Имам идеја - помогнете да се реализира!

• Креатор на темата Креатор на темата VIRTUAL
  • Време на започнување Време на започнување

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
Веб-сајт
www.gajtan-apartments.com
Sto mislite koga vasiot kompjuter bi mozel da se startua so vnesuvanje na vasheto ime na tastaturata (ili nekoj password) a ona dugmeto za power da bide = disable i so toa ne bi ni trebale ni akaunti ni useri, spored mene toa bi bilo najbezbedno mislam najgolema privatnost... Pa posle da vidime nekoj dali ke moze da go hakne softverski :)

Preventiva: Resetiranje na baterijata a so samoto toa vrakanje na Defult...

Ajde kazete nekoja idea pomognete kako bi mozelo ova da se setira i kade, spored mene toa bi bilo negde vo bios, a i ne sum tolku siguren ajde sega da ve vidam...

Ако е ислкучен компјутерот како ќе работи тастатурата? Јес да има Stand-By напон, ама незнам дали иде и во USB портовите и пак малку тешко ми е да замислам како може ако искуцаш одреден збор да се уклучи компјутерот. Пак мора да има некој софтвер за тоа како на пример што имаше на постарите машини на стартување на компјутерот кога се „подига” биосот да ти побара пасфорд да продолжиш, ама пак тоа со бришење на CMOSот ќе се избише и пасвордот. А ако не го хакне софтверски ќе го хакне хардверски т.е. ќе ги споиш рачно контактите на плочата со штрафцигер и готово. Така го палам компјутерот кога ми е надвор од кукиште

Ova so tastaturava malce mi e cudno,recisi neverojatno

Сега ми текна нешто. Ако сакаш никој да не може да ти го пушти компјутерот земи еден прекидач од оние со клуч и залеми го го на контактот на плочата што е за Power Button. Еве ти некои идеи:

HAA61.JPG

78083.jpg

и јас мислам најдобро од сите

self-destruct-button-dx_1.jpg

self-destructpanel.jpg

hehe :) ali mislam rabotata e so nego go mrzi da go pali od dugme pa zatoa bara nekoja finta a ne mu e da go zaklucuva :) koa sakam taka sobata si ja zaklucuva :)

Jaс мислам он сака да ги спречи другите да му чепкаат во компјутер

Јас така си го стартувам мојот со куцање пасс на тастатурата...ама таков ми е биосот и секој комјутер мислам дека неможе да се стартува на тој начин...ај ке прашам подетално ке ти кажам :icon_lol:

ХААХАХ се изнасмејав добри идеи само ниедна не помогна да се реализира постот како и да е вредеше да се постира се надевам дека некој ке даде уште некоја идеа...

Таа опција треба да биде подржана од биосот на плочата. Иначе за ова стварно незнам како ама може да се направиш ѕвер и да го палиш компјутерот на жички. Лажи ги луѓето дека има јака струја и има некоја фора и ако они го прават тоа ќе го изгорат компјутерот, а и нив струја ќе ги здрма :kez:

Чекам!

Allita напиша:
Јас така си го стартувам мојот со куцање пасс на тастатурата...ама таков ми е биосот и секој комјутер мислам дека неможе да се стартува на тој начин...ај ке прашам подетално ке ти кажам :icon_lol:

:blabla: Allita чекам на тебе з'ш Krusha03 ме зеде под нозе:blabla:

Зашто бе ќе бидеш највечи ѕвер во мало, сите на филмови сме виделе дека палат коли на жички, ама компјутери?
Иначе шала на страна треба да имаш во биосот нешто како startup, User или boot password

да да блиску сме до почетокот...

krusha03 напиша:
Зашто бе ќе бидеш највечи ѕвер во мало, сите на филмови сме виделе дека палат коли на жички, ама компјутери?
Иначе шала на страна треба да имаш во биосот нешто како startup, User или boot password

Е ова е веќе нешто, само ако може поконкретно

Eпа по конктетно од ова неможам:

bios_pass.gif

VIRTUAL напиша:
se startua so vnesuvanje na vasheto ime na tastaturata (ili nekoj password) a ona dugmeto za power da bide = disable i so toa ne bi ni trebale ni akaunti ni useri
Jas taka go uklucuvam kompjuterot toa ti e 100% vozmozno,neznam sto e toa tolku cudno ova go znam uste pred 3 god.
PS.Allita sekoj kompjuter moze taka samo nemam vreme za objasnuvanje moze drugpat??:)

Ај објасни ми мене како иде тоа подетално

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom