Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
imam pominato 45.000, do sega svekici ne sum menuval...koga treba da se smenat,inaku pali od prva, ne secka vlece dobro.

Па не возиш често, а претпоставувам дека почесто возиш партизански велосипед одколку кола

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Дизните? Пробај стај друго гориво.
Нафта од макпетрол Bio или Green

Кога го исклучам МАФ сензоро не чуре и не сецка кога го укл пак чуре нема разлика у перформанси додека е исклучен

Дечки , станува збор за Ауди а5 со 170кс , на неколку пати приметувам дека на нагло давање на гас на помала брзина околу 50 и со втора кога претицам колата забегеува многу или лево или десно не одржува правец , мора панично да се борам со воланот да не се акнам негде , исто имам приметено и дека воланот забегува на десно кога ке го пуштиш , за ова ми рекоа дека најверојатно е до гумите , некој да имал вакво искуство да каже решение ?

Центрирање на предницата или балансирање на гумите , но можно е стабилизаторот на предницата иако ретко се случува сепак малку сервисна контрола и проберка не е лошо за секој случај

Нафта од макпетрол Bio или Green

Кога го исклучам МАФ сензоро не чуре и не сецка кога го укл пак чуре нема разлика у перформанси додека е исклучен

Зошто МАФ сензор ?? Тоа нема врска со чурење ,а да не мислиш МАП сензор ? Инаку не би ги исклучи сензорите тие помага за увид каква е состојба на моторот . Маф сензор е за воздухот сместен под филтер за воздух ,а Мап се поврзани со егр вентил долж цевката . Исчисти ја МАП сензор со специјален спреј за него и исто така егр вентил да се чисти. А чекај не наведуваш за каков мотор се работи??

Центрирање на предницата или балансирање на гумите , но можно е стабилизаторот на предницата иако ретко се случува сепак малку сервисна контрола и проберка не е лошо за секој случај

Колку кошта отприлика центрирањето ?

Зошто МАФ сензор ?? Тоа нема врска со чурење ,а да не мислиш МАП сензор ? Инаку не би ги исклучи сензорите тие помага за увид каква е состојба на моторот . Маф сензор е за воздухот сместен под филтер за воздух ,а Мап се поврзани со егр вентил долж цевката . Исчисти ја МАП сензор со специјален спреј за него и исто така егр вентил да се чисти. А чекај не наведуваш за каков мотор се работи??

Z17DTR 1.7 125 ks Astra H GTC

МАП сензоро е исчистен со спреј
EGR не е чистен

A faulty mass airflow sensor will cause problems similar to low compression or low vacuum, and will also show symptoms similar to when your vehicle has low fuel pressure from a faulty fuel pump. Here are some of the most common symptoms of a faulty mass airflow sensor:

Hesitation and jerking during acceleration Excessively rich running or lean idling
if it is black / dark grey smoke, its usually a sign of overfuelling
Кога го исклучам од кабело МАФ ги нема вие симптоми не чуре никако али забележав кога е исклучен не шуште толку турбото а кога е уклучен обратно читав и за тоа најверојатно има и boost leak некое црево како да е пукнато ќе ги проверам и нив утре.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колку кошта отприлика центрирањето ?

Па од 700 до 1800 денари зависи што е потребно за центрирање ,инаку мене ми наплаќа 1200 денари тоа беше пред 3 години и сега од ден до денес е топ и шиба. Јас мислам,вашиот проблем е до стабилизаторот бидејќи во нив гумичките се истрошени па затоа ви забега ту лево ту десно инаку да беше само лево или само десно забегано ќе беше до балансирање тркала или предница па и серво пумпа, а кога сме кај серво пумпа,тоа све може да се случи

Sent from my iPad using Tapatalk

Последно уредено:
pri promena na buferi na amortizeri,dali e potrebno centriranje na prednica ?
не би требало.....осбен ако колата не е центрирана на веќе оштетени буфери. ако е центрирана додека биле новкасти..не би требало

imam pominato 45.000, do sega svekici ne sum menuval...koga treba da se smenat,inaku pali od prva, ne secka vlece dobro.
јас на Цитроенот извозив околу 50 000..моторот работеше како ,,урица,,но на технички ми кажаа дека при мерењето во ауспухот регистрирале жив бензин. препорака-менувањље на свеќици. Сменив...а потоа пак мерев на технички...све супер

Здраво. Имам проблем со палењето, точно најдов што е на интернет ама ми треба некој да ми каже што значи на македонски било што од следното. Немам слушнато кај нас за стартен мотор, сигурно има некое различно име.

starter motor
recondition the starter motor
redo the starter motor
starter solenoid
The starter motor needed an overhaul

Ова со деловиве и преводов како да е за на електричар?

Така ќе да е, ама сакам да знам како се вика на македонски. Проблемов сите викаат дека брзо се решава, ама дека некои сервиси во USA им земале и по 1000 долари, а реално коштало 15-20 долари.

Kako moze da zakacam video snimeno od telefonot ovde na forumot. Preku Prikaci kopceto nebiva?

Kako moze da zakacam video snimeno od telefonot ovde na forumot. Preku Prikaci kopceto nebiva?
Ако го закачиш мобилниот како "диск" (storage function) на пц-то, не можеш од таму како кај обичен диск да му направиш прикачи?

Здраво. Имам проблем со палењето, точно најдов што е на интернет ама ми треба некој да ми каже што значи на македонски било што од следното. Немам слушнато кај нас за стартен мотор, сигурно има некое различно име.

starter motor
recondition the starter motor
redo the starter motor
starter solenoid
The starter motor needed an overhaul

Најдов, алансер се вика нашки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom