Ај сеа сериозно. Не сум разочаран од поразот, криво ми е, директен ривал ни се од секогаш. дерби е, ама тоа е тоа, нит е прво шо сме го губеле, да даде Господ последно да е.
После секоја победа викам олабавете има уште многу за играње, и сега ќе речам, олабавете има уште многу за играње. Една сезона со Страмачиони на нивни терен ги посравме, дури и судиите не можеа да им помогнат, баш периката им беше тренер ама на крај они беа први.
Главата горе, имаме многу поени после 7 кола, 18, што е реткост за нас во старт на лигата. Оваа екипа покажува дека се бори на терен, покажува дека им значи дресот, а играчи што трчаат за дресот се тоа што му фали на клубов. Се надевам и следната кај Јубе дома ќе ја изгубиме под услов сите останати да ги тепаме. Тоа за нас ќе значи скудето.
Препородени сме, имаме друга игра, имаме друг пристап на утакмиците. Чуда преку ноќ се реткост, дури и Мурињо за триплетата не се потпра само на засилувањата, се потпра на Камбиасо, на Занети, на Цезар, на една цела генерација што гореа да се докажат. Имам чувство дека и овие момци горат да се докажат, а времето е пред нас. Времето е пред Бастони пред Шкриниар, Де Вриј, Сенси, Барела..... Дури и Јубе да ја земе титулата ние ќе ги земеме наредните 5 после нив, памтете ми го зборов. Они денеска беа мизерни, се извадија на индивидуална игра на 3-4 играчи чија кариера е пред крај.
Градиме нешто на долг рок и конечно тоа се гледа на терен. Лукаку е промашај тежок, денеска го покажа тоа, немаше никаков импакт, како ќе истераме, истераме, следниот летен преоден рок мора да се земе јак шпиц напред што знае во големи утакмици. Мораме да го задржиме костурот и да градиме околу него, преку алатов ми е да почнуваме нови проекти секоја сезона.
Малава пауза ќе ни годи, посебно на тие што нема да играат со репрезентациите, ќе собереме сила, мораме да ги исшлапаме малите, ние од нив губевме во минатото, идеа на Џузепе Меаца по 3 бода, сега се крстат 1 да земат дома и тоа е огромен напредок од минатото.
Интер има игра, има став, има удел масивен во секоја утакмица, малце летнавме во облаци после 18 бода од 6 кола и заборавивме кога парма не прдеше на домашен терен. Време е да се потсетиме дека лани воа време не знаевме кај тераме во лигата, сега се нервираме од пораз од седумкратен првак со играчи ко Роналдо и Хигуаин во состав, со години искуство зад нив. Ќе бидеме подобри, ќе бидеме поспремни, имам надеж конечно дека следното коло од пораз идеме на победа, лани избегавав да гледам утакмица.