Анксиозност

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Е, баш така. Има нов бран на прогресивни анкс/депре.
Уживаат да кажуваат „да бе лесно е да се каже спортувај, храни се здраво блабла“, „не си ми во кожа не знаеш како ми е“...
Они се напредни.
Они не сакаат лекови, билки ќе станеле, ќе се здебелат, цицки ќе им пораснат на машките итн.
Они можеби и не сакаат да најдат решение за проблемот :D
Лекови делуваат и за некои состојби се и прав избор и неопходни. Ама треба повеќе да ги комбинираат со психотерапија. Има некои психијатри што само фукаат лекови а не прават или не комбинираат со психотерапија и после лековите сума сумарум имаат послаб ефект и се жалат на тоа дека на почеток осеќаат само нусефекти.
Дури и не кажуваат дека им треба и недели лековите да делуваат како што треба.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
...да те потсетам :

... додека не ја замениш со друга, секогаш ќе бидеш тука во темата анксиозност, тебе не ти треба ниту самодоверба, ниту куче, ниту маче... тебе ти треба девојка, било каква во моментот да ти „ги покрие“ сеќавањата на нештото што си го имал и што не може да се врати!
Таа нема никаква врска со анксиозноста. Јас бев таков уште пред да ја запознаам неа. Дури таа е еден од факторите да се чувствувам подобро откако влезе во мојот живот. Инаку не сакам да откривам детали во оваа тема оти не е наменета за тоа. Зошто сметаш дека ми е потребна било каква девојка? Зарем да уништам уште еден живот? Не е доволно што го уништувам мојот?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Зарем да уништам уште еден живот? Не е доволно што го уништувам мојот?
lol
сериозно мислиш дека ќе ти дозволни некоја да и уништиш живот пошо си прогресивен анкси/депре?
xD

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.673
Поени од реакции
37.658
ew можеби ќе го досахрани.
... па не мора некоја „избрана“ со висок критериум на нештата, ете некоја која мисли дека ако „не сврши“ нема да остане бремена, сигурно таа ќе го почитува и набргу ќе ја заборави предходната!
П.С.
...гледано од друг агол иако и тоа има логички одговор, да при доживување на оргазам „свршување“ демек, кај жената се релаксираат сите делови, се опуштаат и шираат и тие важни „тунели и канали“ каде би требало да поминат и јајце клетката и сперматозоидот па среќно да се спојат до совршенство!

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Аха. Значи знаеш дека има и биолошки дел ама сепак

Како тогаш планираш да се обидеш да го средиш хормоналниот дисбаланс?
Секако дека знам. Маката ме натера да учам за анксиозноста и да барам начини да се справам со тоа. Хормоните можат да се средат и без лекови. Активност како гушкање, смеење, физички активности и слично го регулираат тој недостаток.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Па чекај нели не беше така едноставно, што е сеа ова?? Треба да ти вратам со „да бе лесно е да се каже“ :D
Активност како гушкање, смеење, физички активности и слично го регулираат тој недостаток.
Нема врска тоа, не е така едноставно, ене ти пишаа здраво се хранат, 4 пати пливање неделно, девојка, смеење ово-оно.
Џабе.
Кога ќе заврши сето тоа, повторно се сами со своите црни мисли, особено пред спиење.
Пак ги јаде јанѕа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.673
Поени од реакции
37.658
Таа нема никаква врска со анксиозноста. Јас бев таков уште пред да ја запознаам неа. Дури таа е еден од факторите да се чувствувам подобро откако влезе во мојот живот. Инаку не сакам да откривам детали во оваа тема оти не е наменета за тоа. Зошто сметаш дека ми е потребна било каква девојка? Зарем да уништам уште еден живот? Не е доволно што го уништувам мојот?
... мислиш? ај прочитај си ги коментарите на исповест во темата љубов, тука не гледам дека направила да се чувствуваш подобро, напротив, но можеби не си самиот свесен за тоа или пак не сакаш да си признаеш, едноставно не се соочуваш со реалноста!

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
lol
сериозно мислиш дека ќе ти дозволни некоја да и уништиш живот пошо си прогресивен анкси/депре?
xD

Еве кажи ми што мислиш ти дали би дозволила? Јас мислам дека само да спомнам анксиозност сета слика што ја има за мене ќе и се наруши, а не пак да ме пушти да бидам дел од нејзиниот живот.

... мислиш? ај прочитај си ги коментарите на исповест во темата љубов, тука не гледам дека направила да се чувствуваш подобро, напротив, но можеби не си самиот свесен за тоа или пак не сакаш да си признаеш, едноставно не се соочуваш со реалноста!
Мислев на моментот пред тоа направи да се чувствувам подобро. Сега се чувствувам полошо и од претходно, можеби претходно лошо ме разбра или јас лошо се изразив.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Јас мислам дека само да спомнам анксиозност сета слика што ја има за мене ќе и се наруши, а не пак да ме пушти да бидам дел од нејзиниот живот.
Па да де, јас ти реков ќе те досахрани тебе женска а ти рече дека ќе си и го уништел животот.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
За девојки немам што да ти кажам, прво незнам што е работата а второ ти сам најдобро си знаеш што ти прија.
Инаку седење дома и дремење и мислење на болести не е уништување на живот тоа се вика невработеност или боледување и тоа е "најстрашното" што може да ти се случи. Ништо посебно и негативно не е тоа...поминува барем ќе научиш нешто повеќе за себе.
Најбитно е да не потпаѓаш по глупи мисли и споредувања со други, глеј го оној има добра работа, пари, девојки, образование, забава, патувања итн.

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Treba da se preinstalirate... se e do mozokot....

Site stravovi se veshtacki... signal na mozokot za da preziveesh koga kje se pojavi lavot, volkot..... da inicira stresna reakcija...

Celta e mastering... gospodar na svojata mentalna sostojba...

Mislata budi cuvstvo, cuvstvoto ja zasiluva istata misla.. i se vo krug.... se pojacuva...

Treba shok na sistemot za da se prekine.... vo pleminjata porano deteto cim napuni odredeni godini go prakjaat vo shumata ili pustinjata... ic da ne se vrakja 10 dena.... da prezivee samo....

Moze kolku saka da placeno mama nema da e tuka da go gushka, tato nema da go shtiti... nema drugar prijateli da pomagaat... mora sam...

Koga kje se vrati mu gi stavaat boite... go pominal procesot... vekje ne e isplasheno dete...

Patot na herojot... izguglajte Joseph Campbell - Hero's Journey...

Luk skajvoker go pominuva toa vo starata trilogija...

Glejte After Earth so Will Smith i sin mu... po mene odlicen uvid na M. Night Shyamalan za celiot proces...

No za da ne cekame katastrofa, tragedija ili kidnapiranje za da se opravitme, ima vezbi... svesno islozuvajte se sekoj den na raboti koi ve pravat ankciozni... no vo mali dozi... stoicisticki vezbi...

I vezba na mislata... za da ne budite loshi cuvstva... ili da gi smirite brzo... defokus so druga misla...

I se ova treba da se vezba....

Dzabe e zdrava ishrana vezbanje... ok toa momentalno ne diga se osekjame poenergicni...diga malku samodoverba... no cim padneme pak e istiot mentalen sklop... treba da se vezba mislata....

I nemojte samo Jordan Peterson.... poshto on kje ni gi opravashe mladite od vakvi raboti... a otide na rehabilitacija da si ja leci zavisnosta od lekivi protiv anksioznost... ushte se smeam ... :D

I dodeka vezbate... citajte vicevi... instant defokus...

Primer vo posledno vreme pjur gold mi e:

Fatil makedonec zlatna ripka...
Ripkata... pushti me kje ti ispolnam 3 zelbi!
Makedonecot... A moze li 4?
Ripkata... Moze... imash ushte 3!

Член од
25 јули 2017
Мислења
15
Поени од реакции
9
Здраво на сите би сакал да побарам мислење, искуство од некој кој веќе се соочил со психоза? Како влијаеше врз вас? Што ви помогна да ја совладате? Колку време траеше?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.413
Поени од реакции
10.345
Здраво на сите би сакал да побарам мислење, искуство од некој кој веќе се соочил со психоза? Како влијаеше врз вас? Што ви помогна да ја совладате? Колку време траеше?
Имаш душичко 142 страни да прочиташ, сите се со различни мислења..значи треба сам да си најдеш лек што на тебе ќе делува:backa:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Многу варира обично трае 1-2 месеци, но може да се повторува. И кога акутната фаза ќе помине може ама немора да се јави анксиозност и или депресија. Симптомите варираат може да има анксиозност, делузии, халуцинации, депресија, променливо расположение, опсесивни мисли, еуфорија, когнитивни дисфункции, параноја, апатија, ахедонија, чувство на Хај итн

Kajgana Shop

На врв Bottom