Da....za da dobieš živealište..nekoj treba da sostavi Sl.beleška...i toa bez da te informira tebe
I pošto ova ne go znaeš....nema prostor što.poveke da se diskutira....osven povtorno da prašam....koj ja sostavuva taa sl.beleška vo Zajas?
за да добиеш живеалиште, треба да имаш соодветен документ (стопати повторено), не белешка. Службена белешка, нема такво нешто во ниеден закон, освен белешка за паркирање или казна. Ја сум еден од тие што нема т.н. "службена белешка" што и да ти значи тоа, ради тие закони. Не ми кажувај како се добива лк без партиски службени белешки. Зашто измислуваш поими како службена белешка, не знам.
го знам многу подобро од тебе пошто со години не можам да добијам никаква лична исправа кај што живеам само затоа што не сум од Пустец. Прашај у полиција, ќе ти кажат што е потребно за твојата белешка. Не знам дали еднаш ќе го сфатиш тоа-како граѓанин ми одговара секој што извршил противзаконско дејство, да одговара. А дали ќе одговара, дал ќе се отвори процес, најмалку зависи од мене. Зависи од оние кои раководат со судовите и мвр. Зашто овие случаи не биле пријавени или казнети, треба да прашаш кај оние кои одлучуваат или одлучувале, зависно од периодот.
koj ja sostavuva taa sl.beleška vo Zajas?
прво објасни ми каква ти е таа службена белешка.
crkva na ploštad....krst vo Aerodrom.....
A toa što Vi se slučuva vo ,,obraten,, pravec.....ič muva nikogo ne go lazi
нели? Кој пишуваше со години за/против џамиите во Бутел? Север? Чаир? Медресите во приватни куќи истите населби? Знамињата на дуи и орлите цел месец обесени по улиците низ овие општини? Цацко од Конопиште? И кој тогаш ги релативизираше истите тие писанија?
ако ги оправдувате минатите за личните карти на човечињата од Пустец ич сега да не се лутите ако сегашниве извадат двојно повеќе такви човечиња.
навивајте си вие за партиите, ќе ја биде државата.
тоа е она што го зборев пред неколку страни, сите ќе вршат злоупотреба, затоа е потребен попис (една од причините за попис). И казни за сите кои фалсификуваат документи, без разлика, Јанкуш, Чауш, Веруш, шефот, кој и да е. За казни се потребни процеси, докази и сведоци. Кој има, слободно нека тера процес, мене ми одговара како граѓанин. Плаќам даноци и сакам да ги видам сите такви без оглед на раса и пол, зад решетки.