовци на овие денешни деца, во глобала земено....тоа е факт. :) Дедо ми имал 100 офци, 10 крави, 2 ѕевгари волови, коњ, свињи незнам колку, земја преку 20 хектари, продавница тоа време и воденица за брашно во време на колективизација 50 и некоја.....се му земале. Морал од Србија пченка да купува и да ја крие под земја за да се прехранат.
Да не зборам 80 ти со експропријација што пак му имаат земено уште земја....остај. Иста група на педерана ни ја ебе државава во континуитет.

Станува збор за математика, да оставиме еве и емоции на страна. Удри есап и одлучи,некој мора да е подобар :)
Нема подобар исто лајно се. Ја отераја државата упм секое др мислење дека еден или, др е поарен е само придонесуваме кон тоа терање упм.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Нема подобар исто лајно се. Ја отераја државата упм секое др мислење дека еден или, др е поарен е само придонесуваме кон тоа терање упм.

Алтернатива?

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990

Подобро колективизација и национализација отколку ,еден или неколку луѓе да загосподарат со цел капитал земја и се живо.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
Алтернатива?
Нема и да има никој нема да гласа зошто мислењето му е слично на она погоре, во ментален склоп ние мора да е вмро или сдсм и дека еден е подобар од др итн итн. Зато сме до ова тереџе дојдени.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Подобро колективизација и национализација отколку ,еден или неколку луѓе да загосподарат со цел капитал земја и се живо.
Не те ограбиле тебе, па кажуваш колку била добра колективизацијата и национализацијата. Со пот е стекнато се тоа, се изгрбавувале луѓе со работа за да стигнат до тоа.....работеле сите од 10 год. па нагоре.
Не збори жити бога, појма немаш.....

Нема и да има никој нема да гласа зошто мислењето му е слично на она погоре, во ментален склоп ние мора да е вмро или сдсм и дека еден е подобар од др итн итн. Зато сме до ова тереџе дојдени.
И пак ќе победи Заев......и што ќар?

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
Не те ограбиле тебе, па кажуваш колку била добра колективизацијата и национализацијата. Со пот е стекнато се тоа, се изгрбавувале луѓе го работа за да стигнат до тоа.....работеле сите од 10 год. па нагоре.

Исто е дали заев дали Мицко сфаќаш? Ништо нема да се подобри то ти кажвам цело време. Ако победи Мицко демек ќар ќе има? Ма немој, да ме јебеш бре :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.926
Поени од реакции
40.930

За 4 години по основ на плата, спорни хонорари за доверливост, репрезентации, патни трошоци и дневници, обвинителите од СЈО добиле отприлика по:
Катица Јанева = 340.000€
Фатиме Фетаи = 285.000€
Гаврил Бубевски = 285.000€
Трајче Пеливанов = 270.000€
Артан Ајро = 270.000€
Лиле Стефанова = 270.000€

Јебало вас СЈО, и маичките што ги носевте, шарени куртончиња.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Не те ограбиле тебе, па кажуваш колку била добра колективизацијата и национализацијата. Со пот е стекнато се тоа, се изгрбавувале луѓе со работа за да стигнат до тоа.....работеле сите од 10 год. па нагоре.

kako vika pesnata na balasevic ćuk je ćuk i vuk je vuk uvek je lopova bilo ili nikada dosta,a dali vie znaete kolku zemja mu pokloni Vmro na Kamcev

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.653
Поени од реакции
88.418

За 4 години по основ на плата, спорни хонорари за доверливост, репрезентации, патни трошоци и дневници, обвинителите од СЈО добиле отприлика по:
Катица Јанева = 340.000€
Фатиме Фетаи = 285.000€
Гаврил Бубевски = 285.000€
Трајче Пеливанов = 270.000€
Артан Ајро = 270.000€
Лиле Стефанова = 270.000€

Јебало вас СЈО, и маичките што ги носевте, шарени куртончиња.
Само Лен4е е поштена :love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom