Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Не е битно дали се работи за човек, идеологија или религија, за да ја има мојата почит, треба да ја заслужи. Ете нека дојде кај мене на гностичка миса за почеток муслиманот, нека и оддаде почит на свештеничката додека стои гола на олтарот.Ipsa... dali stvarno ne me kontash ili ne sakash da me skontash....
Odenjeto na bajram kaj komshijata e pokazuvanje pocit prema covekot.... COVEKOT ti znaci ... a poshto na nego mu znaci i on saka da te vikne - ti odish...
Mozebi ti si gi nadminal religiite, ama on ne...
Eve ti primer... imam nov komshija....moler.... pieme pivo...
I taka ispi nekolku i izjavi... Mene gospod me donese tuka da znaesh, jas sum tuka so pricina ... i ocite mu se nasolzija...
On dlaboko si veruva vo toa...si vlegol u film.... i sega jas shto...
Da pocnam da mu praam muabet deka nema veze gospod ovo ono... mu pokazuvam pocit i moeto mislenje si go cuvam za sebe... znam deka on ne moz da go svati i go ostavam vo ekstazata da si uziva...
Ama on e needuciran star kov... a vie ste educirani mladi lugje....
Tuka e problemot... oni tebe te osuduvaat deka si gej i sega ti ne moz da gi gledash site po red....
Vi se brza... kje bide i za vas OK tuka... posle edna dve generacii... treba da si izumrat starite... toa e realnosta...
No ne veruvam deka Hepta kje im dade biblija da citaat na decata... i deka nema hepta da te boli shto kjerka ti bi stanala hristijanka za da se zeme so Miki... ili faktot shto Miki mozebi kje ti bide zet...
Кај исламот има едно едноставно правило, ако не ги живееш неговите правилата, ако не веруваш и не се пронаоѓаш во иделогијата на исламот, не си муслиман. Ете, ако имаш пријател муслиман, слободно прашај го колку почит има кон окултизмот и окултистите. Прашај го и дали за него според верата негова не си кафир и колку почит се крие во тој термин.