Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Има негде да се напуни метан? Чув дека бил многу ефтин а и гледам мерцедес имат некои модели што работат на него. Јсп возат на метан али ваљда они си имаат залихи. Значи не ЛПГ (аутоплин) него метан.

Иначе до колку посто може да се напуни резервоарот со ЛПГ?

Фала
За метан незнам каде има.
А за ЛПГ можеш да го напуниш колку ти собира боцата.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Имате ли идеја каде можат да се најдат PVC ленти од некаде 2мм во црвена боја ?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Што е City Drive,кај Фиативе?Има серво и city drive ???

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Има негде да се напуни метан? Чув дека бил многу ефтин а и гледам мерцедес имат некои модели што работат на него. Јсп возат на метан али ваљда они си имаат залихи. Значи не ЛПГ (аутоплин) него метан.

Иначе до колку посто може да се напуни резервоарот со ЛПГ?

Фала
ефтин е метанот, јсп го воведоа, направијаи пумпа за тоа, почнаа да возат и прекинаа... некој им ги скрати крилјата и тоа сега брзо се деси... нема метан во државава... поточно тоа е мотометан...

гасната фаза на ЛПГ е од 33 до 46% зависи кој тип на боца ја имаш... значи од од 67 до 56% е максимално полнење СПОРЕД ПРАВИЛО а 90% не го почитуваат тоа правило. ги вадат пловаците, или иди на бензинските на макпетрол што имаат јаки пмпи, ја пробива заштитата и ти ја полни боцата до крај т.е 99,99%

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Што е City Drive,кај Фиативе?Има серво и city drive ???
Moд на работа на сервото... Добиваш ултра лесен волан (за вртење низ град и полесно паркирање) што е особено користен од дамите.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Може некој да ми даде некое подетално објаснување за HDI?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Може некој да ми даде некое подетално објаснување за HDI?
Шо те интересира подетално? Да ти образложам како работи? Ако немаш познавање од механика + електрика кај автомобилите џабе ти е и да ти напишам реферат.

Инаку во кратки црти технологија на PSA, развиена кон крајот на 90-тите. Досега се покажа како најдобра. Моторот 2.2 HDI е прогласен за најефикасен, најштедлив и најпријателски за околината....

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Немора реферати туку така општо околу 7-8 реченици.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дај бе намена... шо те интересира. Прашуваш лично за тебе или можи си ученик во сообраќајно па ти треба некој текст да се склопи (имам и такви пишувано). Ајде кажувај оти ќе ми се приспие, па ќе треба некој друг да ти објаснува.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Онака ми треба да си знам да имам некое општо познавање.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
HDI-High pressure Diesel Injection, технологија коа се вградува со Ситроен и Пежо. Нешто како ТДИ на Ауди, Сеат, Шкода итн., ДТИ,ДЦИ на Рено, и многу други. Првите хди мотори ми се чини беа вградувани во ксарата и во пежо 306 ама не сум сигурен. Знам дека татко ми имаше купено ксара хди од 2000 година ама имаше исто и од 1999. Но можеби биле вградувани и во ксантијата. Еве и на англиски убаво е објаснето It's because the Diesel is pushed through the Injectors under High pressure into the combustion chamber So the H will be High, D will be diesel & the I = Injectors.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
HDI-High pressure Diesel Injection, технологија коа се вградува со Ситроен и Пежо. Нешто како ТДИ на Ауди, Сеат, Шкода итн., ДТИ,ДЦИ на Рено, и многу други. Првите хди мотори ми се чини беа вградувани во ксарата и во пежо 306 ама не сум сигурен. Знам дека татко ми имаше купено ксара хди од 2000 година ама имаше исто и од 1999. Но можеби биле вградувани и во ксантијата. Еве и на англиски убаво е објаснето It's because the Diesel is pushed through the Injectors under High pressure into the combustion chamber So the H will be High, D will be diesel & the I = Injectors.
Првиот ХДИ се вгради во ксантиа 2, (само кратко тоа траеше, се префрлија на Ксара, а пред тоа ксанитиите носеа ознака Turbo D) и Пежо 206 некаде 1997-1998.

А да, првиот ХДИ беше 1.9 па потоа го зголемија на 2.0

Член од
9 јуни 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите, имам едно прашање, менував гума на предно тркало и ми се скина ( скрши ) едниот штраф, сега возам на три штрафа, кој би можел да ми препорача добар сервис ( сервисер ) и како би го извадиле, и колку би чинело, поздрав....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
момци рамења за стокец да не знаете колку пари се и дали се продава само едно или во пар одат?

Kajgana Shop

На врв Bottom