- Член од
- 22 февруари 2012
- Мислења
- 62
- Поени од реакции
- 133
Имаш инфо или од ракав ја тресна ??Ajde ukazi,Odime Jako
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Имаш инфо или од ракав ја тресна ??Ajde ukazi,Odime Jako
Имате нешто против тоа, повторно нема да има декрети.Kaj e toj Ukrainecot od sabajle da kazuva deka nema pak da ima ukazi? Go nema nesto denes.
Epa daj togas kazi koga ke ima?Имате нешто против тоа, повторно нема да има декрети.
Нјама указы шдабыдјат днес пакKaj e toj Ukrainecot od sabajle da kazuva deka nema pak da ima ukazi? Go nema nesto denes.
Следната неделаEpa daj togas kazi koga ke ima?
Следна недела вторник ќе има
Tebe da te nemaИмате нешто против тоа, повторно нема да има декрети.
Mislam oti treba i 2 sliki format za pasos?Fala ti na odgovorot,
Samo uste ova...
копија од пасош, извод од матична книга на родени - преведен и заверен на нотар (ова можеш да го направиш во меѓувреме)
Moze li ovie nekako vo Skopje da gi sredam? Tamu da ne baram notari, prevodi? Ima li nekoj kaj nas sto moze ova da mi go sredi?
Fala premnogu na odgovorot,
Pozdrav
Па до сега требало да добиеш, јас чекав 11 месеци, а ти веќе 12. Ама и претходно е кажано на темава, кандидатите преку родител ги обработуваат побавно, иако би требало да е обратно.21.11.2017 интервју
14.06.2019 финален експертен преглед
27.09.2019 положително
Документи преку родител.
Колку од прилика се чека на последниот статус ?
Не тој е од денес 2019.Па до сега требало да добиеш, јас чекав 11 месеци, а ти веќе 12. Ама и претходно е кажано на темава, кандидатите преку родител ги обработуваат побавно, иако би требало да е обратно.
Ау да, моја грешка. Сепак на некој начин му одговорив, ќе чека веројатно околу една година.Не тој е од денес 2019.
Konecno posle nesto povekje od 4 meseci mi se smeni od finalna na polozitelno (na finalna od maj mesec). Aj sea do ukaz uste 10 do 12 meseci. Dur zemam pasos ke mi dojde vreme za u penzija.Nema pravilo edno vreme i edna godina se cekase na finalna,ke bide.