Ako e taka ko so velis super zasto site prekratvenite brzo izreagiraa i vednas podadoa plus potvrdi.Сметам дека ако се реагира брзо после статусот ,можеби може да се врати во процедура.
Но ако е поминато подолго време,како и во секоја друга постапка ,сметам дека не би можело,како што ти велиш за прекратените од 2013,2014,2015........
Covekot ti sproveduva kako bugarskata administracija gleda na aplikaciite preku predci od tie godini, a ti odgovaras kako klasicen bezkicmenjak. Ne ti e mesto da propovedas patriotizam koga pratis grupa za vadenje na bugarsko drzavjanstvo. Te molam vo idnina ne pisuvaj koga nemas nesto konstruktivno sto ke im pomogne na drugive na temava. Ne barame bugarski pasosi poso ni tece med i mleko, tuku bidejki tvojata generacija ni gi ima posrano site aspekti za ostanuvanje (go kazuvam ova bidejki ocigledno si del od lugjeto sto ziveele tuka za vreme na tranzicija).Vrska nemas podobro da si cutis,I ne go mesaj Tito koga ne si bil ni roden za vreme na Jugoslavija,togas imase pogolema demokratija negoli sega za vreme na Zaevizam i nikoj so sila ne ne narekol Makedonci kako sto sega so sila ni smenaa ime,jazik identitet,istorija,podobro cutisi i terajsi,ostaj im ja istorijata na istoricarite.
Мајчин јазик ми е западна диалектална форма на бугарски јазик исто како и на тебе,идентитетот ми е бугарски а не ѓраганин на северна не сум живеел во време на тито ама знам дека најголема штета на нас ни прави србија и од секогаш било така.Треба ние бугарите како што си и ти да се избориме на пописот да има и графа за бугари и така да се декларираме.Vrska nemas podobro da si cutis,I ne go mesaj Tito koga ne si bil ni roden za vreme na Jugoslavija,togas imase pogolema demokratija negoli sega za vreme na Zaevizam i nikoj so sila ne ne narekol Makedonci kako sto sega so sila ni smenaa ime,jazik identitet,istorija,podobro cutisi i terajsi,ostaj im ja istorijata na istoricarite.
Ne,covekot kazuva kako toj si gleda na rabotite a ne bugarskata administracija,a jas sigurno ne ti ja sjebav drzavava pa ti za da begas od ovde,ti ja sjebaa politicarite koi ne bea "patrioti" tuku djebot si go polnea.Covekot ti sproveduva kako bugarskata administracija gleda na aplikaciite preku predci od tie godini, a ti odgovaras kako klasicen bezkicmenjak. Ne ti e mesto da propovedas patriotizam koga pratis grupa za vadenje na bugarsko drzavjanstvo. Te molam vo idnina ne pisuvaj koga nemas nesto konstruktivno sto ke im pomogne na drugive na temava. Ne barame bugarski pasosi poso ni tece med i mleko, tuku bidejki tvojata generacija ni gi ima posrano site aspekti za ostanuvanje (go kazuvam ova bidejki ocigledno si del od lugjeto sto ziveele tuka za vreme na tranzicija).
Ti decko vo tvoe ime da si zboruvas a ne vo moe,pred da se boris za nesto ovde prvo izborise Bugarija da dava drzavjanstva na Makedoncite a ne pola da gi odbiva posle napraveni 1000 evra trosok i cekajne 5 g,i poveke da ne bara da dokazvime deka sme bugari za drzavjanstvo stom tvrdat deka makedoncite se bugari.Мајчин јазик ми е западна диалектална форма на бугарски јазик исто како и на тебе,идентитетот ми е бугарски а не ѓраганин на северна не сум живеел во време на тито ама знам дека најголема штета на нас ни прави србија и од секогаш било така.Треба ние бугарите како што си и ти да се избориме на пописот да има и графа за бугари и така да се декларираме.
Absolutno se soglasuvam.Мајчин јазик ми е западна диалектална форма на бугарски јазик исто како и на тебе,идентитетот ми е бугарски а не ѓраганин на северна не сум живеел во време на тито ама знам дека најголема штета на нас ни прави србија и од секогаш било така.Треба ние бугарите како што си и ти да се избориме на пописот да има и графа за бугари и така да се декларираме.
2 do 3 mesecaПрегледај го приврзокот 216804kolku vreme se cheka dali nekoj znae
fala
Jas da sum minister za pravda na tebe i takvite kako tebe samo parite ke vi gi zemam i nikojpat drzavjanstvo nema da vi dadam barate da stanete bugari a pcuete po bugarija i se sto e bugarsko a blagodarenie na taa drzava pola nasa drzava e po evropa i zivee normalen zivot go velicete tito koj e veke minato i slusate samo srpski pesni i go smetate srpskiot narod poblizok od bugarskiot a seto zlo so ni se slucilo e od srbija i nikoj drug ama aj da ne navleguvam obicno ne vleguvam vo vakvi debati ama koga stasavte i na forum za bugarsko drzavjanstvo da gi napagate bugarite a cekate idnina od niv mi se gadi ova ne e samo za tebe tuku za cel nas prost i zloben narod treba da ne zatvorat tuka vo drzavava i bomba da ni frlat .Ne,covekot kazuva kako toj si gleda na rabotite a ne bugarskata administracija,a jas sigurno ne ti ja sjebav drzavava pa ti za da begas od ovde,ti ja sjebaa politicarite koi ne bea "patrioti" tuku djebot si go polnea.
Автоматски споено мислење:
Ti decko vo tvoe ime da si zboruvas a ne vo moe,pred da se boris za nesto ovde prvo izborise Bugarija da dava drzavjanstva na Makedoncite a ne pola da gi odbiva posle napraveni 1000 evra trosok i cekajne 5 g,i poveke da ne bara da dokazvime deka sme bugari za drzavjanstvo stom tvrdat deka makedoncite se bugari.
Ti si za lecejne kutar,ako najdis kade gi pcujam bugarite,go velicam Tito ili srbite kako sto velis pisi a ako nema takvo nesto fakaj pravec Bardovci.Jas da sum minister za pravda na tebe i takvite kako tebe samo parite ke vi gi zemam i nikojpat drzavjanstvo nema da vi dadam barate da stanete bugari a pcuete po bugarija i se sto e bugarsko a blagodarenie na taa drzava pola nasa drzava e po evropa i zivee normalen zivot go velicete tito koj e veke minato i slusate samo srpski pesni i go smetate srpskiot narod poblizok od bugarskiot a seto zlo so ni se slucilo e od srbija i nikoj drug ama aj da ne navleguvam obicno ne vleguvam vo vakvi debati ama koga stasavte i na forum za bugarsko drzavjanstvo da gi napagate bugarite a cekate idnina od niv mi se gadi ova ne e samo za tebe tuku za cel nas prost i zloben narod treba da ne zatvorat tuka vo drzavava i bomba da ni frlat .
Toa bese opsto kazano ama ocigledno e deka tebe ti e da ti dadat samo pasos i da mu ja kidnes nemas ni malku respekt sprema bugarija toa e najbolno tie vo tvoite oci pak ke bidat tatari neprijateli na makedonija i taka ke go imas ama kade i da odis nikojpat nema da kazes dobar zbor za niv so e najloso ke se ispijanis negde i ke gi pcues vo nekoj muabet zaboravajki deka si se deklariral na intervjuto kako bugarin i deka zaradi niv si nekade vo evropa zatoa sto te smetat za nivni a tebe te boli takvoto e toa mi bese zborot i da ne ja trueme temava so nasiov muabet utre moze ke ima potpisi pozTi si za lecejne kutar,ako najdis kade gi pcujam bugarite,go velicam Tito ili srbite kako sto velis pisi a ako nema takvo nesto fakaj pravec Bardovci.
Pak ke ti recam samo "BARDOVCI", em ti gi vikas "tatari" em si pravis fantazii vo umot za drugi raboti sto gi nemam receno ni storeno,takvi raboti i prikazni se kazuvaat na psihijatria ne ovde na forum,zatoa poveke ne ti ni repliciram,dosadvi na nekoj drug odsega.Toa bese opsto kazano ama ocigledno e deka tebe ti e da ti dadat samo pasos i da mu ja kidnes nemas ni malku respekt sprema bugarija toa e najbolno tie vo tvoite oci pak ke bidat tatari neprijateli na makedonija i taka ke go imas ama kade i da odis nikojpat nema da kazes dobar zbor za niv so e najloso ke se ispijanis negde i ke gi pcues vo nekoj muabet zaboravajki deka si se deklariral na intervjuto kako bugarin i deka zaradi niv si nekade vo evropa zatoa sto te smetat za nivni a tebe te boli takvoto e toa mi bese zborot i da ne ja trueme temava so nasiov muabet utre moze ke ima potpisi poz
На дополнителна процедура бев ставена крај на октомври 2017 и имав рок да однесам документи до 09 март 2018. Статусот ми се смени во финална проверка на 17 јануари 2019.Дали на некој што бил на дополнителна-А однесол документи,му се има сменато статусот,и ако му се има сменато,после колку време од кога ги однел?