Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

С

Спенсер

Гостин
Ајде стручњаци кажете нешто за Golf 6 2.0 TDI околу 22.000 евра мислам дека кажаа у салонот околу 170 коњнски сили :)
Пофалби,критики,совети,искуства.... бујрум
Ако не се лажам тоа е ГТД... т.е. гти верзија,ама дизел... :pos2: барем јас мислам така...

6ката 2.0 ТДИ има со 140 и 170 коња,

Ако ме прашуваш мене,доколку би имал кеш,би го земал без око да ми трепне...

Е сега,ќе се најде некој ќе ти рече- имаш хонда акорд за иста цена... ти си знаеш :)

--- надополнето ---

Загреан сум за Поло 2001 година,дизел,некараван со 5 врати,фул обавезно..Е сеа ме интересира од вас некој ако го има овој модел на Полото нека пише ако сака недостатоци предности,делови има нема,скапи ефтини,потрошувачка,сила на мотор,кубикажа,опрема,брзината значи скоро се ама во кратки црти.....И да прашам,што е разликава меѓу TDI и SDI моториве на Полото,оти кога гледам некое поло има TDI мотор,а некое SDI....Не се разбирам многу многу од коли па затоа прашам тука.......
Тди стрикно :)

СДИ е без турбина мислам т.е. многу послабо... ама демек помалку трошеле... имаше на форумов добро објаснување за разликата меѓу СДИ и ТДИ,само незнам во која тема...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Има ли некое списание за тјунирани коли/реставрирани олдтајмери кое се продава кај нас и барем да е разбирливо (српско, хрватско... во краен случај на англиски?)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ќе убијам некој коњ еј!
Кола од 30.000 евра некој од комшииве се најде паметен со клуч намерно на хаубата кругчиња да ми црта, ќе ги запалам сите до еден. Знаете кај може да го санирам ова, да ми препорачате некој лакер и сл.?
Едно време на А1 на топ шоп даваа некој ‘‘маркер‘‘ што покрива такви гребнатинки само незнам како се викаше ...
А ако знаеш кој го направил тоа зошто не викнеш полиција или не го пратиш на месец дена на одмор во државна ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Едно време на А1 на топ шоп даваа некој ‘‘маркер‘‘ што покрива такви гребнатинки само незнам како се викаше ...
А ако знаеш кој го направил тоа зошто не викнеш полиција или не го пратиш на месец дена на одмор во државна ?
Ау не тоа маркерот само површински е, го земавме одамна ама не чини :)

Знаеме ама немаме докази, за праќање во државна ќе го почекам татко ми да си дојде од на пат :icon_mrgr:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
А за што кола станува збор ако смеам да знам? :)

Член од
10 јули 2010
Мислења
127
Поени од реакции
45
Да прашам нешто кое е најдобро моторно масло според вас и која цена се движи од прилика???

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Се исплати ли да се увезат 3-4 автомобили opel vectra 2000-1999 год бензинци да им се вгради плин и да се рентаат тука во македонија???

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Каде или како можам да проверам дали на возило е враќана километражата?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Каде или како можам да проверам дали на возило е враќана километражата?
За кое возило се работи? Ако е со дигитална километража, тешко дека ќе може.
А ако е аналогна, оди кај најблискиот автомеханичар и тој сигурно ќе ти каже.

--- надополнето ---

Се исплати ли да се увезат 3-4 автомобили opel vectra 2000-1999 год бензинци да им се вгради плин и да се рентаат тука во македонија???
Во Македонија и не се исплати да ренташ автомобил кој е 10+ години стар, освен ако не мислиш дневна цена да ти биде 200 денари.
Има и повеќе од доволно Рент-А-Кар салони кои веќе ги имаат најпосакуваните автомобили на денешницава. Нема се паре, сине.

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
За кое возило се работи? Ако е со дигитална километража, тешко дека ќе може.
А ако е аналогна, оди кај најблискиот автомеханичар и тој сигурно ќе ти каже.

--- надополнето ---

Во Македонија и не се исплати да ренташ автомобил кој е 10+ години стар, освен ако не мислиш дневна цена да ти биде 200 денари.
Има и повеќе од доволно Рент-А-Кар салони кои веќе ги имаат најпосакуваните автомобили на денешницава. Нема се паре, сине.
Мислев да се рентаат за такси возење?
Или ни тоа не се исплати?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Мислев да се рентаат за такси возење?
Или ни тоа не се исплати?
Друже, се зависи од колкав сакаш да биде процентот на твојата заработувачка.
Ако не си лаком, само сакаш да ти стигаат пари секој месец без разлика на сумата, тогаш секако дека се исплати.

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Друже, се зависи од колкав сакаш да биде процентот на твојата заработувачка.
Ако не си лаком, само сакаш да ти стигаат пари секој месец без разлика на сумата, тогаш секако дека се исплати.
Па да речеме 500-600 ден од ден?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Па да речеме 500-600 ден од ден?
Претпоставувам ти сакаш друг да ја вози таа кола, не ти, па рачунај дека ако таксистот дневно прави 2000 денари, разумна цена би била 300-400 денари за тебе.
Со оглед на тоа дека тој треба да користи дел од парите за бензин и можни кварови на колата, зошто нели, ти не му гарантираш дека ако се расипе, ти ја правиш.

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Претпоставувам ти сакаш друг да ја вози таа кола, не ти, па рачунај дека ако таксистот дневно прави 2000 денари, разумна цена би била 300-400 денари за тебе.
Со оглед на тоа дека тој треба да користи дел од парите за бензин и можни кварови на колата, зошто нели, ти не му гарантираш дека ако се расипе, ти ја правиш.
Не,сервисот на колата јас да го правам, но доколку клиентот ја оштети колата сам да ја направи.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не,сервисот на колата јас да го правам, но доколку клиентот ја оштети колата сам да ја направи.
Јас мислам дека 300 денари од ден е разумна цена, зошто ако удриш математика, по договор од тоа клиентот секојдневно да ти плаќа без разлика дали вози или не.

300 x 30 = 9000 денари месечно.

Ти спомна 3 коли, што значи 9000 x 3 = 27,000 денари месечно.

Богами од неправење ништо, 500 еура месечно се доволни.

Kajgana Shop

На врв Bottom