Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.742
- Поени од реакции
- 27.741
ewтебе ти треба девојка, било каква во моментот
можеби ќе го досахрани.
ewтебе ти треба девојка, било каква во моментот
Лекови делуваат и за некои состојби се и прав избор и неопходни. Ама треба повеќе да ги комбинираат со психотерапија. Има некои психијатри што само фукаат лекови а не прават или не комбинираат со психотерапија и после лековите сума сумарум имаат послаб ефект и се жалат на тоа дека на почеток осеќаат само нусефекти.Е, баш така. Има нов бран на прогресивни анкс/депре.
Уживаат да кажуваат „да бе лесно е да се каже спортувај, храни се здраво блабла“, „не си ми во кожа не знаеш како ми е“...
Они се напредни.
Они не сакаат лекови, билки ќе станеле, ќе се здебелат, цицки ќе им пораснат на машките итн.
Они можеби и не сакаат да најдат решение за проблемот
Таа нема никаква врска со анксиозноста. Јас бев таков уште пред да ја запознаам неа. Дури таа е еден од факторите да се чувствувам подобро откако влезе во мојот живот. Инаку не сакам да откривам детали во оваа тема оти не е наменета за тоа. Зошто сметаш дека ми е потребна било каква девојка? Зарем да уништам уште еден живот? Не е доволно што го уништувам мојот?...да те потсетам :
... додека не ја замениш со друга, секогаш ќе бидеш тука во темата анксиозност, тебе не ти треба ниту самодоверба, ниту куче, ниту маче... тебе ти треба девојка, било каква во моментот да ти „ги покрие“ сеќавањата на нештото што си го имал и што не може да се врати!
lolЗарем да уништам уште еден живот? Не е доволно што го уништувам мојот?
... па не мора некоја „избрана“ со висок критериум на нештата, ете некоја која мисли дека ако „не сврши“ нема да остане бремена, сигурно таа ќе го почитува и набргу ќе ја заборави предходната!ew можеби ќе го досахрани.
Секако дека знам. Маката ме натера да учам за анксиозноста и да барам начини да се справам со тоа. Хормоните можат да се средат и без лекови. Активност како гушкање, смеење, физички активности и слично го регулираат тој недостаток.Аха. Значи знаеш дека има и биолошки дел ама сепак
Како тогаш планираш да се обидеш да го средиш хормоналниот дисбаланс?
Нема врска тоа, не е така едноставно, ене ти пишаа здраво се хранат, 4 пати пливање неделно, девојка, смеење ово-оно.Активност како гушкање, смеење, физички активности и слично го регулираат тој недостаток.
... мислиш? ај прочитај си ги коментарите на исповест во темата љубов, тука не гледам дека направила да се чувствуваш подобро, напротив, но можеби не си самиот свесен за тоа или пак не сакаш да си признаеш, едноставно не се соочуваш со реалноста!Таа нема никаква врска со анксиозноста. Јас бев таков уште пред да ја запознаам неа. Дури таа е еден од факторите да се чувствувам подобро откако влезе во мојот живот. Инаку не сакам да откривам детали во оваа тема оти не е наменета за тоа. Зошто сметаш дека ми е потребна било каква девојка? Зарем да уништам уште еден живот? Не е доволно што го уништувам мојот?
lol
сериозно мислиш дека ќе ти дозволни некоја да и уништиш живот пошо си прогресивен анкси/депре?
xD
Мислев на моментот пред тоа направи да се чувствувам подобро. Сега се чувствувам полошо и од претходно, можеби претходно лошо ме разбра или јас лошо се изразив.... мислиш? ај прочитај си ги коментарите на исповест во темата љубов, тука не гледам дека направила да се чувствуваш подобро, напротив, но можеби не си самиот свесен за тоа или пак не сакаш да си признаеш, едноставно не се соочуваш со реалноста!
Па да де, јас ти реков ќе те досахрани тебе женска а ти рече дека ќе си и го уништел животот.Јас мислам дека само да спомнам анксиозност сета слика што ја има за мене ќе и се наруши, а не пак да ме пушти да бидам дел од нејзиниот живот.
За девојки немам што да ти кажам, прво незнам што е работата а второ ти сам најдобро си знаеш што ти прија.Таа нема никаква врска со анксиозноста. Јас бев таков уште пред да ја запознаам неа. Дури таа е еден од факторите да се чувствувам подобро откако влезе во мојот живот. Инаку не сакам да откривам детали во оваа тема оти не е наменета за тоа. Зошто сметаш дека ми е потребна било каква девојка? Зарем да уништам уште еден живот? Не е доволно што го уништувам мојот?
Имаш душичко 142 страни да прочиташ, сите се со различни мислења..значи треба сам да си најдеш лек што на тебе ќе делуваЗдраво на сите би сакал да побарам мислење, искуство од некој кој веќе се соочил со психоза? Како влијаеше врз вас? Што ви помогна да ја совладате? Колку време траеше?
Многу варира обично трае 1-2 месеци, но може да се повторува. И кога акутната фаза ќе помине може ама немора да се јави анксиозност и или депресија. Симптомите варираат може да има анксиозност, делузии, халуцинации, депресија, променливо расположение, опсесивни мисли, еуфорија, когнитивни дисфункции, параноја, апатија, ахедонија, чувство на Хај итнЗдраво на сите би сакал да побарам мислење, искуство од некој кој веќе се соочил со психоза? Како влијаеше врз вас? Што ви помогна да ја совладате? Колку време траеше?