Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Значи само сламката е границата помеѓу верникот и атеистот.....:rolleyes:
Во бинарен поглед на задгорбниот свет најчесто нема разлика од децении одрекување, молење, постење итн од живот на блуд и краток момент на покајание.

Атеистот е верник, ама они не знаат :pos:
:pos: :pos: :pos: Рече најголемиот атеист на форумов и остана жив.

Значи само сламката е границата помеѓу верникот и атеистот.....:rolleyes:
Точно така, христијанскиот верник не верува во неколку илјади богови, атеистот само во еден повеќе. Ситница......

Последно уредено:
:pos: :pos: :pos: Рече најголемиот атеист на форумов и остана жив.
Шефе, јас сум гностик не ме мешај мене во тој куп на верници и неверници. Јас знам дека постои Бог, оти јас сум Бог.....крај на приказната. Вие тепајте се.....

Шефе, јас сум гностик не ме мешај мене во тој куп на верници и неверници. Јас знам дека постои Бог, оти јас сум Бог.....крај на приказната. Вие тепајте се.....
Хахаха. Жими таквово.

@Хептаграм XI ,

да видиме што вели Св. Ап. Павле за луѓето чии лажливи усти говорат вистина...

„...Ова го правеше таа многу дни. И кога му здодеа на Павле, тој се сврте и му рече на духот: „Ти заповедам во името од Исус христос излези од неа!„. И излезе истиот час...„:

Се надевам дека стихов ич не ти е по мерак...:icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Мики покрај експерт и овластен толкувач на библијата, стана и експерт за ведите и куранот. Капацитет човек.

Да, има и таквија кои не се („капацитетни„) па морам стално да им помагам...:icon_lol:

Атеистот е верник, ама они не знаат :pos:

Тачно; не постои поголем верник од атеист, кој веруе у све и свашта...Т.е. во ништо.

Ох сега и Саул го вметна и се повикуваш на библии да си се оправдаш :) Што сте запнале со грчката православна црква кога не сака очи да ви види, раскарани заради името во очите на еден „вистински бог“?
Земски политики религии и духовни патишта ги нарекувате и проповедате сешто од сета таа лакрдија ...

Има што да каже и тој Саул, кој знае грчките препишувачи што искасапиле и редактирале за да им оди добро новата политика во новите времиња кои доаѓаа во тие времиња... ама кој ќе се заморува со историјата?
Ти, црквата ти...? Не. Другите - можеби.

Ептен ми е по мерак вакви кованици од цитати кога христијани си вадат и лепат и прелепуваат и им даваат трети значења... повикувај се уште на твојата света книга и мастурбирај на форумов мислејќи дека правиш нешто полезно. Слободно. Тоа е во духот на христијанството денес по се изгледа, со малку шегобијност, малку мангупство и voila - Христос!

Њу ејџ свештениците и верниците како тебе се оние кои ги одобрувам и бодрам да бидат уште повеќе православни од она што се во моментов... сами да си го влечкаат богот и целата идеја на нивното верување во калта наоколу за да си мерат фалуси по форуми :)

Ајде кажи ми како сите се сатанисти и како евреите ништо не знаат и како сите од исток па до запад се зло... ајде повикај се на новиот завет за да си го оправдаш верувањето и надежта... и на црквата да се повикаш, таа тебе ти е сведокот и ти дава смисла...
Хаос.

Последно уредено:
Како не бе, л'жги со опашки. Така те лажеше баба ти?
Babami mozi i da me lazela, a za toa sto jas imav maka doktorite krenale race od mene umirav od bolki bez apce ne mozev da zaspijam, e od togas se molev i gledas cudo vrz mene
Sega sum top :)

Babami mozi i da me lazela, a za toa sto jas imav maka doktorite krenale race od mene umirav od bolki bez apce ne mozev da zaspijam, e od togas se molev i gledas cudo vrz mene
Колку што знам чудо треба да биде против законите на природата. На пример да ти пораснат крилја или да пукаш ласери од очите и слично.

Kаква баба таков и ти. И да е вистина тоа што кажуваш сигурно не ќе да е од одењето по цркви, можеби плацебо. На секој твој пример таков ќе ти кажам уште 10 кои не зависат од коленичење по цркви. Дури и личен пример. Со промена на исхраната се реши, се чудеа доктори.
Тачно; не постои поголем верник од атеист, кој веруе у све и свашта...Т.е. во ништо.
:pos: :pos:Микијев забавник. Ништо = Се :pos:
Подобро во ништо отколку во разно-разни глупости.

Колку што знам чудо треба да биде против законите на природата. На пример да ти пораснат крилја или да пукаш ласери од очите и слично.

StefusRefus,

болдот не е никакво чудо, туку саде твоја детска фантазија..Намали троа и прочепкај троа појќе за да видиш што е тоа „чудо„.

:pos: :pos:Микијев забавник. Ништо = Се :pos:
Подобро во ништо отколку во разно-разни глупости.

Од ништо произлегува уште повеќе ништо, така да штом напишеш пост кој содржи нешто, веднаш ќе те пофалам...:pos:

StefusRefus,

болдот не е никакво чудо, туку саде твоја детска фантазија..Намали троа и прочепкај троа појќе за да видиш што е тоа „чудо„.

Од ништо произлегува уште повеќе ништо, така да штом напишеш пост кој содржи нешто, веднаш ќе те пофалам...:pos:
Тоа бе Мики! Крилја, ласери, масери... Кажи му што е чудо, на пример мрзливците од амазон што целиот живот поминуваат максимум 300 метри, поминале 11 000 километри, океан и море за да се качат на дрвена арка во средниот исток.

StefusRefus,

Одење по вода, претворање на вино во вода и на ракија во газоза? Ај малку за чудата.
Што е чудо? Што мислите?

Што е чудо? Што мислите?

Појма си неам...Ти шо велиш?

Тоа бе Мики! Крилја, ласери, масери... Кажи му што е чудо, на пример мрзливците од амазон што целиот живот поминуваат максимум 300 метри, поминале 11 000 километри, океан и море за да се качат на дрвена арка во средниот исток.

Ипси,

знаеме дека твојата вистина е онаа вистинската, ама се‘ уште не е откриена, така да дај не се брукај...На форум си, те читаат возрасни луѓе...:pos:

Неодговарачот на поставени прашања, никогаш ништо и не напишал така да на ништото се одговара со ништо. 11 години големо ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom