Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Мики покрај експерт и овластен толкувач на библијата, стана и експерт за ведите и куранот. Капацитет човек.
Да си случајно моја сопруга, одамна ќе го убиев богот во тебе.Ете сега, па и ми се изнасмеа...
Погрешно ме свати, темел на сите религии се сите токму тие заповеди, ниту една не проповеда спротивно.
Бог е насекаде околу нас, на целава планета, во целава вселена, во се живо и мртво, во се што тече....јас така си мислам и те молам не се обидувајте да ми го убиете богот во мене.
Значи не се плашиш од божја казнаДа си случајно моја сопруга, одамна ќе го убиев богот во тебе.
Макар со дренов стап.![]()
E де можеш да правиш што сакаш само на крај прифати го Исус за спасител и покај се и оп во Рајо.Значи не се плашиш од божја казна![]()
Од кај знаете бе вие ќафири?E де можеш да правиш што сакаш само на крај прифати го Исус за спасител и покај се и оп во Рајо.
E де можеш да правиш што сакаш само на крај прифати го Исус за спасител и покај се и оп во Рајо.
Ќе отидат и кај поп ако треба да му бацат ракаЕ па ете, токму така е работата...кога ќе им дојде густо на газот, сите неверницитогаш го бараат бога за помош и спасение
![]()
Jа кај богот на џаинистите барам помош и спасение.Е па ете, токму така е работата...кога ќе им дојде густо на газот, сите неверницитогаш го бараат бога за помош и спасение
![]()
Сите маалски финити ги има на интернет...кради, лажи,тепај, сексај, дрогирај се и кога ќе загусти само кажи го пифаќам Исус и се каам и опаОд кај знаете бе вие ќафири?
Што има да се изгуби...накрај и таа карта се игра.Е па ете, токму така е работата...кога ќе им дојде густо на газот, сите неверницитогаш го бараат бога за помош и спасение
![]()
Ако сме веќе озбилни и ако го простудираме убаво самиот чин на каење тогаш не е толку едноставно.Сите маалски финити ги има на интернет...кради, лажи,тепај, сексај, дрогирај се и кога ќе загусти само кажи го пифаќам Исус и се каам и опа
Автоматски споено мислење:
Што има да се изгуби...накрај и таа карта се игра.
Кога ќе загусти се мења лесно мислење...на секој сламка се фаќа човек.Ако сме веќе озбилни и ако го простудираме убаво самиот чин на каење тогаш не е толку едноставно.
За жал на грешниците.
Поентата е во тоа што не е доволно само да кажеш дека се каеш![]()
Може на прв поглед изгледа лесно, ама најтешко е човек сам да се излажеКога ќе загусти се мења лесно мислење...на секој сламка се фаќа човек.
Немора ептен на крај ама често се гледа кога е лошо, затоа затворите на пример се полни со религиозни покајаници.Може на прв поглед изгледа лесно, ама најтешко е човек сам да се излаже
Ќе се лажеш цел живот и некоја секунда пред умирање ќе те стигне за жал....
Значи само сламката е границата помеѓу верникот и атеистот.....Кога ќе загусти се мења лесно мислење...на секој сламка се фаќа човек.
Атеистот е верник, ама они не знаатЗначи само сламката е границата помеѓу верникот и атеистот.....![]()