Морал

• Креатор на темата Креатор на темата Ipsissimus
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu ubavo kazano... evoluciski e neophodna za da preziveesh....
A pak nie sme socijalni sushtevstva i treba i da igrame fino so drugite za da preziveeme.... deka sami ne mozeme...

Dokolku eve ne mi trebash fizicki, super virtuelen lik si mi za da kontempliram i spodelam misli... pak mi trebash :)

Mislam deka tokmu instaliraniot algoritam od prirodata za da preziveeme nas ne koci, deka toa e strav od smrt.... po mene majkata i tatkoto na site nashi disfunkcii... strav tie da umresh.... strav!

A zoshto ni e tolku strav?

Според мене затоа што еволуцијата не обликувала со таа особина поради ограничените ресурси и конкуренцијата што не опкружувале. Тоа ја вградило себичноста во нас а потребата да се соработува со останатите за да се преживее, создало други карактерни особини, спротивни на себичноста.

..што е само обичен дравинизам и марксизам, запакуван во новоеонската амбалажа. Чисно онака, да не биде препознаен.

Се чини дека бајато-ново-еонците не можат да смислат нешто оригинално па непрекидно битисуваат на туѓи „позајмици„.

Дали глупоста би била неморална, доколку не беше толку полезна за властодршците?:unsure: Мисла што ми доаѓа секој пат кога досадните глуперди ми зујат над секој пост.

Инаку топло ја препорачувам Психологија на толпата од Густав Ле Бон, методично и егзактно објаснето како толпата реагира на одредени појави, како формира модели на етичка и морална валидација и слично.

Последно уредено:
Тачно; кога никој ништо не те прашува, тогаш имаш навала на мисли по начелото „...Се сетив на вистинската мисла!...„.

Во меѓувреме, отвораш теми на кои немаш што да кажеш.

A da trgnete na strana zajadlivost ve molam... bash mislev da kontemplirame zaedno... i kreacionisti i darvinisti komunisti i anarhisti....

...топтан сосе антихристи...:icon_lol:

Ај почни.

Основи људски потреби се Maslow-hierarchy-1024x762.jpg
Кај ми е мене тука интересот. Еден Човек има ограничена енергија ,или работи за себе и ли за заедницата или за друг кој му ја троши енергијата на другиот,во природата има паразити вируси ,така има и луѓе кој живеат на туѓа сметка. Кај е тука моралот .

Site sme nie glupi... nekoj povekje nekoj pomalku :)

Последно уредено:
Основи људски потреби се Прегледај го приврзокот 217034
Кај ми е мене тука интересот. Еден Човек има ограничена енергија ,или работи за себе и ли за заедницата или за друг кој му ја троши енергијата на другиот,во природата има паразити вируси ,така има и луѓе кој живеат на туѓа сметка. Кај е тука моралот .
Би се изненадил колку од тие паразити се директно заслужни за моралните критериуми што луѓето ги поседуваат.

Не е зајадливост, жива вистина е. Човекот е олицетворение на глупоста.

А како ќе го наречеш ликот на кого му поставувам прашање а он си нема појма и не знае да ми одговори?...

Не се сеќавам дека на така именуван лик сум му поставил прашања, ама се сеќавам (има и запис на форумов) дека ти поставувам прашања а ти абер немаш од одговорот...

Ваљда не си ти Исус?...

Не се сеќавам дека на така именуван лик сум му поставил прашања, ама се сеќавам (има и запис на форумов) дека ти поставувам прашања а ти абер немаш од одговорот...

Ваљда не си ти Исус?...
За проблем со меморија и сеќавање, обрати се на подфорум медицина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom